Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

AK Parti'nin 7. Büyük Olağan Kongresi: Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.
Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

AK Parti'nin 7. Büyük Olağan Kongresi: Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 10.00'da başlayan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. 1560 delegenin katıldığı kongrede parti yönetimi olan MKYK'da üye sayısı 50'den 75'e çıkarıldı.

22 ismin liste dışı kaldığı MKYK'da Binali Yıldırım yeniden parti yönetimine girerken Mahir Ünal çıkarıldı.
Erdoğan yeniden AK Parti  Genel Başkanı seçildi
Recep Tayyip Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi
Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' açıklaması
"Silahların gölgesinde insanlara onaylatılan mevcut anayasa vesayetçi güçlerin anayasasıdır. 82 yılında kabul edilen Anayasa'nın üzerinden 28 yıl geçti. Bu içinde de artık geçerliliğini kaybetmiştir. Değişmeyen maddesi kalmadığı halde herkesi kucaklayacak bir metin çıkmadı. Dünyaya baktığımızda da Anayasa'ların daha sık değiştiğini görüyoruz. Türkiye'nin yeni ve sivil bir anayasaya özellikle tartışma yolunu açması, değişen Dünya şartlarının gereğidir. Sivil Anayasa teklifimiz, her kesimde olumlu yankı bulmuştur."
Erdoğan: Nasıl bir Anayasa istiyoruz?
"Milletimiz nasıl bir Anayasa ile yönetilmek istiyorsa biz de öyle bir Anayasa istiyoruz. Bu Anayasa'nın ruhunda insan yer almalıdır. Bu yeni Anayasa'nın özü, 84 milyon vatandaşımızı tamamını içermelidir. Ülkemizin gücü, kazanımları ve hedefleri bulunmalıdır. İlhamını ihtişamlı geçmişinden alan, ve geleceğini birlikte kurma iradesinin ürünü olmalıdır. Bu, şu ve bunun değil milletin Anayasa'sı olmalıdır. Bunu hazırlamak kolay değil. Daha önce çeşitli girişimlerimiz oldu. Maalesef siyasi iklim uygun olmadığı için yarım kaldı. Türkiye'nin bugün yeni anayasa için hiç olmadığı kadar hazır olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı öncülündüğü yürütülen çalışmalar var. Diğer partilerin ve ilgili kuruluşların da benzer hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bunlar belirli bir olgunluğa eriştiğinde tartışmaya açılacaktır. Yeni anayasa açık ve şeffaf şekilde hazırlanacaktır. Bu safhaya önümüzdeki yılın ilk diliminde ulaşmayı hedefliyoruz. En geniş mutabakatla milletin onayına sunulacaktır. Siyasi partiler başta olmak üzere sorumluluk üstlenecek herkese çağrıda bulunuyorum. Gelin idieolojik tüm bagajlarımızı bir kenara bırakarak Türkiye'yi en az bir asır boyunca taşıyacak lafza ve ruha sahip yeni bir anayasaya kavuşturalım. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Erdoğan: Kadınlarımızın haklarını korumayı vicdanlarda değil kağıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var
"Gündemimizde kadınlarımızın haklarını korumayı vicdanlarda değil kağıtlarda arayanlara söyleyeceklerimiz var. Gündemimizde ülkemize karşı sergilenen çifte standartlar var. Gündemimizde biz tüm taahhütlerimizi yerine getirdiğimiz veya getirme sözü verdiğimiz halde Türkiye'ye ısrarlar sırtının dönenler var."

Erdoğan: Ne Batıya ne Doğuya sırtımızı dönme hüksümüz yok
"Afrika, Asya ve Avrupa’nın kalbinde yer alan bir ülke olarak ne doğuya ne de batıya sırtımızı dönme lüksümüz yoktur. ABD'den Rusya’ya, AB'den Arap coğrafyasına kadar tüm ülkelerle ilişkilerimizi, Türkiye’nin menfaatleri ve milletimizin beklentileri doğrultusunda şekillendirmeyi sürdüreceğiz."

Erdoğan: Ellerinizdeki döviz ve altını ekonomiye kazandırmanızı istiyorum
"Son birkaç gündür piyasalardaki dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, potansiyelini kesinlikle yansıtmıyor, döviz tutan vatandaşlarıma bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ellerindeki dövizi ve altını çeşitli finansı araçlarına yatırarak ekonomiye kazandırmalarını istiyorum. Özellikle katılım finans şirketleri, müşterileri memnun edecek alternatifler sunuyor. İş insanlarımıza da varlık barışından yararlanarak yurt dışındaki kaynaklarını ülkemize getirebileceklerini tekrar hatırlatıyorum. Herhangi bir endişeye gerek yok. Biz kendilerinin garantisiyiz. Ülkemize yatırım yapan yatırımcılara ülkemize güvenmeleri çağrısında bulunuyorum."

Erdoğan: Adalet en çok hassasiyet gösterdiğimiz alan
"Adalet en çok hassasiyet gösterdiğimiz alanlardan biri. Hakim, savcı ve diğer personel sayısı yüzde 176 oranında arttı. Muhteşem bir Yargıtay binası yapıyoruz."

Erdoğan: Üniversite harçlarını biz kaldırdık
"Üniversite sayımızı 76'dan 207'ye, üniversite öğrencisi sayımızı 1,5 milyondan 8 milyonun üzerine çıkardık. Üniversite harçlarını da biz kaldırdık."

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2021, 12:55

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109