Kılıçdaroğlu ve Sav kavgaya tutuştu

Kılıçdaroğlu ve Sav kavgaya tutuştu

Kılıçdaroğlu ve Sav kavgaya tutuştu
Kılıçdaroğlu ve Sav kavgaya tutuştu ANKARA- Yargıtay Başsavcılığının tüzükle ilgili uyarı yazısı sonrası CHP'de kılıçlar çekildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Genel Sekreter yetkisini sınırlayan ve 13 genel başkan yardımcısı atamasını sağlayan yeni tüzüğü uygulamaya karar verirken Önder Sav’la karşı karşıya geldi.

Aklında mevcut MYK üyeleri dışında yeni genel başkan yardımcısı isimleri bulunduğu düşünülen Kılıçdaroğlu’nun bu kararını “Tasfiye mi ediliyoruz” diye yorumlayan Sav ekibi olağanüstü tüzük kurultayı istedi. Hatta tarih bile konuşulmaya başlandı: 27 Kasım.

CHP’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yazısıyla yetkisiz hale gelen MYK’sı son toplantısını yaptı. Toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay toplantıda MYK üyelerinin Yargıtay’dan gelen ‘Yeni tüzüğü uygulayın’ uyarısına ilişkin görüşlerini dile getirdiğini belirterek, “Genel Başkanımız 3 Kasım’daki PM toplantısında MYK üyelerinden şimdilik 13 artı 1 isim belirlemeye ilişkin görüşlerini dile getirmiştir” dedi.

“PM toplantısında bu tartışmalara nokta koyulacak mı?” sorusu üzerine ise Okay, “Bu Çarşamba PM toplanacak, PM’nin iradesine ben ipotek koyamam” diye kaçamak yanıt verdi.

KULİSLERDE KURULTAY SESİ

Kulislere göre Kılıçdaroğlu yeni tüzüğün uygulanmasını istiyor. Aklında da yeni genel başkan yardımcıları noktasında Önder Sav’ın belirlediği MYK üyelerinin dışında isimler var. Bu durum Önder Sav ekibinde “Tasfiye mi ediliyoruz” endişesine neden oldu. Sav bu nedenle olağanüstü tüzük kurultayı önerisinde bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu bunu kabul etmiyor ve Çarşamba günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında içinde yeni isimlerin bulunduğu genel başkan yardımcılarını atamasına kesin gözüyle bakılıyor.

KURULTAY İÇİN PM'YE ÖNERGE ŞART

Yeni tüzüğün uygulanmasını istemeyen Sav ekibi ise bu süreçte boş durmayacak. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu yeni tüzüğe göre bu atamaları yaptıktan sonra itiraz hakkı var. Sav ekibi de bu durumda itiraz hakkını bir önerge ile kullanıp olağanüstü kurultay talebinde bulunabilir. Kurultay kararının çıkması için de Parti Meclisi üyeleri arasında yapılacak oylamada üyelerin yarısından fazlasının oyunun alınması gerekiyor. Sav ekibi Parti Meclisi’ndeki gücüne güvenerek bu kararı çıkartabileceği beklentisinde. Kurultay'da da delege gücüne güvenen Sav ekibi eski tüzüğün uygulanması kararı çıkartabilir.

Kılıçdaroğlu ile Sav’ı bu kadar net şekilde karşı karşıya getiren tüzük krizinin nasıl sonuçlanacağı Parti Meclisi toplantısında görülecek. Ancak 3 Kasım'da yapılacak toplantı öncesi her iki tarafın süreci yeniden değerlendirmesi bekleniyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Genel Sekreter Önder Sav arasındaki sorun Yargıtay Başsavcılığının tüzük yazısı ile gün yüzüne çıktı.

internet haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109