Büyük Şehirde, Büyük final

İstanbul'da Dev maç için her şey hazır: Süper Kupa İstanbul'da sahibini buluyor.

Büyük Şehirde, Büyük final
 Büyük Şehirde, Büyük final
İstanbul'da Dev maç için her şey hazır: Süper Kupa İstanbul'da sahibini buluyor.

İstanbul bugün Avrupa'nın zirvesindeki iki İngiliz takımının maçına ev sahipliği yapacak. Chelsea ve Liverpool, Süper Kupa için Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Binlerce İngiliz taraftar o maçı izlemek için İstanbul'a geldi. Şehir genelinde güvenlik önlemleri alındı. 

İstanbul Vodafone Park stadında yapılacak olan Süper Kupa maçının tüm hazırlıkları tamamlandı. Liverpool ve Chelsea arasında yapılacak olan dev final ile Avrupa'nın en büyüğü belli olacak.
Avrupa futbolunun kulüpler bazında en saygın kupalarından biri olan Süper Kupa bu gece İstanbul'da sahibini bulacak. Beşiktaş'taki Vodafone Park stadında, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu FC Liverpool ile son Avrupa Ligi şampiyonu FC Chelsea'yi karşı karşıya getiren müsabaka, TSİ 22:00'da başlayacak. İki İngiliz takımı arasında oynanacak maçı özel kılan bir neden de karşılaşmanın kadın orta hakemi Stephanie Frappart.

KADIN HAKEME DEV GÖREV

Birkaç hafta önce Kadınlar Dünya Futbol Şampiyonası'nın finalini yöneten 35 yaşındaki Fransız hakem Frappart, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) tarafından düzenlenen, erkek futbolundaki bu denli prestijli bir karşılaşmayı yönetecek ilk kadın olacak.

UEFA'nın Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti, Fransa birinci futbol liginde (Ligue 1) düzenli olarak görev alan Frappart ile ilgili olarak, "Futbol hakkında her şeyi biliyor ve mental açıdan çok güçlü. Bu maç için hazır" ifadesini kullandı.

CÜNEYT ÇAKIR DÖRDÜNCÜ HAKEM

Süper Kupa karşılaşmasında Stephanie Frappart'ın yardımcıları da yine kadın hakemler. İtalyan Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O'Neill eski tabirle "yan hakem" olarak sahaya çıkacak. Bu üçlüye saha kenarından dördüncü hakem olarak Türkiye'nin bu alandaki en kariyerli ismi olan Cüneyt Çakır eşlik edecek.

FC Liverpool'un başarılı Alman teknik direktörü Jürgen Klopp, müsabakanın bir kadın hakem tarafından yönetilecek olmasını "tarihi bir olay" olarak nitelendirdi. "Dünyada doğru kararı verebilecek kadar akıllı olamadığımız çok konu var. Ancak bir kadın hakemi çok ama çok önemli bir maça vermek akıllı bir karar. İlk defa yapılıyor, umarım son kez olmaz" diyen Klopp, bir gazetecinin zaman zaman saha kenarında hakemle yoğun tartışmalara girdiğini hatırlatması üzerine, "Bu kez en iyi yanımı göstermeye çalışacağım yoksa annem bana kızar" dedi.

Jürgen Klopp, Türkiye'deki statlarda maça çıkmakla ilgili olarak da, "Türk statlarında harika bir atmosfer oluyor. Yine böyle bir atmosfer yaşayacağımızı düşünüyorum. Türk taraftarlar Liverpool'u mu yoksa Chelsea'yi mi destekleyecek bilmiyorum, ancak burada belki de en gürültülü stadyumda oynayacağız" ifadesini kullandı


İstanbul'u UEFA Süper Kupa heyecanı sardı! İşte dev maçın bilet fiyatları
BİLET FİYATLARI NE KADAR?

UEFA Süper Kupa final maçının biletleri 18 Temmuz 2019'da satışa çıkmıştı. Kısa sürede tükenen biletlerin satışı, 2 Temmuz 2019'da sona erdi. Peki büyük bir heyecanla beklenen karşılaşmanın bilet fiyatları ne kadar? İşte final maçı biletlerinin kategorilerine göre fiyatları:

3'üncü kategorinin bölümlerine göre bilet fiyatları: 1.120 - 13.200 TL

2'nci kategorinin bölümlerine göre bilet fiyatları: 1.512 - 3. 730 TL

1'inci kategorinin bölümlerine göre fiyatları: 2.100 - 22.400 TL

Türkiye'de bazı internet sitelerinde, bilet satışlarının devam ettiği görülüyor.

KENT EKONOMİSİNE 100 MİLYON EURO KATKI

Dünyanın izleyeceği maçın İstanbul ekonomisine yaklaşık 100 milyon Euro katkı sağlaması beklenirken, Manchester ve Londra’dan İstanbul’a bugünden itibaren tarifeli uçaklarla taraftarların gelişleri de başladı. İngilizler İstanbul'a 2-3 günlük turlarla da geliyor. Final maçını izlemek için 50 binden fazla İngiliz taraftarın kente gelecek olması esnafın ve otellere doping etkisi yaratacak. 

LİVERPOOL VE CHELSEALİ TARAFTARLAR SÜPER KUPA FİNAL MAÇINI BEKLİYOR

Liverpool ve Chelsea arasında Vodafone Park'ta oynanacak Süper Kupa Final maçı öncesi takımlarını desteklemek için İstanbul'a gelen taraftarlardan bazıları Beşiktaş'ı gezdi. Maçın oynanacağı stadın önüne gelen taraftarlar hatıra fotoğrafı da çektirirken, takımları lehine sloganlar attı. Polis çevrede geniş önlem alırken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.  

BASIN MENSUPLARI İÇİN MERKEZ KURULDU

Öte yandan maçı takip etmek için dünyanın birçok yerinden İstanbul'a gelen basın mensupları için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda bir merkez kuruldu. Karşılaşma için akreditasyon başvuruları UEFA tarafından kabul edilen basın mensupları, buraya gelerek giriş kartlarını alabilecek.

Süper Kupa hangi kanalda? Liverpool Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta?
Liverpool Chelsea maç saati UEFA Süper Kupa mücadelesini takip etmek isteyen futbolseverler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Avrupa arenasında geçtiğimiz sezonu kupayla tamamlayan iki İngiliz ekibi bu kez Süper Kupa için sahada olacaklar.


Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Liverpool karşılaşmanın favorisi olarak gözükse de iki takım arasındaki mücadelelerde 60 kez Chelsea galip geldi. Öte yandan ikili rekabette üstün taraf olan Liverpool ise 72 kez sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.


Bireysel maç istatistikleri göz önüne alındığında Live son 15 maçında 2 beraberlik 4 mağlubiyet 9 galibiyet istatistiğine sahip. Chelsea ise son 15 mücadelesinde 2 mağlubiyet 6 beraberlik ve 7 galibiyet elde etti. Vodafone Park Stadı’ndaki mücadelede hakem Stephanie Frappart düdük çalacak.



LİVERPOOL CHELSEA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Süper Kupa’daki dev mücadele 14 Ağustos 2019 Çarşamba günü oynanacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak olan karşılaşma Bein Sports Haber ekranlarından takip edilebilecek

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109