ANKARAGÜCÜNDE DEPREM,YÖNETİM ÇEKİLİYOR

ANKARAGÜCÜNDE DEPREM,YÖNETİM ÇEKİLİYOR

ANKARAGÜCÜNDE DEPREM,YÖNETİM ÇEKİLİYOR
Ankaragücü Başkanı Gökçek: "Şu andaki kararımız istifa yönünde, Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım dinamitleri koymuştur. Ankaragücülü futbolcuların yüzde 95'i Pazartesi'den itibaren serbest kalacak. Futbolculara yaklaşık 14-15 trilyonluk bir ödeme yapılması gerekecek." dedi, Gökçek yeniden aday olmayacağını da sözlerine ekledi.

Ankara dışında bulunan yöneticiler nedeniyle tam kadro toplanamayan ama yine de kararlarının netleştiğini dile getiren Başkan Ahmet Gökçek, şu an için istifa düşündüklerini ve 100 yıllık tarihi olan Ankaragücü'ne dinamitleri eski başkanlar Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım'ın koyduğunu söyledi.

Gökçek şöyle konuştu: "Bugün mahkemede aleyhimizi bir sonuç çıktı. Neresinden baksanız geçen haftadan itibaren iyi bir sonuç beklemiyorduk. Bunları önceden söylemiştik ama camiamızda gerçek görülmedi söylediklerimiz. Bugün Ankaragücü gibi muhteşem bir tarihe sahip kulübümüze eski başkanlar Cemay Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım dinamitleri koymuştur. Bundan sonra kulübü kesinlikle iyi günler beklemiyor. Herşey somut. Afaki hiç bir şey yok.

Tam çıkışta olan bir takımdık. Yapmış oldukları ortada. Neden bu Ankaragücü düşmanlığı Genel Kurul'dan geçmemiş bir önergeyi genel kuruldan geçirdiğimizi, yasal olmayan işlemlerle 400 kişiyi üye yaptığımızı söylüyorlar. Pes diyorum. Bu şartların hepsi kamuoyunun önünde Cemal Bey, Cengiz Bey evet demediler mi?

Bu nasıl bir davranıştır. Kendilerini yalanlıyorlar. Gerçek Ankaragücülüler bunu görsünler. Niyetiniz kulübü yönetmek ise buyrun gelin diyoruz, ama gelmiyorlar. Hayır biz yönetmeyeceğiz diyorlar. O zaman Ankaragücü'nü lav etmek istiyorsunuz. 100. yılımızı rezil ettiniz. Buyrun gelin, idareyi alın, iyi niyetli iseniz anlatırsınız ama yok. Derdiniz ne o zaman? Yazık günah değil mi yapılan bu yatırımlara.

Şimdi futbolcularımızın ödemeleri var, gelin ödeyin, biz çekilelim gidelim ama gelmiyorlar, sadece mahkeme açıyorlar...Demek ki sizin başka bir niyetiniz var. Ankara dışında olan yöneticilerimiz var. Onlarla da görüşmek zorundayım. Bu şartlarda olumlu şeyler düşünmüyoruz. Bu şartlarda çalışmanın bir anlamı yok. Devam etmeyi düşünmüyoruz. Burada yapılacak hiç bir şey yok.

Yöneticilerin tamamıyla istişare etmek istiyoruz. Şu andaki karar istifa yönünde. Böyle karmaşık bir ortamda biz yokuz. Bu kulübe yazık oluyor. Bu davaları açanlar Ankaragücü'nü bitiriyorlar. Bakalım bunun altından nasıl kalkacaklar. Pazartesi'den itibaren oyuncularımızın neredeyse tamamı serbest kalacaklar istedikleri yere gidebilirler...Futbolcular bize "Başkanım siz yoksanız, Ümit hoca yoksa biz de burada durmayız" dediler...

Futbolcular alacakları için Federasyon'a başvurdular zaten. Yaklaşık 14-15 trilyonluk bir ödeme yapılması gerekecek ki futbolcular tutulsun ve ligin ikinci yarısı için transfer hakları doğsun. Biz hala İlhan Mansız'a borçlar ödüyoruz. Devletin her makamında gelip araştırsınlar, bizim her yaptığımız transferimiz hepsi banka üzerinden yapılmıştır. Herşay net. Yüzümüz açık, anlımız ak. Bulunamayan evrak bırakmayacağız, bizden önceki yönetimler evrakları hep kaybettiler. Biz öyle yapmayacağız.

100. yılımızı mahveden iki kişinin bunun hesabını nasıl vereceklerini ömrümüz yeterse göreceğiz...Bu olayların üzerinde bizim de takibimiz bundan sonra 2-3 katı artacak. Onlar hep yargılanacaklar. Kulübün içine dinamit atanlar bakalım neler yapacaklar?

Melih Gökçek, Ankaraspor'u elinin tersi ile iterek, 50 trilyonluk bir takımı Ankaragücü'ne bir kalemde verdi. O yüzden Melih Bey çok üzgün. O da üzülür, gerçek anlamda futbolu seven herkes üzülür. Elimizle büyütktüğümüz, 11 yıl çaba sarfettiğimiz Ankaraspor da ziyan oldu. Ankaragücü bir yerlere gelsin diye yapıldı. O yüzden çok sinirli bir şekilde toplantıdan ayrıldı.Bir daha aday olmayacağım"

Ahmet Gökçek'e yargı şoku!

Kulübün eski Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Erkin Karaözbek, Mehmet Demirciler, Metin Veziroğlu ve Mehmet Aymelek’in açtığı davada karar çıktı.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davacı ve davalı avukatları katıldı.

Davacıların avukatları, kulüp avukatının dosyanın görevsizlik kararıyla sulh hukuk mahkemesine gönderilmesi ve spor hukuku ve dernekler hukuku alanlarında uzman 2 kişilik bilirkişi heyetinden yeniden rapor alınması yönündeki taleplerinin kabul edilmemesini isteyerek, davada karar verilmesi talebinde bulundular.

Kulüp avukatı Mustafa Asım Kahyaoğlu ise görev itirazı ile dosyanın bilirkişiye gönderilmesi taleplerini tekrarladı. Kahyaoğlu, mahkemenin bu talepleri kabul etmemesi durumunda, davanın reddini istedi.

Bu beyanları dinledikten sonra kararı açıklayan Yargıç Ömer Kızılkaya, yeniden bilirkişi raporu alınması ve görevsizlik kararı verilmesi yönündeki talepleri reddetti.

Kızılkaya, Ankaragücü’nde Ahmet Gökçek’in başkanlığa seçildiği 30 Ağustos 2009 tarihli olağanüstü genel kurul ile 3 Ocak 2010 tarihli genel kurul kararlarının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Duruşmayı, bir grup Ankaragücü taraftarı da izledi.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Dava kapsamında alınan bilirkişi raporunda, özetle, "usulüne uygun olmayan 400 kişinin genel kurula iştiraklerinin sağlandığı, genel kurulun iradesinin hukuka uygun şekilde ortaya çıkmadığı, dolayısıyla genel kurulun, 400 üyenin katılımı anından itibaren yok hükmünde olduğu, seçimlerin de hukuken hiçbir geçerliliğinin olmadığı" kaydedilmişti.

Raporda, "genel kurulun iptalinin gerektiği, dernek üyesi olmayanların yönetici seçilemeyecekleri, seçilen yöneticilerin geçerliliğinin bulunmadığı, söz konusu 400 üyenin katılımıyla gerçekleşen 3 Ocak 2010 tarihli genel kurulun da yeterli çoğunluk sağlanmadan toplandığı ve bu nedenle iptalinin gerektiği" ifade edilmişti.

Melih Gökçek: Herhalde Ankaragücü küme düşer

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anakaragücü’nün kongresinin iptaline ilişkin, "Yazık oldu, bu sene
 herhalde Ankaragücü küme düşer, durum bunu gösteriyor" dedi.
 Gökçek, 3. Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi toplantısı çıkışında gazetecilere, Anakaragücü’nün genel kurulunun iptali ve bundan sonraki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
 Bu gayretlerin Ankaragücü’ne zarar vereceğini düşündüğünü kaydeden Gökçek, "Aldatma yoluna gidildi. Bu aldatma neticesinde kongre iptal edildi. Neticesine herkes katlanır. Yazık oldu, bu sene herhalde Ankaragücü küme düşer, durum bunu gösteriyor" diye konuştu.
 Şu anda futbolcuların tamamının serbest kaldığını, Ankaragücü’nün yeniden transfer yapması gerekeceğini ifade eden Gökçek, "Cemal Aydın ile Cengiz Topel’e hayırlı olsun" diyerek tepkisini dile getirdi.
 Gökçek, "2 sorumlu var, diyebilir miyiz?" sorusu üzerine şunları söyledi:
 "Kesinlikle 2 sorumlu vardır, ilk davaları açtıran Cemal Aydın’dır. İkinci davaları açtıran Cengiz Topel’dir. Bu kadar istekliler madem, bakalım ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz. Ümit ederim, Ankaragücü’nü düze çıkarırlar, çıkaramazlarsa bunun altında kalırlar."
 "Takım kayyuma mı devredilecek" sorusuna da Gökçek, "Hayır, kayyuma devretme kararı vermemiş mahkeme. Ama yönetimin tavrına bağlı, yönetim istifa ederse, kayyum gelir" yanıtını verdi.
   ATAŞEHİRLİYİZ.NET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109