FUTBOLDA YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLİYOR

İBB’nin Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak için gerçekleştirdiği Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’nde 6. Etap heyecanı yaşanıyor.

FUTBOLDA YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLİYOR
FUTBOLDA YENİ YILDIZLAR KEŞFEDİLİYOR

İBB’nin Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak için gerçekleştirdiği Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’nde 6. Etap heyecanı yaşanıyor.

Çocukların fiziksel, ruhsal ve düşünsel gelişimlerine katkıda bulunmak ve Türk sporunun alt yapısına genç yetenekler kazandırmak amacıyla İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Spor İstanbul ve Başakşehir Futbol Kulübü işbirliği ile 2015 yılında hayata geçirilen projede yeni dönem başlıyor. 

“EVİNİN YANINDA, BİR ADIM UZAĞINDA”

“Futbol Oynamayan Çocuk Kalmayacak” sloganı ile başlayan projenin 6. etabı “Evinin Yanında, Bir Adım Uzağında” sloganıyla gerçekleştirilecek. Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi ile bugüne kadar 400’ü aşkın futbolcu adayı profesyonel ve amatör spor kulüplerinin alt yapılarına kazandırıldı.

AKADEMİ EĞİTİMLERİ 5 AY SÜRECEK 

Futbol Akademi Kampı'nın 6. etabı yeniliklerle dolu. Akademi Kampı projesi, 30 Ekim 2017 - 14 Mayıs 2018 tarihleri arasında iki dönem olarak gerçekleştirilecek. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı takvimine göre düzenlenen projede 1. dönem 30 Ekim 2017 - 19 Ocak 2018, 2. dönem ise 19 Şubat - 14 Mayıs 2018 tarihleri arasında eğitimler verilecek.

ADALAR’DAN SİLİVRİ’YE 23 SPOR TESİSİNDE FUTBOL EĞİTİMİ 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu ve Avrupa Yakalarındaki 23 farklı spor tesisinde çocukların; uzman eğitmenler / antrenörler nezaretinde düzenli ve modern antrenman yöntemleri ile sportif etkinliklere ücretsiz olarak katılmaları sağlanarak “fiziksel, ruhsal ve düşünsel” gelişimlerine katkıda bulunulacak. Ayrıca gelecek vadeden futbolcu adayları keşfedilerek Türk sporuna kazandırılması hedefleniyor.

TÜM SPOR MALZEMELERİ İBB’DEN 

Futbol Akademi Kampı 6’ıncı etabında, 5.000’i aşkın çocuk arasından yeteneği tespit edilen ve istikbal vaad ettiği düşünülen futbolcu adayları; başta Başakşehir Futbol Kulübü olmak üzere işbirliği içinde olunan pilot takımların yaş gruplarına göre altyapılarına kazandırılacak. Spor malzemelerinin ücretsiz olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği projede, tüm katılımcılar sertifika ve madalya ile ödüllendirilecek.

ÇOCUK VE AİLELERE “DEĞERLER EĞİTİMİ”

Projede futbol eğitiminin yanı sıra, futbolcu adaylarına ve ebeveynlerine gruplar halinde “Değerler Eğitimi” başlığı altında spor ahlakı ve kültürü kapsamında, uzman spor adamları ve akademisyenler tarafından bilgilendirmeler de yapılacak. Sporcu adaylarının tümünü kapsayacak şekilde proje albümü hazırlanarak 1-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek ödül töreninde tüm sporcu adaylarına takdim edilecek. Protokolün yanı sıra sanatçıların, spor adamlarının ve milli sporcuların katılımıyla düzenlenecek final müsabakası ve ödül töreni ile proje sonlandırılacak.

Eğitimlerin verileceği tesisler;

ANADOLU YAKASI SPOR TESİSLERİ

Sahil Spor Tesisi / Tuzla 

Dudullu Spor Tesisi / Ümraniye 

Kaynarca Spor Tesisleri / Pendik 

Çamlik Spor Tesisleri / Pendik 

Sahil Spor Tesisi / Pendik 

Sahil Spor Tesisleri / Maltepe 

Kurtköy Spor Tesisleri / Pendik 

Gölet Spor Tesisleri / Sultanbeyli 

Safa Tepesi Spor Tesisleri / Sancaktepe 

Haldun Alagaş Spor Salonu / Ümraniye 

Sahil Spor Tesisleri / Bostancı 

Halı Saha Tesisleri / Heybeli Ada

AVRUPA YAKASI SPOR TESİSLERİ

Florya Spor Tesisleri / Bakırköy 

Hakkı Başar Spor Tesisi / Esenler 

Tevfik Aydeniz Spor Tesisi/ Eyüp 

Metin Oktay Spor Tesisi / Sarıyer 

Hamza Yerlikaya S.K. / Sultangazi 

Hidayet Türkoğlu S.K. / Bayrampaşa 

Çırpıcı Spor Tesisleri / Zeytinburnu 

Cebeci Spor Kompleksi / Sultangazi 

Kuştepe Spor Tesisi / Şişli 

Müjdat Gürsu Spor Tesisleri / Silivri 

İBB Edirnekapı Spor Tesisleri / Fatih

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109