A MİLLİLERDEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta deplasmanda İsveç'i 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yendi.

A MİLLİLERDEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ
 A MİLLİLERDEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta deplasmanda İsveç'i 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 yendi.
 
14. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yaklaşık 30 metre mesafeden sert şutunda top kaleci Olsen'in üzerine gitti. 29. dakikada İsveç'te Berg, kaleci Sinan Bolat'la karşı karşıya kaldı. Berg'in vuruşunda, Sinan yere yatarak topu kurtardı.

34. dakikada İsveç öne geçti. Sebastian Larsson'un ceza sahasına gönderdiği topla sol tarafta buluşan Augustinsson'un kafayla altıpasın önüne çıkarttığı topa Thelin'in kafa vuruşunda, kaleci Sinan Bolat'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak direkten döndü. Direkten dönen topu takip eden Thelin, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0 43. dakikada Albin Ekdal'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Berg, kaleci Sinan Bolat'la karşı karşıya kaldı. Berg'in vuruşunda, top üstten auta gitti. 45+3. dakikada Jimmy Durmaz'ın ceza sahası sağ çaprazından çektiği sert şutta top direğin dibinden auta çıktı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı İsveç'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 49. dakikada Claesson, yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0 

51. dakikada Mehmet Topal'ın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak direk dibinden filelere yolladı: 2-1 

70. dakikada Ömer Bayram'ın soldan ceza sahasına ortaladığı topa kale sahası içinde Cenk Tosun'un yaptığı kafa vuruşunu kaleci son anda kurtardı.  88. dakikada Türkiye, skora eşitliği getirdi. Oğuzhan Özyakup, topu ceza sahası içindeki Cenk Tosun'a gönderdi. Sırtı kaleye dönükken şık bir pasla Cenk, Emre Akbaba'yı kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Emre, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 2-2  90+2. dakikada Türkiye, öne geçti. Milli takımda solda Serdar Gürler'in ceza sahasına yaptığı ortada Emre Akbaba, düzgün kafa vuruşuyla topu bir kez daha filelere gönderdi: 2-3 

A Milli Futbol Takımı, sahadan 3-2 galip ayrıldı.  Bu sonuçla milli takım, ikinci maçında ilk galibiyetini alarak puanını 3 yaptı. İsveç ise ilk maçında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.  

Statta yapılan anonsta karşılaşmayı 21 bin 832 kişinin seyrettiği duyuruldu. 


İşte ilk 11'ler
İsveç: Olsen, Lustig, Lindelöf, Jansson, Augustinsson, Jimmy Durmaz, Larsson, Ekdal, Claesson, Thelin, Berg

Türkiye: Sinan, Ömer Bayram, Kaan, Çağlar, Mehmet Zeki, Okay, Mehmet Topal, Cengiz, Oğuzhan, Hakan, Cenk


''BU TAKIMA GÜVENMELİYİZ''


A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ''Bu takım geleceğin takımı. Bu takıma güvenmeliyiz. İyi oynadık ve bugün kazandık'' dedi.
UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ikinci maçında deplasmanda İsveç'i 3-2 yenen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.  

İsveç'in Rusya maçının devamı olduğunu söyleyen Romen çalıştırıcı, ''Rusya, İran, Tunus maçının devamı İsveç maçıydı. İyi oynadık ve kazandık bu takıma güvenmeliyiz'' ifadesini kullandı.

Bu maçı kaybedebileceklerini de belirten Lucescu, ''Rusya maçında yüzde 70 top bizde kaldı. Bu maçta da yüzde 63. Bu maçı kaybedebilirdik. Rakibimizi domine ettik. Sonuçta önemli bizim için. Artık bu sonuçların devamının gelmesi lazım. Bundan sonra da sonuçların pozitif olması için elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Oyuncu değişikliği hakkında da konuşan Lucescu, ''Oyuncuların sahaya ne zaman gireceğini benden daha iyi kimse bilemez. onlarla gece gündüz beraber olan benim. Kimse benim ne düşündüğümü bilemez. Emre Akbaba'nın Trabzon'da 4-0 yenildikleri maçtaki performansına baksaydım, o zaman almamam gerekirdi." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 08:23

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109