İBB’den Trabzon’a Önemli Transfer

İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediyelerinde önemli görevlerde bulunmuş Davut Çakır Trabzon Büyükşehir Belediyesine genel sekreter olarak atandı.

İBB’den Trabzon’a Önemli Transfer
İBB’den Trabzon’a Önemli Transfer

İstanbul Büyükşehir ve Pendik Belediyelerinde önemli görevlerde bulunmuş Davut Çakır Trabzon Büyükşehir Belediyesine genel sekreter olarak atandı.

Pendik Belediyesi’nde İmar Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Teknik Başkan Yardımcılığı; İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de İmar ve Şehircilik, Etüt ve Projeler Daire başkanlığı, Başkan Danışmanlığı gibi hayati görevler yapan Davut Çakır’ın Trabzon Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter olarak atanması Trabzon için büyük bir şans olarak değerlendirildi.

İmar, Fen İşleri, etüt, projelendirme, ulaşım ve şehircilik üzerine yetişmiş bir bürokrat olan Davut Çakır’ın Trabzon’un marka değerine büyük katkı sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Çekirdekten belediyeci olarak bilinen Davut Çakır Kimdir?

1971 Trabzon doğumlu. Evli ve 6 çocuk babası olan Çakır, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu. 1994 yılında Pendik Belediyesinde kontrol mühendisi olarak başladığı hizmet serüvenini, sırasıyla imar müdürü, fen işleri müdürü olarak sürdürdü. 2002-2007 yılları arasında Teknik Belediye Başkan yardımcısı olarak ilçeye hizmete verdi.

Pendik ilçesinde hayata geçirilen; İTEP, Uluslararası S.G. Havaalanı, Uluslararası Fuar, Kongre ve Ticaret Merkezi, Pendik Yat Limanı ve 540 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi vizyon projelerin planlama, tasarım ve uygulama süreçlerinde bulundu.

Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy, Neyzen Tevfik Kültür Merkezlerinin projelendirme ihale ve yapım çalışmalarını gerçekleştirdi. İlçe genelinin %40’nın imar uygulamalarını sonuçlandırarak 22.000 tapu dağıttı.

Daha sonra başarılı performansından dolayı, kendisine İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak görev verildi. İBB’de 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı çalışmalarını, 1/25.000 ölçekli İstanbul Nazım İmar planı çalışmalarını yürüttü. 2009 yılında Etüt ve Projeler ve Daire Başkanlığına getirildi.
Geçtiğimiz dönem de Pendik belediye başkan aday adayı olan Davut Çakır son olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görevini yürütüyordu.


Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109