BOĞAZİÇİ AÇIK’TA TÜRK RÜZGARI

İstanbul’da devam eden 27. Uluslar arası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası’nın ikinci gününde yapılan büyükler müsabakalarına damgasını vuran Türkiye, 8 altın, 5 gümüş, 8 bronz madalya kazandı. İki gün sonunda dağıtılan madalyaların 86’sı ülke sınırları içerisinde kaldı.

BOĞAZİÇİ AÇIK’TA TÜRK RÜZGARI
BOĞAZİÇİ AÇIK’TA TÜRK RÜZGARI

İstanbul’da devam eden 27. Uluslar arası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası’nın ikinci gününde yapılan büyükler müsabakalarına damgasını vuran Türkiye, 8 altın, 5 gümüş, 8 bronz madalya kazandı. İki gün sonunda dağıtılan madalyaların 86’sı ülke sınırları içerisinde kaldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası heyecanı İstanbul’da devam ediyor. 16 ülkeden 765 sporcunun katılım gösterdiği turnuvanın ikinci gününe Türk sporcular damgasını vurdu. Büyükler mücadelelerinde ferdi 12 sıklette yapılan müsabakalar sonunda Türkiye 8 altın, 5 gümüş, 8 bronz madalya kazandı. Azerbaycan 2 altın, 2 gümüş, 3 bronz; İran 1 altın, 2 gümüş, 3 bronz; Meksika da 1 altın, 3 bronz madalya ile günü noktaladı.

Ümit ve genç müsabakalarının yapıldığı ilk günde 17 altın, 18 gümüş, 30 bronz madalya kazanan Türkiye, ikinci gün sonunda kazandığı madalya sayısını 25 altın, 23 gümüş, 38 bronz madalya yaptı.

KATADA ALTI MADALYA


Büyükçekmece’de bulunan Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda yapılan ikinci gün müsabakalarında Türkiye’nin ilk altın madalyası ferdi kata dalında geldi. Gençlerde üç, 21 yaş altında da bir Avrupa şampiyonluğu bulunan Ali Sofuoğlu, Azeri rakibi Tural Baljanlı’yı yenerek geçtiğimiz bronz madalya kazandığı turnuvada altın madalya kazanma başarısı gösterdi. Bu dalda bronz madalyalar İbrahim Enes Sefa ve Metin Sofuoğlu’nun oldu.

Kadınlar ferdi kata finalinde Meksikalı Itzel Ramirez’e kaybeden Gizem Şahin gümüş madalyada kaldı. Bronz madalya mücadelelerini kazanan Dilara Bozan ve Rabia Küsmüş de üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başardı.

KADINLARDA ZİRVE TÜRKİYE’NİN


Kadınlar ferdi kumitede beş dalda yapılan madalya mücadelelerinde muhteşem bir performans sergileyen Türk sporcular, altın madalyaları ülke dışına çıkarmadı. İki sıklette ise sporcularımız finalde karşılaştı.

Türk finaline sahne olan 50 kiloda Büşra Tosun’u mağlup eden Serap Özçelik üst üste üçüncü altın madalyasını kazandı. 61 kiloda geçtiğimiz yılın final kaybedeni Ece Yaşar, Merve Baltay karşısında galip gelerek turnuva tarihindeki ikinci altın madalyasını kazanma başarısı gösterirken, bir yıl arayla yeniden zirveye çıktı.

55 kilo finalinde bu yıl ikinci kez karşılaşan Brezilyalı Valaria Kumazaki ile Tuba Yakan ikilisinin mücadelesinde kazanan yine Milli sporcumuz oldu. Akdeniz Oyunları şampiyonu Tuba, turnuva tarihindeki ilk altın madalyasını kazandı. İkinci kez mücadele ettiği turnuvada 68 kilo finalinde İranlı Pegahzangedeh Karkoot’u yenen Merve Çoban ile +68 kiloda Romen Mirea Alexandrina’yı mağlup eden Meltem Hocaoğlu, art arda üçüncü kez kürsünün ilk sırasını aldı.

ERKEKLERDE AZERBAYCAN ÜSTÜNLÜĞÜ


Ferdi beş sıklette yapılan erkekler mücadelelerinde iki altın, bir gümüş, üç bronz madalya kazanan Azerbaycan en başarılı ülke oldu.

Ferdi kumite müsabakalarında Türkiye iki altın madalya kazandı. Milli takım kadrosunda yer alan Gökhan Gündüz, 84 kiloda unvanını korurken, kulüp adına mücadele eden İsmail Arapoğlu da 60 kilo finalinde Aykut Kaya’yı yenerek ilk altın madalyasını kazandı. Bu dalda Gökhan Filiz de üçüncülük kürsüsüne çıktı.

67 kiloda iki Azeri sporcunun karşılaştığı mücadeleyi Avrupa üçüncüsü Niyazi Aliyev kazanırken, Rafız Hassanova gümüş madalyada kaldı. Geçen yıl şampiyon olan Milli sporcumuz Ömer Kemaloğlu unvanını koruyamazken, Suudi Arabistanlı Alkhathami Fahad Atiah ile birlikte bronz madalyanın sahibi oldu.

DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONUNU GEÇEMEDİK

75 kiloda karatenin yaşayan efsanesi Dünya ve Avrupa şampiyonu Rafael Aghayev, yarı finalde ve çeyrek finalde karşılaştığı Milli sporcularımızı geçerek sürprize izin vermedi. Dünya gençler şampiyonu Erman Eltemur’u yarı finalde geçen Azeri sporcu, finalde bir diğer Milli sporcumuz Serkan Yağcı ile altın madalya mücadelesi verdi. Daha önce beş kez karşılaşan bu ikilinin mücadelesinde 3-2 önde olan Rafael Aghayev, oldukça zorlandığı müsabakayı 1-0 kazanarak ilk kez yer aldığı turnuvada altın madalyayı boynuna astı.

+84 kiloda madalyalar İran ve Azerbaycan arasında paylaşıldı. İranlı sporcuların karşılaştığı finalde altın madalyayı, Saman Peidari’yi yenen Sajad Ganizedeh kazandı. Bronz madalyalar ise Azeri sporcular Shahin Atamov ve Orxah Heydarlı’nın oldu.

BOĞAZİÇİ AÇIK TAKIM MÜCADELELERİ İLE SONA ERECEK


27. Uluslararası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası, bugün (6 Nisan Pazar) yapılacak takım kata ve kumite müsabakalarının ardından sona erecek. Akşam seansında yapılacak finaller sonunda kadın ve erkeklerde dört dalda madalyalar sahiplerini bulacak. 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109