BEŞİKTAŞ PLAY-OFF TURUNDA

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 1-0'lık galibiyetin rövanşında LASK Linz'e 2-1 yenilmesine rağmen play-off turuna yükseldi.

BEŞİKTAŞ PLAY-OFF TURUNDA
 BEŞİKTAŞ PLAY-OFF TURUNDA

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda 1-0'lık galibiyetin rövanşında LASK Linz'e 2-1 yenilmesine rağmen play-off turuna yükseldi.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Avusturya'nın LASK Linz takımına deplasmanda 2-1 yenilmesine rağmen play-off turuna yükseldi. 

 
21. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topu alan Jeremain Lens'in şutunda meşin yuvarlak auta gitti.42. dakikada LASK Linz öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un orta sahada kaybettiği top sonrasında ev sahibi ekip hızlı atak geliştirdi. Tetteh ceza sahası dışından ara pasıyla topu Victor'a gönderdi. Savunmada Roco'dan sıyrılan Victor'un uzak köşeye vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0

45. dakikada ceza sahasında topla buluşan Holland, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Holland'ın yerden köşeye vuruşunda top az farkla auta çıktı.Karşılaşmanın ilk yarısı LASK Linz'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı
50. dakikada Beşiktaş'ın geliştirdiği atakta Quaresma'nın sağ taraftan yaptığı ortada top LASK Linz savunmasından döndü. Ceza sahasının dışından Tolgay Arslan'ın vuruşunda top auta çıktı.

69. dakikada ev sahibi ekip ikinci golü buldu. Pepe'nin savunmadan vurduğu top yarı alanda LASK Linz futbolcularında kaldı. LASK Linz atağında ceza sahasına giren Samuel Tetteh'in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'den döndü. Dönen topu tamamlayan Dominik Frieser takımını 2-0 öne geçirdi. 90. dakikada Beşiktaş, Negredo ile aradığı golü buldu. Caner Erkin'in sol taraftan yaptığı ortada Pepe topu ceza alanı çizgisinde ayağıyla indirdi. Negredo'nun gelişine sert vuruşunda top filelere gitti: 2-1

90+2. dakikada Negredo kırmızı kart gördü. 85. dakikada sarı kart gören Negredo, 90+2. dakikadaki ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.İstanbul'daki maçta rakibini 1-0 yenen Beşiktaş, deplasmanda 2-1 kaybetmesine rağmen play-off turuna yükselen taraf oldu.

Beşiktaş'ın rakibi Partizan
Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında 2-1 yendiği Danimarka ekibi Nordsjaelland'ı rövanşta da 3-2 mağlup eden Sırbistan'ın Partizan takımı, Beşiktaş'ın play-off turundaki rakibi oldu.

Beşiktaş ile Partizan arasındaki Avrupa Ligi play-off turu karşılaşmaları, 23 ve 30 Ağustos'ta oynanacak.

Turu geçen taraf, Avrupa Ligi gruplarında mücadele etmeye hak kazanacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş 
Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında beklediğinden zor bir maç olduğunu belirterek, "Oyuncu kalitemizi ve takım üstünlüğümüzü sahaya yansıtamadık. Rakip dirençli, İstanbul'da da aynı şeyi yapmaya çalıştı. Bütün fizik gücünü kullanarak baskılı oynadı. Kontrollü oynayıp çabuk çıkmayı düşünüyordu. Bunları bekliyorduk ama bu maçta kendi sahamızda ilk yarıda kalıp oyunu idare etmeye çalışan takımımız bir de gol yiyince panik içinde oynamaya başladı." diye konuştu. Bu maçtan dersler çıkarmaları gerektiğine işaret eden Güneş, "Bu bizim için ders oldu. Bu kadar emek verdik, buraya geldik. Hem yıprandık hem mağlup olduk. Bir defa bu üzüntü verici. Turu geçtik o önemli. Şimdi play-off'u geçmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti. 

Güneş, en çok neye kızdığına ilişkin bir soruya da şöyle cevap verdi: 

"Rakibe baskıda eksiklik vardı. Rakibin sert oyununa biz cevap veremedik. Bunlar olmayınca oyun kontrolü kayboldu, pas yüzdemiz de düşüktü. Çok top kayıpları yaptık. Bugün bizim oyunumuzun dışında bir oyun oldu. İlk yarıda rölantiden oldu, ikinci yarıda istek vardı, panik ve telaş vardı. Rakibin de oyun formatına uygun bir durum ortaya çıktı. Hakem de buna izin verdi. Mesela atağa gidiyoruz, faul veriyor bize. Topu aldı kullanacak, faul veriyor. Hakem ve rakibin bu şartlarına göre biz daha iyi olmalıydık. Biz kendimizi eleştireceğiz, değiştireceğiz."

Glasner: Doğru yolda olduğumuzu gördük
LASK Linz Teknik Direktörü Oliver Glasner, takımının elenmeyi hak etmediğini savundu. 

"Futbolun ne kadar acımasız olduğunu gördük." diyen Glasner, iyi performans sergilediklerini, buna karşın turu geçememenin üzücü olduğunu dile getirdi. 

Bu üzüntüyü atlatmaları gerektiğini ifade eden Glasner, "Bu performansın üstüne koyacağız. Bu akşam doğru yolda olduğumuzu gördük." değerlendirmesinde bulundu. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109