Kurtulmuş'un adaylığı artık çok zor

Kurtulmuş'un adaylığı artık çok zor

Kurtulmuş'un adaylığı artık çok zor
Kurtulmuş'un adaylığı artık çok zor

Kayyuma devredilen Saadet Partisi'nde bundan sonra neler olacak? İşte ilk değerlendirmeler...

Milli görüş dinamiklerini iyi bilen gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce ile sosyal demokrat partileri takip eden Mahmut Övür'ün ortak görüşü: Numan Kurtulmuş'un aday olması ve seçilmesi artık çok zor...

Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un aday olmasının zor olduğunu iddia eden Gülerce, Kurtulmuş'un aday olsa bile mevcut delege yapısıyla genel başkan seçilmesinin zorluğunu dikkat çekti. Gülerce, Kurtulmuş ve arkadaşlarının yeni bir parti kurma girişiminde de bulunmayacağını düşündüğünü belirtti.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür de kayyum sürecinden sağlıklı bir siyaset sürecinin çıkmayacağını dile getirerek, Saadet'teki genç kuşağın yeni arayışlara gideceğini ileri sürdü. Övür, Kurtulmuş'un yeni kongrede genel başkan adayı olmasının ve başkan olarak çıkmasının zor göründüğünü savundu.

ILICAK: ERBAKAN PARTİNİN ÖNÜNÜ KESİYOR

Gazeteci Nazlı Ilıcak da yaptığı değerlendirmede, "Erbakan'ın tavrını tasdik etmek mümkün değil. Erbakan'ın partide vesayeti devam ettirmeye çalışması partinin önünü kesmekten başka işe yaramaz. Eğer Erbakan bir tavır koysa, 'bırakalım' dese, bence bu gelişmeler ortaya çıkmazdı. Erbakan'a rağmen gelişmeler oluyor diyemem. Bölünme olursa büyük parça Kurtulmuş'tan yana tavır alır. Esas istikbal vaat eden bölüm Kurtulmuş'la hareket eden kişilerdir" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER