Demirören sert konuştu: Özgener faşist bir diktatördür

Demirören sert konuştu: Özgener faşist bir diktatördür

Demirören sert konuştu: Özgener faşist bir diktatördür
Beşiktaş'ın başkanı Yıldırım Demirören, 2010 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısında çok sert bir konuşma yaptı. Son günlerin gündemini oluşturan olaylarda Mahmut Özgener'e ağır sözler söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e sert tepkide bulundu.

Yıldırım Demirören, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2010 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul toplantısında, Özgener'i sert sözlerle eleştirdi.

Özgener'in hafta içinde yaptığı basın toplantısında söylediklerine cevap veren Demirören, ''Sayın Özgener'in talihsiz ve samimi olmayan açıklamalarına bir şeyler söylemeliyim. Özgener'e soracağım sorular olacak. Sahada hakkıyla terlemiş futbolcunun, ısıtıcı merhemi ciğerine çekmiş futbolcunun kasti bir düdükle hakkının nasıl yenildiği ve hatalı kararlar nedeniyle 20 milyon camianın içinin yandığından dolayı bu soruları soruyorum'' diye konuştu.

Mahmut Özgener'in, futbolda demokrasinin olmadığını söylediğini hatırlatan Demirören, ''Demokrasi yoksa kuralları nasıl uygularsanız? Yok diyorsanız siz bir faşistsiniz ve diktatörsünüz. Ayrıca demokratik bir ülkede demokrasi yok diyemezsiniz'' dedi.

''SİZ VE SARVAN BECEREMİYORSUNUZ''

Demirören, Özgener'in, ''Düzeltmek için çalışıyoruz, çalışacağız'' dediğini de belirterek, şöyle devam etti:

''Neler kötü ki düzeltmeye çalışacaksınız? Milli Takım ve MHK kötü. Milli takım, Türk milletinin problemidir. Bu konuda halk yargılayacak ve soracaktır. MHK, Türk futbolu ve bizim problemimizdir. Sayın Sarvan ve siz bu işi beceremiyorsunuz. Sayın Sarvan, ben dahil İnönü'deki 30 bin kişiye hakaret etti. Ne ceza vermeyi düşünüyorsunuz? Bilmeden çıkar, bu hakemleri göstermelik korumaya devam ederseniz, kasti hatalar azalmaz, artar.''

''KULÜP BAŞKANI ODA BASTI KONUŞMADINIZ''

TFF Başkanı Mahmut Özgener'in, konuşmaları yapanları cezalandıracağını söylediğini ifade eden Demirören, şunları ifade etti:

''Kasti hareket eden hakemlerin cezasını arttırdınız mı? Kendinize ne ceza vermeyi düşünüyorsunuz? Soyunma odası basanların cezalarını neden devre arasına denk getirdiniz? Kulüp başkanı oda bastı, konuşmadınız. Kulüp başkanı 'Hakemler dürüst değil' dedi, konuşmadınız. Benim iki arkadaşım çıktı, oda basmanın doğru olmadığını, gerekirse en iyisini bizim yapacağımızı söylediler, çıkıp konuştunuz. Siz taraflısınız başkanım, taraflı.''

''DERS VERMEYE KALKMAYIN DERS ALIRSINIZ''

''Büyük ailenin reisi olmak zordur Sayın Özgener ve birinci ilkesi eşitlik gerektirir, siz eşit değilsiniz'' diyen Yıldırım Demirören, ''Sayın Özgener, bu soruların cevaplarını sizden istiyorum. Sizler ve bizler geçiciyiz, ama Beşiktaş Kulübü kalıcıdır. Sakın Beşiktaş'a ders vermeye kalkmayın, veremezsiniz, ama çok ders alırsınız'' diye konuştu.

''BİZ BEŞİKTAŞIZ''

Yönetim kuruluyla birlikte Beşiktaş'ın vizyonunu ve misyonunu değiştirdiklerini dile getiren başkan Demirören, ''Vizyonumuz dünya kulübü olmak, misyonumuz Beşiktaşlılık duruşunu, dürüstlüğünü, hoşgörüsünü ve anlayışını Türkiye'ye, Avrupa'ya tanıtmak. Bunları yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü gücümüzü sizden alıyoruz. Biz Beşiktaşız'' ifadelerini kullandı.

''FUTBOL KAMUOYU, BU YILDIZLARIN ALTINDA EZİLİYOR''

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, çok iyi bir futbol takımı oluşturduklarını vurgulayarak, futbol kamuoyunun bu yıldızların altında ezildiğini ve kendilerini kıskandığını savundu.

Demirören, camia olarak hep beraber hareket etmeleri halinde aşamayacakları engel olmadığını belirterek, ''Bu toplantının sonucunda hep birlikte birlik beraberlik içinde buradan çıkacağız. Çünkü biz Beşiktaşız'' diye konuştu.

Türkiye'nin ve dünyanın takımını yarattıklarını kaydeden Demirören, şöyle devam etti:

''Sadece Beşiktaşlılar değil, diğer takım seyircileri de hem kıskanıyor hem gelip maçlarımızı izliyor. Futbol kamuoyu bu yıldızların altında eziliyor, bizleri kıskanıyorlar. Akşam Gazetesi Genel Yayın Müdürü İsmail Küçükkaya, 'Beşiktaş, Fener'in yerini alıyor' diye yazdı. Bir sürü köşe yazarımız Beşiktaş'ın dünya kulübü olduğunu yazdı. O günden itibaren saldırılar başladı. Biz bu saldırıları yeneceğiz, sizlerle beraber yeneceğiz.''

''Yönetim kurulumuz öyle bir takım yarattı ki, rüya takım'' diyen Demirören, ''Ligdeki yerimiz beklediğimiz yer değil. Ama unutmayın 14 hafta daha var. Neler getireceğini kimse bilemez. Yeter ki şu an oynanan pis oyunlar oynanmaya devam etmesin'' şeklinde konuştu.

''RAHAT BIRAKIN''

Bu sezon 3 kulvarda birden yoluna devam eden tek Türk takımı, IFFHS'nin değerlendirmesine göre dünyanın en iyi 26. takımı, Türkiye'de bu sezon en fazla maç oynayan takım, 30 senelik UEFA Kupası tarihinde attığı toplam golün yüzde 30'unu son 3 ayda atan takım, Avrupa'nın, Asya'nın Amerika'nın takip ettiği, maçlarının naklen verildiği tek takım olduklarını ifade eden Demirören, ''Bizler çıtamızı yükselttik. Türk futbol kamuoyuna diyoruz ki, siz de çıtanızı yükseltin ya da bizleri rahat bırakın yolumuza devam edelim'' dedi.

STAT KONUSU

Şampiyonluklara bedel yeni yapılacak stadın iznini çıkardıklarını anlatan Yıldırım Demirören, şunları kaydetti:

''Belediye Meclisi'nden ve Anıtlar Kurulu'ndan geçti. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tahmin ediyorum ki Mayıs sonunda kazmayı vururuz. Yap-işlet-devret şeklinde yapılacak. Nisan ayı sonunda ihaleye açmayı planlıyoruz. 42 bin kapasiteli olacak. Fulya'da hayal kuruyorsun dediler. Onu yaptık, bunu da yapacağız. Kalıcı eserler vermek istiyoruz. Bir spor kompleksi ve arsanın kazandırılması projemiz var. Şan Ökten Tesisimizin izinleri tamamlanmıştır. Kısa zamanda inşaat tamamlanacaktır.''

''İYİ ŞEYLER OLMAYA DEVAM EDECEK''

''Beşiktaş'ta iyi şeyler oluyor ve olmaya devam edecek'' diyen Demirören, sözlerini şöyle tamamladı:

''İyi şeyler oldukça engellemeye çalışacaklar. Bizler kaçmayacağız, azimle, heyecanla buradayız. Sizleri temsil etmeye devam edeceğiz. Unutmayalım, çalışan insanlar hata yapar, bizlerin de hatası oldu. Ama bu hatalar Beşiktaş sevgimizden dolayı oldu.''

Başkan Demirören'in konuşmaları, salondaki kongre üyeleri tarafından zaman zaman alkışlarla kesilerek desteklendi.                   
atasehirliyiz.net
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER