Belediyespor İBB bünyesinden ayrılacak

Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor sadece amatör sporcu yetiştiren bir spor kulübü olarak devam edecek” dedi.

Belediyespor İBB bünyesinden ayrılacak

Belediyespor İBB bünyesinden ayrılacak

Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Kadir Topbaş, Belediyespor futbol takımının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinden çıkartılarak profesyonel olarak devam edeceğini açıkladı. Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor sadece amatör sporcu yetiştiren bir spor kulübü olarak devam edecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 2013 Yılı Faaliyet Raporu’nu sundu. Başkan Kadir Topbaş, konuşmasında Belediyespor futbol takımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinden çıkartacaklarını açıkladı.

Belediyespor Kulübü Sayın Sözen’in kurduğu bir spor kulübü olduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, takımın kendi dönemlerinde büyük başarı göstererek Süper Lig’de de bir süre oynadığını hatırlatarak, şöyle konuştu; “Biz takımımıza ‘Süper Lig’e neden çıktınız?’ diyemezdik. Şimdi de başarıyla 1 ligde şampiyon olmak üzereler ve Süper Lig’e geri geliyorlar. Biz bu futbol takımımızı belediyemizin dışına çıkartarak profesyonel bir spor kulübü olarak devam etmesini sağlayacak adımları atıyoruz.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyespor sadece amatör sporcu yetiştiren, amatör ruhla çalışan bir spor kulübü olarak devam edecek” diyen Başkan Topbaş, “Belediyespor Futbol Kulübü profesyonel olarak devam edecek. Bu takımı İstanbulspor olarak devam ettirebilir miyiz diye inceliyoruz. Arzumuz bu, yapamazsak Başakşehir’de yaptığımız stadyumunda Başakşehir Spor Kulübü adıyla Süper Lig’de top koşturabilirler” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109