Arda Turan Barcelona'da!

İspanya La Liga takımlarından Barcelona, Atletico Madrid'den Arda Turan'ı transfer ettiğini resmen açıkladı.

Arda Turan  Barcelona'da!
Arda Turan  Barcelona'da!

İspanya La Liga takımlarından Barcelona, Atletico Madrid'den Arda Turan'ı transfer ettiğini resmen açıkladı.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona, milli futbolcu Arda Turan'ı transfer ettiğini resmen açıkladı.

İspanya'nın güçlü temsilcisi Barcelona, milli futbolcu Arda Turan ile 5 yıllık sözleşme imzaladıklarını "Hoşgeldin Arda" başlığıyla açıkladı.

Barcelona'dan yapılan açıklamada, 41 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Arda'nın kulübü Atletico Madrid ile anlaşma sağlandığı bildirildi. Barcelona, Arda'nın transferini, "Hoşgeldin Arda" ifadeleriyle açıkladı.

Anlaşmada ilginç madde

Barcelona yönetiminin bugün 10 üyesiyle birlikte kulüp binasında Ramon Adell başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda Arda Turan transferine onay çıktı. Yaklaşık 2 saatten fazla süren toplantı sonrası yapılan duyuruda Arda'nın transferi 18 Temmuz tarihinde yapılacak başkanlık seçimini beklemeden transfer edilmesi kararına varıldığı belirtildi. Yapılan duyuruda ilginç bir madde de yer aldı. Buna göre 18 Temmuz tarihinde Barcelona kulübüne başkanlık edecek kişinin onayının da alınması şartı getirildi ve onaylanmaması halinde Barcelona'nın 20 temmuz tarihine kadar Arda'yı tekrar Atletico de Madrid'e satılması hakkı tanındı.

Arda'nın transferine başkan adaylarından üçü onay verirken biri ise gerek olmadığını düşünüyordu. Barcelona başkanı iken yaklaşan seçimler nedeni ile görevinden istifa eden Josep Maria Bartomeu Arda'nın teknik direktör Luis Enrique'nin isteği üzerine transfer edilmesini istemiş ve bu operasyonun hemen yapılmasını talep etmişti. Yarışa katılan diğer üç başkan adayı ise yönetime başkanı olmayan bir kurumun Arda Turan transferine onay vermesi halinde bunun geçerliliğinin olmayacağını savunmuştu.

İki kulüp arasında varılan anlaşma gereği Barcelona, Atletico Madrid'e 34 milyon Euro ödeyecek. Artı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın çeyrek ya da yarı finale yükselmesi, lig şampiyonluğunu kazanması durumunda da Arda Turan için 7 milyon Euro daha verilecek. Böylece milli futbolcumuzun Atletico Madrid'deki serbest kalma bedeli olan 41 milyon Euro'ya ulaşılmış olacak. Arda Turan Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Arda Turan Kimdir? Kaç Yaşında Nereli?

Türk Futbolunun en iyi yetiştirdiği isimlerden biri şuan ise 2015 itibari ile bizleri Avrupa’da temsil eden Türk Futbolcu Arda Turan Kimdir?
Arda Turan Kimdir? Nereli Kaç Yaşında?

Arda Turan 30 Ocak 1987 tarihinde İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde doğmuştur.Ünlü Futbolcu Aslen Edirne’li biridir.Annesinin ismi Yüksel, babasının adı Adnan ve kardeşinin ismi ise Okan’dır.Şehremini isimli Liseyi bitirmiştir.İstanbul Üniversitesi Spor Akademesinde halen kaydı bulunmaktadır.Futbola olan merakı ve tutkusu onu genç yaşlarda Galatasaray alt yapısına doğru götürmüştür.

Galatasaray Paf takımında 4-5 yıl kadar forma giymiş ve genç yaşta olmasına rağmen Türkiye Milli takımının formasını giymiştir.2002 tarihinde Milli Takım Gençler kadrosuna seçildi.Oynadığı maçlar boyunca 79 maç içersinde 15 gol atarak büyük başarıya imza attı.Paf takımından sonra 2004 ile 2005 sezonlarında ana kadroda yer almaya başladı.Tecrübesiz olması nedeniyle fazla forma giyme şansı yakalayamadı.Tecrübeli olabilmesi için 2005 ile 2006 sezonlarında Manisaspor’a kiralık olarak verildi.Burada iyi bir performans sergiledi ve Galatasaray teknik adamı’nın ilgisini çekmiştir.Diğer sezon tekrar Galatasaray’a geldi.

2006-2007 yılları arasında Galatasaray formasınla oynadığı önemli bir maçta 2 gol attı ve bu sayede adını duyurmayı başardı.Aynı sezonda toplam 31 maçta 5 gol atmayı başarmıştır.Diğer sezon biraz sönük bir başlangıç yaşamış olsada ikinci yarıyla beraber yine performansını yakalamıştır.Ligte başarılı olması nedeniyle birçok Avrupa Kulubünden teklifler aldı.Fakat gelen teklifler kulübü tarafından uygun görülmedi.Yine bu sezonda oynadığı maçlarda 30 maç forma giydi ve 7 gol atmıştır.

2008-2009 sezonu başlamasıyla beraber Arda Turan fırtına gibi esmeye başladı.İlk defa bir maçta 3 gol atmayı başardı bu maçta Sivasspor maçı oldu.Bordeaux ile oynanan maçta ise 2 gol atarak takımın başarısında önemli bir isim oldu.Bu sezon oynamış olduğu 29 maçın içersinden 7 gol atmayı ve 9 asist yapmayı başardı.10 Temmuz 2009 yılında Galatasaray’ın kaptanı oldu.Galatasaray’ın efsane oyuncularından biri olan Metin Oktay, Tanju Çolak gibi isimlerle beraber 10 numaralı formayı giyen önemli bir isim olmuştur.Milli Takımla buluşması 16 yaş altında takımınla olmasına rağmen A Milli futbol takımına kadar yükselmeyi başarmıştır.2008 tarihinde A Milli Takım forması giymeye hak kazandı.25 Mayıs 2008 yılında Türkiye Uruguay maçında ilk defa A Milli maçta gol almıştır.A Milli takımdayken 34 maç içersinde 5 kez fileleri havalandırmayı başardı.

2011 tarihinin Ağustos ayı içersinde Atletico Madrid takımına transfer olmuştur.4 Yıllık bir sözleşme yapılmıştır.Galatasaray’ın bu transferden aldığı ücret 12 milyon Euro’dur.İspanyol dergisinde 2008 tarihinde Dünya’nın en iyi 100 genç oyuncusu listesinde kendine yer bulmuştur.Bu sıralamada 8. sıradaydı.

Arda Turan özellikle yardıma muhtaç insanlara yardım etmesi ile çok takdir edilmiş bir isimdir.Bir takım yardımla ilgili organizasyonlara katılmıştır.2012 tarihinde ünlü oyuncu ve model olan Paris Hilton ile beraber bir reklam filminde oynamışlardır.

Oynadığı Takımlar ve Yılları ise Şöyledir:

1999 – 2000 – Altıntepsi Makelspor (Amatör kulüp)
2000 – 2005 – Galatasaray(profesyonel altı futbol takımı)
2005 – 2006 – Galatasaray
2006 – 2007 – Manisaspor (kiralık)
2007 – 2011 – Galatasaray
2011 – Atletico Madrid

Arda Turan Boyu Kaç? boyu 1.74’dür.

Arda Turan Kimdir? kaç yaşında nereli? oynadığı takımlar hakkında bilgiler verdiğimiz makalemizin sonuna geliyoruz.Bizde bizleri başarıyla temsil eden oyuncumuza başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109