BEŞİKTAŞ'IN YENİ FİYAPI İNÖNÜ STADI 2011 PROJESİYLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

BEŞİKTAŞ'IN YENİ FİYAPI İNÖNÜ STADI 2011 PROJESİYLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR

BEŞİKTAŞ'IN YENİ FİYAPI İNÖNÜ STADI 2011 PROJESİYLE GÖZ KAMAŞTIRIYOR
İnönü yıkılıyor!  Beşiktaş'ın son yıllarda gündeminin ilk sıralarında yer alan "Yeni İnönü Stadı Projesi" için beklenen izin çıktı.
Beşiktaş Kulübü'nün uzun süredir stat projesiyle ilgili beklediği karar, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulundan çıktı.

Siyah-beyazlı kulübün stat ile ilgili imar planları konusu, İstanbul 3 Nolu Kültür ve Tabiatı Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında görüşüldü. Görüşmeler sonucunda Beşiktaş Kulübünün Fiyapı İnönü Stadı konusundaki imar planlarının kurul tarafından onaylandığı öğrenildi.

Uzun süredir gerekli onayları bekleyen siyah-beyazlı kulübün, bu kararın çıkmasının ardından stadın yıkılıp yeniden yapımı konusunda büyük bir aşamayı aştığı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü, beklediği kararın çıkmasından sonra mayıs ayında stadı yıkarak yeniden yapmayı planlıyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yarın yapılacak Mali ve İdari Genel Kurul Toplantıısı’nda yeni projelerini tanıtacak. Göreve geldiği yıldan beri şampiyonluk yaşayamayan Demirören, Genel Kurul Toplantısında yapacağı slayt gösterileriyle yeni projelerini kongre üyelerine tanıtacak ve sportif ve mali başarısızlıklardan gelen tepkileri susturmaya çalışacak ve İnönü Stadı’nın yeni projesi ve Beşiktaş Bahçeşehir Spor Akademisi projesi hakkında bilgi verecek.

SÜLEYMAN SEBA YIKILIYOR

Başkan Demirören’in yeni projelerinin arasında Fulya’da bulunan Süleyman Seba Spor Salonunun yıkılması ve buraya daha çağdaş ve modern bir tesis yapılması da var. Bu proje ile ilgili olarak Beşiktaş Belediyesi’nden de gerekli izinler alındı. Başkan Demirören Denizli’de yaptığı açıklamada mali kongrede Beşiktaşlıların kulübüne sahip çıkacaklarını ve yönetim kuruluna güvenoyu vereceklerine inandığını belirterek, bunun tersini aklından bile geçirmediğini söyledi. Bu arada yarın mali genel kurulda hesap verecek olan Beşiktaşlı yöneticiler de harıl harıl çalışıyorlar.

Başkanımız Yıldırım Demirören, 2007 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yeni stat ve diğer projelerimiz hakkında üyelerimize bilgiler verdi. İşte muhteşem projelerimiz:

Başkanımız Yıldırım Demirören, yeni stat projesi ile ilgili olarak dünyanın önde gelen bir firması ile anlaştıklarını belirterek, ''Bu firma, Wembley, Arsenal'in Emirates ve Benfica statlarını yapmıştır. Yeni stadımız spor ve kültür hizmetlerini bir arada yapacaktır. Amacımız stadımızı 200 gün boyunca çalıştırmaktır'' dedi.

Avrupa'nın en modern statlarından birine sahip olacağımızı kaydeden Başkanımız, ''Stadımız üstü kapalı olarak yapılacaktır. Stat projesinin bugünlere gelmesinde desteği olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'na ve federasyon başkanımız Sayın Hasan Doğan'a teşekkür ederim'' diye konuştu.

''TÜRKİYE VE İSTANBUL'UN GÖZBEBEĞİ OLACAK''

Yıldırım Demirören, stat ve kültür merkezinin İstanbul ve Türkiye'nin gözbebeği olacağına inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Gerekli izinleri tamamladıktan sonra, en kısa zamanda hatta mayıs ayı sonunda kazmayı vurup bu stat ve kültür merkezini 18 ay gibi kısa bir sürede Beşiktaşımız’a kazandırmak istiyoruz. Stadımız 42 bin kapasiteli olacaktır. 18 bin üst tribün, 18 bin alt tribün, 6 bin loca olacak. Bu projeyi hazırlarken en çok dikkat ettiğimiz husus tarihsel yapıyla yeniliği biraraya getirmek oldu. 2500 araçlık otopark ve stadın bünyesinde 5 bin kişilik tiyatro, konferans ve fuar alanı bulunacaktır.''

ZEYTİNBURNU VE KASIMPAŞA STATLARI

Stadın inşaası sürerken bir sezon boyunca Zeytinburnu veya Kasımpaşa stadında oynamayı planladıklarını anlatan Başkanımız Yıldırım Demirören, Avrupa maçlarını ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamayı düşündüklerini ifade etti.

Demiören, yeni stadın maliyetinin 80 milyon Avro civarında olacağını belirterek, şöyle devam etti:

''Şu an 40 gün maç için çalışan stadımız, üstü kapalı olduğu için 200 gün çalışacaktır. Bu da kulübümüze kombine ve loca satışlarımızla berabere senelik 40 milyon avro gelir getirecektir. Bu benim değil, Beşiktaş'ın projesidir. Bana göre spor alanında en önemli projedir. Bu proje, Her Beşiktaşlının sahip çıkması gereken, engellemelere set çekmesi gereken,. Bilmeden konuşanları susturması gereken, yardımcı ve destek olması gereken bir projedir. Camiamıza hayırlı olsun.''

DİĞER PROJELER

Yıldırım Demirören, Türkiye'nin eğitimde öncü ve lider kuruluşlarından olan Bahçeşehir üniversitesi ile Türk kulüpçülük tarihinin ilk spor akademisini kuracaklarını anlatarak, ''Bu akademide yetiştireceğimiz genç yetenekler, Beşiktaş ilkelerini ve ahlakının yeni nesillere ulaşmasında öncü olacaktır. Külübümüz her zaman olduğu gibi bir ilke imza atmıştır. Bu yolun sonu Beşiktaş üniveristesi'dir'' dedi.

Başkanımız Yıldırım Demirören, Akatlar, BJK Plaza ve Nevzat Demir Tesisleri'ne de değinerek, şunları söyledi:

''Sayın Serdar Bilgili döneminde inşaatına başlanan, bizim dönemimizde biten Akatlar Spor Kompleksi, kulübümüzün gurur kaynağıdır. Ayrıca bu kompleksin içindeki Sporium, Türkiye'nin en büyük sağlık ve spor kompleksidir. Onursal Başkanımız Süleyman Seba zamanında yapılan BJK Plaza, kulübümüzün ayrı bir gücü olmakla birlikte kulübe gelir sağlamaktadır. BJK Nevzat Demir Tesisleri, Avrupa'nın sayılı tesislerindendir. Nevzat Demir gibi karşılık beklemeden kulübümüze destek verenlere teşekkür ederiz.''

FULYA ŞAN ÖKTEN SOSYAL TESİSLERİ

Fulya Projesi ile ilgili de genel kurul üyelerine bilgi veren Yıldırım Demirören, ''Fulya Projesi müteahidi Aşçıoğlu İnşaat ile yaptığımız anlaşma sonucunda, yıllardan beri kullandığımız Şan Ökten Tesisleri 1 yıl içinde sosyal tesis olarak kulübümüzün ve büyüklerimizin hizmetinde olacaktır. Bizler için büyük bir ihtiyaçtı, şimdiden camiamıza hayırlı olsun'' dedi.

''Türkiye'nin kıskandığı Fulya projesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' diyen Demirören, ''Dünyada sayılı kulübe nasip olan, Türkiye'de tek olan ve senede 13-14 milyon dolar gelir getirecek projemizin inşaatı son hızıyla devam etmektedir ve eylül ayı sonunda tamamlanacaktır. Bu yatırım gücümüze güç katacaktır'' diye konuştu.

''BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLÜĞÜ SAYDIKLARIMDIR''

Başkanımız Yıldırım Demirören, biten ve bitecek olan projelerden bazılarının rahatsız olduğunu kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Beşiktaş'ın büyüklüğü ve gücü bu saydıklarımdır. Biten ve bitecek olan projeler bazılarını rahatsız etmekte ve korkutmaktadır. Doğrudur korksunlar, Sizlerden aldığımız kuvvetle, sizlerin ve bizlerin birlikteliği ile önümüz açık, yolumuz ferahtır. Bugün yapılmakta olan mali kongreden Beşiktaşımız’ın daha da güçlenerek çıkacağına inanıyorum.''

Kaynak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109