Dünya Kupası başlıyor

2018 FIFA Dünya Kupası, bu akşam 18:00'da ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak. Putin’in milli takımdan beklentisi hayli büyük.

Dünya Kupası başlıyor
 Dünya Kupası başlıyor

2018 FIFA Dünya Kupası, bu akşam 18:00'da ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak karşılaşmayla başlayacak. Putin’in milli takımdan beklentisi hayli büyük.
“Güçlü bir ev sahibi olmak zorundayız.”

Rusya Milli Takımı Teknik Direktörü Stanislav Çerçesov, 2018 FIFA Dünya Kupası için “Güçlü bir ev sahibi olmak zorundayız.” diyor ve ekliyor: “Fikstür gereği Almanya ile çeyrek ya da yarı finalde eşleşebiliriz. Bu kadar ilerleyebilirsek dünyanın en mutlu adamı ben olurum.”

Bu haklı bir mutluluk olurdu elbette. Ancak Rusya’nın, turnuvada son sekiz ya da dört takım arasına kalmasını düşünmek için hayli geniş bir fantaziye sahip olmak gerekiyor. Zira ev sahibi ekibin, Suudi Arabistan , Mısır ve Uruguay’dan oluşan gruptaki rakipleri arasından sıyrılıp ikinci tura yükselmesi bile pek kolay görünmüyor. Hatta son maçlarda sergilenen kötü performansa bakıldığında, Rusya’yı “Tüm zamanların en zayıf ev sahibi” olarak nitelendirenlerin sayısı da hayli fazla.

Hazırlık maçlarında, dünya futbolunun zirvesiyle arasında hayli mesafe olduğu net bir şekilde görüldü. Yedek oyuncuların ağırlıkta olduğu Arjantin’e 1-0 yenilen Çerçesov'un talebeleri, Brezilya'ya ise 3-0’lık skorla boyun eğmek zorunda kaldı. Hakeza Fransa’ya karşı alınan 3-1’lik mağlubiyet de ilerisi için pek ümit vermedi. Ruslar, son beş maçtır galibiyet yüzü görmüyor.



Dünya Kupası maçları hangi kanalda?


Futbolun en büyük şöleni olan, dünya üzerinde milyarlarca kişinin merakla takip ettiği FIFA Dünya Kupası bugün başlıyor. Bu yıl 21.’si düzenlenecek olan organizasyon 15 Temmuz’da sona erecek.
Futbolseverlerin heyecanla beklediği 2018 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Rusya’nın bugün 18.00’de Suudi Arabistan ile oynayacağı karşılaşma ile başlayacak. Arjantinli hakem Nestor Pitana’nın yöneteceği açılış maçı Moskova’da bulunan Luzhniki Stadyumu’nda oynanacak. Turnuva Moskova, Sankt Petersburg, Nizhni Novgorod, Kazan, Yekaterinburg, Samara, Saransk, Volgograd, Rostov, Soçi ve Kaliningrad şehirlerinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin katılamadığı kupada ülkemizi hakem Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran’la Tarık Ongun temsil edecek. Kupada 32 ülke 8 grupta 4’er takım olarak yer alırken grup aşamasında 3’er maç yapacaklar. 29 Haziran’a kadar gruplarda toplam 48 maç oynanacak.

Futbolseverler ekranlardan toplam 64 maç izleme olanağı bulacak. Karşılaşmalar TRT 1, TRT Spor ve TRT 4K kanallarından naklen yayınyanacak. Moskova’da 15 Temmuz’da oynanacak olan final karşılaşmasıyla sona erecek olan kupada ilk kez Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) kullanılacak.

Almanya Dünya Kupası tarihinde 8 kez finale kalarak bu alanda liderliği elinde bulundursa da turnuvanın en çok şampiyon olan takımı ise zafere 5 kez ulaşan Brezilya. Bu yıl katılacak oldukları 2018 FIFA Dünya Kupası ile birlikte Sambacılar, tüm Dünya Kupası turnuvalarına katılan tek ülke olma unvanını da korudu. Brezilya’da gerçekleşen son turnuva 2014 Dünya Kupası’nda finalde Arjantin’i uzatmalarda 1-0 yenen Almanya dördüncü kupasını kazanmıştı.




DÜNYA KUPASI GRUPLARI NASIL OLUŞACAK?

A GRUBU: Rusya,Uruguay, Mısır, Suudi Arabistan

B GRUBU: Portekiz, İspanya, İran, Fas

C GRUBU: Fransa, Peru, Danimarka, Avustralya

D GRUBU: Arjantin, Hırvatistan, İzlanda, Nijerya

E GRUBU: Brezilya, İsviçre, Kosta Rika, Sırbistan

F GRUBU: Almanya, Meksika, İsveç, Güney Kore Cumhuriyeti

G GRUBU: Belçika, İngiltere, Tunus, Panama

H GRUBU: Polonya, Kolombiya, Senegal, Japonya

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2018, 11:52

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109