Ali Sami Yen'e ortak bulundu

Ali Sami Yen'e ortak bulundu

Ali Sami Yen'e ortak bulundu
Ali Sami Yen'e ortak bulundu

Ali Sami Yen Stadı arazinin yerine yapılacak olan projeye inşaat sektörünün devlerinden biri ortak oldu


Halka arz sürecini tamamlayan Torunlar GYO, Ali Sami Yen Stadı arsasında yapılacak projeye ilişkin Torunlar-Aşcıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığında Torunlar Gıda’ya ait payları devralmak için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na müracaat etti.

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Ali Sami Yen Stadının bulunduğu arsada yapılacak projeye ilişkin Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığında Torunlar Gıda'ya ait payların devir alınmasına karar verdi.

Ali Sami Yen Stadı ihalesini kazanan Aşçıoğlu İnşaat'ın Torunlar Gıda ve Kapıcıoğlu İnşaat ile ortak olarak gerçekleştirmesi planlanan proje için oluşturulan ortaklıktaki Torunlar Gıda'nın tüm hak ve yükümlülükleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) onay şartına bağlı olarak Torunlar GYO ‘ya devredilecek.

TOKİ tarafından, "Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu Parselin Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım usulü ile idare payı gelir miktarının ödenmesi" için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm A.Ş., projenin birlikte yapılması konusunda, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Kapıcıoğlu İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile anlaşmaya varmıştı. Bu anlaşmanın ardından “Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" unvanıyla bir şirket kurulmuş ve projenin bu ortaklığa devri için TOKİ’ye başvurulmuştu.

Kaynak : internethaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER