Genç basketbolcu, takımının rakibini 77-60 yendiği mücadelede tüm sayıları tek başına kaydetti

Genç basketbolcu, takımının rakibini 77-60 yendiği mücadelede tüm sayıları tek başına kaydetti

Genç basketbolcu, takımının rakibini 77-60 yendiği mücadelede tüm sayıları tek başına kaydetti
Doğa' ya aykırı!
Genç basketbolcu, takımının rakibini 77-60 yendiği mücadelede tüm sayıları tek başına kaydetti
Samsun'da düzenlenen genç kızlar basketbol il birinciliği mücadelesinde takımını tek başına attığı 77 sayıyla galibiyete taşıyan Samsun Basketbol Kulübü'nün genç oyuncusu Doğa Comba, takımının attığı sayıların tamamına sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Edinilen bilgiye göre, Samsun'da düzenlenen Genç Kızlar Basketbol İl Birinciliği mücadelesinde Samsun Basketbol Kulübü Genç Takımı, Samsun 55 (B) Takımını 77-60 skorla yenerken, Samsun Basketbol Kulübü Genç Takımı'nın bütün sayılarını Doğa Comba kaydetti.

Takımının elde ettiği 77 sayının tamamını tek başına atan yıldız milli takımı oyuncusu Doğa Comba, takım olarak mücadele ettikleri karşılaşmada sayıların tamamını kendisinin atmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Takım arkadaşlarıyla verdiği mücadelede boş gördüğü tüm arkadaşlarına pas attığını ancak arkadaşlarının bu fırsatları değerlendiremediklerini vurgulayan Comba, ''Oynadığım her maçta 30 sayı ortalamasıyla oynuyorum. Ancak bu maçta atılan sayıların tamamına sahip olmak benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu'' dedi.

''GÜLŞAH AKKAYA'NIN İZİNDEN GİDİYORUM''
Bayan basketbolcular arasında en çok beğendiği ismin Samsun Basketbol Kulübü'nün tecrübeli isimlerinden Gülşah Akkaya'yı kendisine örnek aldığını belirten Comba, ''Gülşah ablam zekası ve oyun tecrübesiyle örnek aldığım isimlerin başında yer alıyor. Kişiliği ve davranışlarının yanı sıra bir abla olarak da bana önem veren birisi. Gülşah Akkaya'nın izinden gidiyorum'' diye konuştu.

''25 YILLIK ANTRENÖRLÜK KARİYERİMDE BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIM''
Samsun Basketbol Kulübü Antrenörü Caner Yıllar ise 25 yıllık antrenörlük yaşamında oynadıkları karşılaşmalarda çok sayı atan bir çok oyuncusunun olduğunu ancak bir takımın bütün sayılarını atanın olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Genç bayan basketbol takımımız olmadığı için Doğa hariç bütün oyuncularımız başka bir kulübe transfer olmuştu. Birinci Lig'de mücadele edebilmek için küçük yıldız ve genç kategorilerinde müsabakaya katılmak zorundaydık. Biz de genç takımla müsabakaya katılmak zorunda olduğumuz için ne yapacağımızı düşünürken Doğa, okuldan arkadaşlarının olduğunu ve kendi aralarında basketbol oynadıklarını belirterek, arkadaşlarına lisans çıkartılması durumunda maça çıkabileceklerini söyledi. Son bir aylık süreçte bu hazırlıklar yapıldı. Takımda basketbolu profesyonel anlamda oynayan 2 oyuncunun da oynayamaması Doğa'nın sahada tek başına mücadele etmesine sebep oldu. Doğa, tek başına attığı sayılarla takımı galibiyete taşıdı.''

Samsun Basketbol Kulübü'nün il birinciliği şansının olmadığını da vurgulayan Yıllar, ''Daha maçlar devam ediyor. İl birinciliği şansımız yok. Dolayısıyla burada ilginç olan atılan 77 sayının tamamının Doğa'nın tek başına almasıdır. Antrenörlük kariyerimde çalıştırdığım Kadıköy Kız Lisesi olsun, Galatasaray olsun bir maçta 80-81 sayı atan oyuncum oldu. Ancak bir takımın bütün sayılarını tek bir oyuncunun kaydetmesi bana da ilginç geldi. Her şey hoş oldu. Bu durum Doğa için de güzel bir anı olarak kalacak'' dedi.
htspor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109