Kılıçdaroğlu'nun kendine 'Hayır'ı yok!

Kılıçdaroğlu'nun kendine 'Hayır'ı yok!

Kılıçdaroğlu'nun kendine 'Hayır'ı yok!
Kılıçdaroğlu'nun kendine 'Hayır'ı yok!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir skandala imza attı. Referandum oylamasında 'Hayır' oyunu kullanamadı.


 Referandum öncesi "Hayır'da hayır vardır" sloganı ile Türkiye'yi karış karış gezerek vatandaşlardan 'hayır' oyu isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanamayarak bir skandala imza attı...

CHP'den yapılan açıklamaya göre adres değişikliği beyanını unuttuğu için seçmen kaydı bulunmayan Kemal Kılıçdaroğlu sandık başına bile gidemedi.

KILIÇDAROĞLU BİR İLKE İMZA MI ATTI?

Kılıçdaroğlu seçmen kaydının tutulması için Manisa milletvekili Şahin Mengü'yü görevlendirmişti. Ancak Mengü ikamet işlemini yapmayı unuttu ve böylelikle ilk kez bir ana muhalefet lideri, en ateşli seçimde oyunu kullanamamış oldu.

KILIÇDAROĞLU DA AÇIKLADI

Muammalı bekleyişin ardından 17:30 sularında CHP Lideri Kılıçdaroğlu da, bizzat kendi ağzından oy kullanamadığını dile getirdi.

Bu durumda Kılıçdaroğlu hem 'hayır' diyemediği hem de oy kullanmadığı için 329 TL para cezası ödeyecek.

EŞİ OY KULLANDI AMA...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu oyunu kullandı. Selvi Kılıçdaroğlu, Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi’nde 4143 nolu sandıkta oyunu kullanmak üzere, tek başına okula geldi.

Gazetecilerin Selvi Kılıçdaroğlu’na ’eşi Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullanıp kullanmayacağına’ ilişkin sorusu üzerine, "Hayırlı olsun. Eşim şu anda İstanbul’da" karşılığını vermişti.

Konuyla ilgili CHP’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul’un Kağıthane İlçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul’da kullanmıştır.

Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Sayın Genel Başkanın bilgisi dışında bu adresten ayrıldığı bildirilmiş ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğu anlaşılmıştır.

Milletvekillerinin seçmen kütüğe kayıtlı oldukları çevrenin dışında da oy kullanabildiği bilindiği için yoğun referandum kampanyası sürecinde sandık seçmen listeleri incelenmemiş, bu arada YSK’nın 135 / 1 sayılı genelgesiyle Milletvekillerinin kütüğe kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu Başkanlığından alınacak seçmen kağıdını göstermek suretiyle oy kullanabileceği hükmü getirildiğinden, milletvekillerinin seçim çevreleri dışında herhangi bir sandıkta oy kullanma olanağı kalmamıştır.

Bu nedenle de Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da oyunu kullanamamıştır."


DÜNYADA ÖRNEĞİ VAR MI?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına gelen bu talihsizlikten sonra, dünyadaki diğer siyasi liderlerin başına benzer bir olayın gelip gelmediği merak konusu oldu...
Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu bir ilke imza mı attı?

İNTERNETHABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER