2011 de Bursa'ya kazandırılacak 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı

2011 de Bursa'ya kazandırılacak 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı

2011 de Bursa'ya kazandırılacak 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı
İşte Timsah Arena  Bursa'ya kazandırılacak 45 bin kişilik Timsah Arena için Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. 16 Şubat'ta ihaleye çıkarılacak stada ilk kazma nisanda vurulacak. Bursalılar 2012 yılı sonunda UEFA standartlarında bir stadyuma kavuşmuş olacak.
130 milyon dolara mal olması planlanan dev stad projesi için Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş arasında protokol imzalandı

Stadyumun her yönden UEFA standartlarını taşıyacağını belirten Altepe, "Türkiye'deki büyük takımların stadyum sıkıntısını Bursaspor artık yaşamayacak. Çünkü burası en son yapılan stat olacak. Sahanın ışık alması, çimlerin havalanması gibi meseleler bizimkinde olmayacak. 45 bin kişilik stadın 84 kapısı bulunacak. 45 bin kişi en geç 8 dakikada tahliye edilebilecek. Localarıyla, oto parklarıyla, alışveriş merkezleriyle Bursa'nın yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

İç mekan, koltuk ve locaların mali kazancının Bursaspor'a ait olacağını anlatan Altepe, stadyumun yapılacağı Veledrom bölgesinin 49 yıllığına Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden kiralandığını bildirdi. Bursa'dan ekmek yiyen sanayicilerin stadyuma destek olması gerektiğini söyleyen Altepe, "Her sponsor firmanın stadyumun kapılarına isimlerini yazacağız. Sanayicilerin Bursaspor'a ve bizlere destek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput ise, stadyum projesinin Bursa'nın itibarına itibar katacağını ve şehrin spor alanındaki eksiklerini önemli ölçüde kapatacağını belirtti. Harput, büyük organizasyonların Bursa'ya alınmasının önündeki en önemli engelin ortadan kalktığını dile getirerek, "Bu stad Bursa'ya çok yönlü kazançlar sağlayacak. Bu sayede büyük maçlara ev sahipliği yapma şansımız olacak" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER