Dünya Kupasında Hollanda İspanya'yı dağıttı

Günün dev maçında Hollanda 1 avans verdi ve İspanya kalesine tam 5 gol birden gönderdi.

Dünya Kupasında Hollanda İspanya'yı dağıttı
Dünya Kupası 2014 B Grubu'nda bugün İspanya ve Hollanda karşı karşıya geldi. Mücadele 5-1 Hollanda üstünlüğüyle son buldu.

İspanya'nın tek golünü 27. dakikada penaltıdan Xabi Alonso kaydetti. Hollanda ise 44 ve 72'de Robin van Persie, 53. ve 80. dakikalarda Arjen Robben ve 65'te Stefan de Vrij kaydetti. Galatasaraylı Wesley Sneijder maçta 90 dakika forma giydi.

SNEIJDER HARCADI

Son Dünya ve Avrupa Kupası sahibi İspanya maça daha organize başlasa da ilk tehlikeli atak Hollanda'dan geldi. Robben'in pasında kaleci Casillas ile karşı karşıya kalan Wesley Sneijder topu Casillas'ın üzerine atınca Turuncular yüzde yüz bir gol şansından yararlanamamış oldular. İlk devrenin diğer bölümünde İspanya baskın çıktı ve ilk golü de bulan taraftı Boğalar.


COSTA SAHNEDE
İspanya Milli Takımı formasıyla ilk kez Dünya Kupası heyecanı yaşayan Diego Costa, Xavi'nin muhteşem pasıyla ceza sahasında topla buluştu. Kendini yerde bulan Costa'nın pozisyonuna İtalyan hakem Rizzoli penaltı dedi. Xabi Alonso 27'de takımını öne geçiren golü kaydetmekte zorlanmadı: 1-0

UÇAN RVP

İlk yarı boyunca Hollanda bildiğimiz tempoda ve enerjide futbol oynamaktan uzak bir görüntü sergiledi. Yediği gol sonrasında morali de bozulan Portakallar'ın imdadına Robin van Persie yetişti. Uzaktan gelen ortaya ceza sahası yayına yakın bir bölgeden muhteşem bir kafa vuruşu yapan Hollandalı forvet Casillas'ın üzerinden topu ağlara gönderdi ve takımlar soyunma odasına 1-1 berabere gittiler.

HOLLANDA HIZLANDI

İkinci yarıda ise daha çok hücumu düşünenen ve ileri hatta daha çok üretken olan bir Hollanda vardı. Arjen Robben 53'te çok şık bir gol atarak bu iyi oyununun ödülünü takımına verdi: 2-1. İspanya defansını hızlı hücımlarla boğan Louis van Gaal'in takımı, 60. dakikada ise çok mühim bir pozisyondan faydalanamadı. Van Persie'nin sağ çaprazdan çıkardığı şut üst direkte patlarken Hollanda 3. .golü bulmakta gecikmedi.

SNEIJDER'DEN ASİST

Sol kanattan kullanılan bir sebest vuruş organizasyonunda Wesley Sneijder topun başındaydı. Arka direğe yapılan ortada De Vrij farkı ikiye çıkan golü İspanya ağlarına gönderdi: 3-1.

RVP YİNE SAHNEDE

Maçın yıldızlarından Robin van Persie, İspanya'yı bitiren golü kaydetti. Iker Casillas'ın inanılmaz hatasını affetmeyen Manchester Unitedlı yıldız, 72'de İspanya filelerini bir kez daha sarstı: 4-1

ROBBEN ŞOV YAPTI

Dakikalar 80'i gösterdiğinde Hollanda makinesi durmadı. Defans arkasına atılan uzun topta Robben müthiş bir sprint atarak topu kontrol etti. Seri driblinglerle kaleci Casillas'ı ve defansı saf dışı bırakan yıldız futbolcu muhteşem bir golle durumu 5-1'e getirdi.

Hollanda bir sonraki maçını 18 Haziran Çarşamba günü Avusturalya ile oynayacak. İspanya ise aynı gün Şili ile karşılaşacak.


İspanya: 1 - Hollanda: 5
Stat: Fonte Nova Arena

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

İspanya:  Iker Casillas, Gerarad Pique, Andrea Iniesta, Xavi Hernandez, Xabi Alonso (Dk. 63 Pedro Rodriguez), Sergio Ramos, Sergio Busquets, Jordi Alba, Diego Costa (Dk. 63 Fernando Torres), David Silva (Dk. 78 Cesc Fabregas), Cesar Azpilicueta

Hollanda: Jasper Cillessen, Ron Vlaar, Stefan de Vrij (Dk. 77 Joel Veltman), Bruno Martins Indi, Daley Blind, Nigel de Jong, Daryl Janmaat, Jonathan de Guzman (Dk. 62 Georginio Wiljnaldum), Robin van Persie (Dk. 79. Jeremain Lens), Wesley Sneijder, Arjen Robben 

Gol: Dk. 27 Diego Costa (İspanya), Dk. 44, 72 Robin van Persie, Dk. 53, 80 Arjen Robben, Dk. 64 Stefan de Vrij (Hollanda)

Sarı kartlar: Dk. 25 Jonathan de Guzman,  Dk. 41 Stefan de Vrij, Dk. 66 Robin van Persie (Hollanda), Dk. 65 Iker Casillas (İspanya)

Sporx

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109