Seçimler Yaklaştıkça Kulislerde Adaylar konuşulmaya başladı

24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçen Türkiye’de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi.

Seçimler Yaklaştıkça Kulislerde Adaylar konuşulmaya başladı
 Seçimler Yaklaştıkça Kulislerde Adaylar konuşulmaya başladı

24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçen Türkiye’de, gözler mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi. CHP'nin belediye başkanları adayları tartışılırken, AK Parti’de görevden alınan Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP tarafından aday gösterilmek istemesi kulisleri hareketlendirdi.

Bu konuda hâlâ belirsizlik sürse de kulislere göre Gökçek’in gerçekten aday olması beklenmiyor. Siyaset koridorları Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’i Keçören Belediyesi için hem AK Parti’ye hem MHP’ ye pazarlık unsuru olarak sunduğu konuşuluyor. Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yeniden aday olacağı konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu hamle ile hem AK Parti’ye hem de kamuoyuna bu usulsüzlüğe inanmadığını göstereceği ifade ediliyor.

ANKARA KORİDORLARI HAREKETLİ

Evrensel'den Çağrı Sarı'nın kulis haberine göre Ankara siyasi koridorları hareketli. Tüm siyasi partiler üst üste toplantılar yaparak adaylıklar ve nasıl bir yol haritası izleyecekleri konusunda değerlendirmeler yapıyor. Resmi olarak ittifak konusunda görüşmeler olmasa da partiler arası gayriresmi görüşmeler olduğu biliniyor.
Melih Gökçek pazarlık masasında 
Ankara kulisleri, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’i Keçören Belediyesi için hem AK Parti’ye hem MHP’ ye pazarlık unsuru olarak sunduğunu konuşuyor

İstanbul ve Ankara için kıyasıya bir yarışa girecek olan AK Parti ve CHP’de detaylı bir çalışma mevcut. AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifakı bozması, siyaset sahnesini hareketlendirmiş olsa da, önümüzdeki dönem açısından net bir tablo ortaya koymak zor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109