Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda tarihi gün

Kadınlar 1500 metre finalinde Aslı Çakır Alptekin, üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Milli atletimiz, Türkiye'ye Dünya Salon Şampiyonası'ndaki ilk madalyayı getirdi ve tarihe geçti. Erkekler 1500 metrede de Milli Atletimiz İlham Tanui Özbilen, ikinci olup, gümüş madalya alırken, Türkiye'ye tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandırdı.

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda tarihi gün
İstanbul'da düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metrede bronz madalya alarak, Türkiye'ye ilk salon dünya şampiyonası madalyası kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, salondaki seyircilerin coşkulu tezahüratlarının madalya kazanmasında etkili olduğunu söyledi.

Aslı Çakır Alptekin, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, Helsinki'de yapılacak Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlara dönük hazırlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
"Aslında bu şampiyonayla ilgili çok hazırlık yapmamıştık. Start noktasına geldiğimde madalya kazanacağım yönünde bir inanç geldi. 'Bunu başarabilirim' dedim. Son iki yüz metrede seyirciler büyük destek oldu. Güç, kuvvet geldi. Kendi ülkemde böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum. Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonası. Orada da hedefim madalya kazanmak olacak."

Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'de atletizm tarihine geçtiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu gece uyuyamam” dedi.

ÖZBİLEN'DEN GÜMÜŞ MADALYA

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun akşam seansında yapılan 1500 metre finalinde, yarışın başında Faslı atlet Abdalaati Iguider'in ardından 2. sıraya yerleşen İlham, uzun süre yarışı ikinci sırada götürdü. Yarışta son iki tura girilirken atak yaparak, ilk sırayı alan İlham, yarışın son metrelerine kadar Iguider ve Etiyopyalı Mekonnen Gebremedhin'in ataklarına karşılık vererek, liderliğini sürdürdü. Ancak finişe yaklaşık 30 metre kala Faslı Iguider'e geçilen İlham, yarışı 3.45.35'lik derecesiyle ikinci sırada tamamlayarak, gümüş madalya aldı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin özel izniyle dünya şampiyonasında ilk kez Türkiye adına yarışan İlham, Türkiye'ye Dünya Salon Şampiyonası tarihindeki ilk gümüş madalyasını kazandırdı.Yarışın ardından büyük sevinç yaşayan İlham, aldığı Türk bayrağını üstüne kapatarak, bir süre piste kaldı. Daha sonra salonda Türk bayrağıyla tur atan İlham'ı seyirciler alkışladı.Bu arada, İlham'ın yarışı sırasında Türk seyirciler, milli atlete destek verdi.

Erkekler 1500 metrede Faslı Abdalaati Iguider 3.45.21'lik derecesiyle birinci olarak altın, Etiyopyalı atlet Mekonnen Gebremedhin de 3.45.90'lık derecesiyle üçüncü olarak, bronz madalya aldı.

BAYRAK YARIŞINDA REKOR KIRDIK AMA ELENDİK

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda 4x400 metre bayrak yarışında Türkiye rekoru kıran Türk Milli Takımı, elendi.

4x400 metre bayrak yarışında Türkiye rekoru kıran Türk Milli Takımı, elendi. Sabah seansında iki seride yapılan ve ilk iki sırayı alan ülkeler ile en iyi iki dereceyi elde eden ülkelerin finale yükseleceği yarışta, Türk Milli Takımı Ali Ekber Kayaş, Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can ile mücadele etti. Birinci seride Türkiye ile birlikte İspanya, Botswana, ABD ve Venezüella takımları yer alırken, Bahamalar yarışmadı.

Milli Takım Ali Ekber Kayaş ile yarışa başlarken, daha sonra bayrağı sırasıyla Halit Kılıç, Mehmet Güzel ve Yavuz Can taşıdı. Salonda 4x400 bayrakta ilk kez yarışan Türk Milli Takımı, 3.11.28 ile Türkiye rekoru kırarak, serisinde 4. oldu. Seride ABD 3.07.47 ile birinci, 3.10.51 ile İspanya ikinci olarak direkt finale çıktı.


İkinci serinin sonunda genel sıralamada 10. olan Türkiye, elendi. Halit Kılıç, yarıştan sonra yaptığı açıklamada, ellerinden geleni yaparak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Mehmet Güzel ise kendilerini destekleyen seyircilere teşekkür etti.

KARİN MELİS MEY DE ELENDİ

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar uzun atlamada Türkiye'yi temsil eden Güney Afrika kökenli milli atlet Karin Melis Mey elendi.
Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün sabah seansında kadınlar uzun atlamada eleme müsabakaları yapıldı. 6.75 metreyi geçen ya da en iyi dereceyi yapan 8 atletin finale kalacağı eleme müsabakalarında Karin Melis Mey, geçersiz sayılan ilk atlayışının ardından ikinci atlayışında 6.62'lik derece elde etti. Mey'in üçüncü atlayışı da faul yaptığı gerekçesiyle sayılmadı.

Üçüncü hakkında 6.62 metre atlayan Belarus Nastassia Mironchyk Ivanova, Karin Melis Mey ile aynı dereceye sahip olmasına karşın, 3 hakkında 1 kez faul yaptığı için Mey'in üstünde 8. olarak finale kaldı. 9. sırada yarışı tamamlayan milli atlet elendi.

Kadınlar uzun atlama elemelerinde en iyi dereceyi ABD'li atlet Janay Deloach 6.90'lık derecesiyle elde etti. Atlayışları sırasında milli atlete seyirciler alkışlarıyla destek verdi. Karin Melis Mey, geçersiz sayılan üçüncü atlayışının sonunda seyircileri selamladı. Mey, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, "Maalesef bir şanssızlık yaşadım. Tüm Türkiye'den özür diliyorum. Olimpiyatlarda başarılı olacağıma söz veriyorum" şeklinde konuştu.

ALTIN MADALYALAR

- Erkekler 400 metrede Kostarikalı Nery Brenes 45.11'lik derecesiyle altın madalya kazandı.
- Erkekler uzun atlamada Brezilyalı atlet Mauro Vinicius da Silva, altın madalya kazandı.
- Kadınlar yüksek atlamada ABD'li Chaunte Lowe, altın madalya kazandı.
- Erkekler 60 metrede ABD'li atlet Justin Gatlin, altın madalya kazandı.
- Kadınlar 400 metrede ABD'li Sanya Richards Ross altın madalya kazandı.
- Kadınlar 60 metre engellide Avustralyalı atlet Sally Pearson, altın madalya kazandı.
- Kadınlar gülle atmada Yeni Zelandalı Valerie Adams, 20.54 metrelik derecesiyle altın madalya aldı.
- Kadınlar üç adım atlamada Büyük Britanya'dan Yamile Aldama altın madalya kazandı.
- Erkekler heptatlonda ABD'li Ashton Eaton, 6 bin 645 puanla dünya rekoru kırarak, altın madalya kazandı.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2012, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER