Brezilya elendi, Belçika yarı finalde: 1-2

Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmalarının ikinci maçında Brezilya ile Belçika karşı karşıya geldi. Belçika Brezilya'yı 2 - 1 yendi Fransa'nın rakibi oldu.

Brezilya elendi, Belçika yarı finalde: 1-2
 Brezilya elendi, Belçika yarı finalde: 1-2

Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmalarının ikinci maçında Brezilya ile Belçika karşı karşıya geldi. Belçika Brezilya'yı 2 - 1 yendi Fransa'nın rakibi oldu.

Brezilya'nın favori olarak görüldüğü karşılaşmayı ise Belçika ilk 30 dakikada bulduğu iki golle 2-1 kazanmayı başardı ve yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu.

Brezilya'da teknik direktör Tite, sadece cezalı olan Casemiro'nun yerine Fernandinho'yu koyarak, alıştığı dizilişten ve onbirden şaşmadı. Sürprizler ise Belçika kanadındaydı. Son 16'da Japonya'yı 2-0'dan gelerek eleyen Belçika'da teknik direktör Roberto Martinez, hem alışmış olduğu 3-4-3'ten hem de onbirden vazgeçti.

Japonya maçında geri dönüşü getiren Marouane Fellaini ve Nacer Chadli'yi onbire yerleştiren Martinez, dizilişi de değiştirdi. 4-3-3'e geçen Belçika'da sürprizler bu kadarla da sınırlı değildi. İleri üçlüde Romelu Lukaku sağ kanatta, Kevin De Bruyne ise sahte 9 rolünde en uçta yer aldı.

Fakat Belçika sahada o kadar çok yer değiştirdi ki, karşısında böyle bir rakip beklemeyen Brezilya da ne olduğunu anlamadı. Ne olduğunu anlayamadan da kalesinde golü gördü. Henüz 13. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Fernandinho'nun ters vuruşu kendi ağlarıyla buluştu: 1-0

Belçika bu golden sonra da hız kesmedi. Bu defa da sahneye Lukaku çıktı. Maç başından beri sağ kanatta oynayan Lukaku, merkeze geldiğindeyse Brezilya orta sahasına karşı büyük üstünlük kurdu. O dakikaların biri de 30. dakikaydı. Kendi yarı sahasında topu alan Lukaku, rakip ceza yayı önüne kadar topu sürdü ve en doğru zamanda sağ kanattan topsuz koşu yapan De Bruyne'ün önüne doğru pasını verdi. De Bruyne de bekletmeden uzak köşeye çok temiz vurdu: 2-0

İlk yarı bu sonuçla sona ererken, ikinci yarıda ise Tite oyuna müdahale ederek başladı. Etkisiz bir görüntü sergileyen Willian, yerini Roberto Firmino'ya bıraktı. Ama bu da bir şeyi değiştirmedi. Brezilya ilk yarıya göre daha fazla rakip yarı alanda oynasa da kalabalık ve organize Belçika savunmasını aşamadı.

Brezilya'ya alan vermeyen Belçika kaptığı toplarla hızlı hücumlar da yakaladı. Ama bunları değerlendiremedi. 76'daysa Brezilya farkı bire indirdi. Phillippe Coutinho, ceza yayının sol çaprazından uzak direğe harika bir aşırtma pas verdi, pasa hareketlenen Renato Augusto'nun kafa vuruşuysa yakın direkte ağlarla buluştu: 2-1

Bu golden sonra Brezilya'nın baskısı daha da arttı. Ama beraberlik golünü bulamadılar ve Belçika yarı finalde Fransa'nn rakibi oldu.

Brezilya ise kendi ülkesinde düzenlenen 2014 Dünya Kupası yarı finalinde Almanya'ya 7-1 yenilmesinin ardından bir Dünya Kupası'nda daha hedefine ulaşamamış oldu.

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109