Muhalefetin Çatı adayı kim olacak

Köşk seçimleri için 'Çatı aday' arayışını sürdüren CHP ve MHP'nin son olarak iki isim üzerinde durdukları belirtiliyor.

Muhalefetin Çatı adayı kim olacak
Muhalefetin Çatı adayı kim olacak?

Köşk seçimleri için 'Çatı aday' arayışını sürdüren CHP ve MHP'nin son olarak iki isim üzerinde durdukları belirtiliyor.

Parti teşkilatlarına sorulan bu isimlerin kısa sürede açıklanacağı iddia edildi. HDP'nin de Demirtaş ismi üzerinde durduğu gelen bilgiler arasında.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi MHP ve CHP'nin çatı aday arayışları sürüyor. CHP ve MHP’nin parti tabanlarına çatı adaylığı için isimler önermeye başladığı bilgilier kulislerde dolaşıyor. İlk günden itibaren birçok ismin zikredildiği Köşk adayları için son noktaya gelindi.

Köşk seçimi için parti tabanlarına yönelen CHP ve MHP’de isimler netleşmeye başladı. Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP ve MHP’nin iki aday üzerinde durduğu belirtiliyor.  CHP’nin Baykal’ı ‘Çatı aday’ olarak önerdiği MHP’nin bu isme sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘Çatı adayı Baykal olsun’ önersisine Bahçeli’nin ‘ Ben kabul ederim ama parti tabanını bu isim üzerinde tutmamam’ dediği ve bunun üzerine Baykal isminden vazgeçildiği söyleniyor.

 BAHÇELİ GÜL’E ‘ADAYIMIZ OL’ DEDİ


Daha önce de medyaya yansıyan, Bahçeli'nin Gül’e 'adayımız sen ol’ teklifinde bulunduğu fakat olumlu yanıtın alınmadığı da parti kaynakları tarafından doğrulandı.

CHP VE MHP BU İKİ İSİM ÜZERİNDE DURUYOR

CHP ve MHP’nin son olarak iki isim üzerinde durdukları ve bunlar parti teşkilalartına sorduğu belirtiliyor. Parti kaynaklarından aldığımız bilgiye göre, Abdullatif Şener ve Lütfullah Kayalar isminin parti teşkilatlarına sorulduğu ve bazı teşkilatların Lütfullah Kayalar ismine sıcak baktığı öğrenildi. CHP’nin Bursa ve Yalova’da Kayalar için ayrıca toplantı yaptığı ve son olarak teşkilatların bu isim için evet dediği ifade ediliyor. CHP, özellikle MHP tabanından oy alacağına inandığı Lütfullah Kayalar ismi üzerinde durduğu konuşuluyor.

Partililere önerilen bu iki ismin 12 Haziran tarihinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da Balıkesir’de katılacağı bölge toplantısında netleşmesi bekleniyor.

HDP'DE İKİ İSİM KONUŞULUYOR

HDP kanadının Cumhurbaşkanlığı seçimi için iki isim üzerinde durduğu öğrenildi. Partinin Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir isimlerini konuştuğu ifade ediliyor. Adaylığına kesin gözü ile bakılan Demirtaş'ın isminin ön plana çıkmasının sebebi olarak ise, parti tabanını bir arada tutması olarak gösteriliyor. Bir diğer isim olan Baydemir'in ise son anda sürpriz olabileceği konuşuluyor.


Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109