Kılıçdaroğlu: Ekrem Başkan, İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talip oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılı içerisinde ikinci kez İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na Saraçhane'deki merkez binada tebrik ziyaretinde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Ekrem Başkan, İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talip oldu
 Kılıçdaroğlu: Ekrem Başkan, İstanbul'un rantına değil, sorunlarına talip oldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılı içerisinde ikinci kez İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na Saraçhane'deki merkez binada tebrik ziyaretinde bulundu.

Belediye şeref defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, ''Uzun ve yorucu bir mücadeleden sonra keyifli bir an yaşıyoruz. Zor bir görev üstlendiniz. Ancak İstanbul'u hak ettiği yere taşıyacağınıza inanıyorum'' diyerek İmamoğlu'nu tebrik etti. İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, ''Mahcup olmayacağız size'' şeklinde karşılık verdi. İkili, daha sonra kameraları karşısına geçti. ''Ekrem Başkan'la beraber güzel bir kahve içtik, 40 yıl hatırı var'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Kendisi uzun bir çabanın sonunda İBB Başkanlığını 2. kez aldı. Gerçekten de yorucu bir çabaydı ama Ekrem Başkan kararlıydı, azimliydi, dirençliydi, güçlüydü, gençti, dinamikti, 'Alacağım' dedi ve aldı. İstanbul'un rantına değil, İstanbul'un sorunlarına talip oldu'' dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu İBB'nin Saraçhane'deki binasının önünde karşıladı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Zabıta Mangası Merasim Takımı'nı selamlayarak binaya girdi. Kısa bir süreliğine kameraların karşısına geçen üçlü, basın mensuplarına poz verdi. Kılıçdaroğlu, İBB şeref defterini imzalayarak, şu satırları yazdı: ''Sayın Ekrem İmamoğlu, kazandığı İstanbul seçimini bir hizmet yarışına dönüştürecek. İmamoğlu'na, inanıyor ve güveniyoruz. Dualarımız ve başarı dileklerimiz O'nunla. Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı.''

SAMSUNLU İLKOKUL MEZUNU 
RESSAMIN TABLOSUNU HEDİYE ETTİ

Heyet, daha sonra İmamoğlu'nun makam odasına geçti. Kılıçdaroğlu, ''Uzun ve yorucu bir mücadeleden sonra keyifli bir an yaşıyoruz. Zor bir görev üstlendiniz. Ancak İstanbul'u hak ettiği yere taşıyacağınıza inanıyorum'' diyerek İmamoğlu'nu tebrik etti. İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek, ''Mahcup olmayacağız size'' şeklinde karşılık verdi. Daha sonra karşılıklı hediye takdimlerine geçildi. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na İSMEK'li kadınların seramik üzerine işlediği İstanbul temalı bir çalışmayı hediye etti. İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na hediyesi ise ilkokul mezunu Samsunlu ressam Umut Kaya'nın eseri karakalem bir tablo oldu. 

YENİ BİR BAŞLANGIÇ ÇİÇEĞİ 

İmamoğlu, üzerinde kendisi, Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükçehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükçehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in resmedildiği tablonun hikayesini şu sözlerle açıkladı: ''Özel bir anı aslında. Samsun'a beraber gitmiştik hatırlarsanız. Genç bir ressam, 'Ben, resim yapmak istiyorum' diyerek önümü kesti. İlkokul mezunu. Biz onu davet ettik 23 Haziran seçiminden önce. Şişli'de bir sergisini açtık. Sergi açılışında satılmayan resmi kalmadı. Muazzam yetenekli birisi. Dedi ki, 'Kağıdım bu kadardı. Yoksa herkesi çizecektim. Çizemediklerim affetsin.' Böyle bir tablo çalıştı. Bu onun kendi kalemi. Size hediye etmek istedim.'' Samsunlu ressam Kaya'nın hikayesinden etkilenen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na, ''Telefonunu alayım, ben de bir arayayım. Değme ressamlara taş çıkartacak türden bir çalışma'' dedi. Kaftancıoğlu da Kılıçdaroğlu'na İstanbul'u simgeleyen bir vazo ve takdim etti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na ayrıca, ''yeni bir başlangıcı'' simgeleyen çiçek sundu. Toplantının geri kalan kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 

İMAMOĞLU: ''GENEL BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmelerinin ardından yeniden kameraların karşısına çıktı. ''Çok değerli Genel Başkan'ımızı İBB'de, İstanbul halkı adına ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyorum'' diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, şunları söyledi: ''Benim için çok önemli duygularla dolu olduğunu özellikle belirtmek isterim. Elbette bir insanın, böyle bir makama gelirken yola çıkışında önemli süreçler vardır. 10 yıllık siyasi yaşamım, 5 yıl ilçe başkanlığı, 5 sene belediye başkanlığı ve sonrasında İBB başkanlığımız gerçekleşti. Bu sürecin hemen hemen tamamını, sadece ilk 6 ayında Sayın Deniz Baykal genel başkanımızda, sonrasında tamamını çok değerli Genel Başkan'ım Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşamış birisiyim. Benim için gerçekten muazzam bir liderlik ve partimizin tarifiyle, yoldaşlık, yol arkadaşlığı kavramını en üst seviyede yaşadığımı burada belirtmek istiyorum.''

İMAMOĞLU: ''MİLLETİMİZE OLAN SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK''

''2019 yerel seçimini, Türkiye'miz adına çok değerli bir sürecin yaşanması diye tarifleyebilirim'' diyen İmamoğlu, ''Bu sürecin en önemli karakteri, yerel yönetimlerden gelen insanların belediye başkanlıkları adaylıklarına tercih edilmesi ve oradan İBB Başkanlığı'nı, İstanbul'un en önemli merkezlerinde seçimi kazanmaları olmuştur. Bu önemli siyaset mühendisliğinin başarılmasının ana kişisi ve bu süreci başlatan, önderliğini yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Bu yönüyle kendilerine minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Elbette ki milletimize olan sorumluluğumuz çok büyük. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da hem sözüm hem de sorumluluğum var. İBB Başkanlığı'nı yaparken bu duygularla hareket edeceğim. Bunun sözünü bir kez de İBB'de, kendi huzurunda vermek istiyorum. İnşallah İBB'nin en başarılı ve en demokrat belediye başkanı olmak istiyorum. Umarım bu hedefime ulaşırım'' şeklinde konuştu. 

KILIÇDAROĞLU: ''EKREM BAŞKAN KARARLIYDI''

Kılıçdaroğlu da sözlerine ''Ekrem Başkan'la beraber güzel bir kahve içtik, 40 yıl hatırı var'' şeklinde başladı ve devam etti: ''Kendisi uzun bir çabanın sonunda İBB Başkanlığını 2. kez aldı. Uzun bir çaba diyorum. Gerçekten de yorucu bir çabaydı ama Ekrem Başkan kararlıydı, azimliydi, dirençliydi, güçlüydü, gençti, dinamikti, 'Alacağım' dedi ve aldı. İstanbul'un rantına değil, İstanbul'un sorunlarına talip oldu. Bu nedenle Ekrem Başkan'ın İBB Başkanı olmasının ayrı bir anlamı var; rantına değil, sorunlarına talip olmak. İlk seçim bir siyasal seçimdi. İlk mücadele siyasal bir mücadeleydi, onu kazandı. Şimdi bundan sonraki süreç, hizmet yarışı sürecidir. Bir hizmet yarışı içinde. İstanbul'un sorunlarını biliyor. Sorunların nasıl çözüleceği konusunda güçlü veriler de var elinde. İyi bir ekibi olacak. Liyakatli bir ekibi olacak. Bunun altını özenle çiziyorum. Partizanlık yapmamak, liyakatli bir ekiple yola çıkmak bizim açımızdan son derece önemli.''

KILIÇDAROĞLU: ''HER ŞEY ŞEFFAF OLACAK''

''Ekrem Başkan ve diğer başkanlarımızla beraber yönetimlerde Türkiye'de yeni bir süreci başlatıyoruz'' diyerek, ''Her şey şeffaf olacak. Her şey çok güzel olacaksa, her şeyin şeffaf olması lazım. Partizanlığın olmaması, herkesin çalışması, alın teri dökmesi lazım. Herkesin sorunlara kilitlenerek sorun çözmesi lazım. Ekrem Başkanımız da bu çerçeve içerisinde bir görev anlayışı üstlendi. Bunu da büyük bir başarıyla yerine getirecektir. Ben de sizler gibi başarılarının takipçisi olacağım. Bütün dualarımız Ekrem Başkan ve diğer belediye başkanlarımız ile birlikte. İnşallah hepsi çok başarılı olurlar. Yerle yönetimlerden başlayarak, vatandaşın verdiği her kuruşun hesabını vermek gibi bir güzelliği bütün Türkiye'ye yaşatacağız. Bundan yüzde yüz eminim'' şeklinde konuştu. 

KILIÇDAROĞLU: ''İBB BİNASINA İKİNCİ KEZ GELİYORUM''

Kılıçdaroğlu, ''Bu binaya ilk defa mı geldiniz, neler hissettiniz'' sorusuna, ''Bu binaya ikinci kez geliyorum. İlkinde bürokrat olarak gelmiştim, rahmetli Altan Tufan Gelirler Genel Müdürü'yken. Birlikte dönemin belediye başkanını ziyarete gelmiştik. Şimdi politikacı olarak geliyorum. Bu binaya gelirken, Ekrem Başkan'ımızın İstanbul'un sorunlarına talip olduğunu belirtmiştim. İstanbul'un sorunlarının ne kadar derin olduğunu biliyorum. Sorunların çözümünde ciddi zorluklar olduğunu da biliyorum ama siz, kararlı ve dirençli olursanız sorunlara karşı zorlukları ararsınız. Ben, buraya büyük bir özgüvenle geldim. Çünkü Ekrem Başkan'a güveniyordum. Belediye başkanlığından geliyordu. Belediye başkanıyken karşılaştığı sorunları nasıl çözdüğü konusunda da düşüncelerim, fikirlerim vardı, uygulamaları vardı. Bunları gördüm ve tanığı oldum. Daha büyük bir kitleyi kucaklayacak. 3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehri kucaklayacak'' yanıtını verdi. 

KILIÇDAROĞLU: ''ESKİ SİSTEMDEN BİZ DE ŞİKAYETÇİYDİK''

Kılıçdaroğlu, sistem tartışmaları ve yeni parti kurulmasıyla ilgili soruları ise, ''Yeni partilerin kurulması benim ilgi alanımın dışında. Sizler nasıl izliyorsanız, ben de siyasetçi kimliğimle büyük bir dikkatle izliyorum. Ama eski sisteme girilmesiyle ilgili bizim bir talebimiz olmadı. Eski sistemden zaten biz de şikayetçiydik. Darbe hukukundan arınmamış bir Anayasa ve yasalar varsa, eski sisteme dönmek doğru değildir. Örneğin yüzde 10 seçim barajını kim getirdi? Darbeciler getirdi. Hala savunuluyor. Eğer demokrasi ve milletin iradesine saygı duyulmasını istiyorsak yüzde 10 seçim barajının kalkması lazım. Anayasa'da köklü değişiklikler gerekiyor. Mutlaka Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerekiyor. Namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Biz, demokratik bir yönetim istiyoruz. Eski sistem demokratik değildi ki. Biz, hiçbir zaman eski sisteme övgüler dizmedik. Tek adam rejiminin nelere mal olduğunu görüyoruz ve tanığıyız. Bütün her şey bir kişiye bağlanmış. Tek kişinin Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmesi mümkün değil. Dünya kadar sorunu olan bir Türkiye'nin güçlü bir devlet yapısıyla, liyakatli bir devlet yapısıyla, demokratik bir parlamenter sistem içerisinde, denge ve fren sistemlerinin olduğu ve herkesin de mutlu olabileceği, gidip oyunu kullandığı zaman da gidip mutlu oy kullanabildiği bir sistem tabii. Adı rejim olur sistem olur, nasıl tanımlarsanız tanımlayın. Demokrasi, hak, hukuk ve adalet. Bunlar olduğu sürece bir sorunumuz yok. Ama bugün bu alanda sorun var. Eskiye dönelim. Hiç kimse eskiyi istemiyor. Biz de eskiyi istemiyoruz'' şeklinde yanıtladı.

İMAMOĞLU: ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANI'NIN ÇAYINI İÇECEĞİZ

İmamoğlu'na da "Bugün Çatalca programınız var. Belediye, CHP'den AKP'ye geçti. AKP'li belediye başkanını ziyaret edecek misiniz'' sorusu yöneltildi. İmamoğlu, bu soruya, "Biz, bir söz verdik. Söz verdik derken aslında doğalı bu. 39 belediye başkanı da bizim belediye başkanımızdır. Seçim bitti ve artık hepimiz millete hizmet ediyoruz. Dolayısıyla ben her gittiğim ilçeye ya da bir mahalleye gittiğimde o mahallenin muhtarına ve o ilçenin belediye başkanına haber vereceğim. Onlarla beraber saha gezisi isteyeceğim. Tabi müsait olmayabilir, denk düşmeyebilir ama o ilçenin belediye başkanının varlığını, o mahallenin mahalle muhtarının varlığını en üst seviyede saygıyla karşılayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağımı söylemiştim. Genel Başkanımızın bir kısım Çatalca köylerine sözü olduğunu biliyorum. Böyle bir programı kendileri planlamıştı. Kendilerine bu prensipte, Çatalca Belediye Başkanı'mızı ziyaret edip bir çayını içebilir miyiz dediğimde 'Kesinlikle içelim' dedi. Biz de kendilerini aradık. Randevulaştık. Çatalca ziyaretimizi Çatalca Belediye Başkanımızı ziyaret ederek başlatacağız. Köylerimizde de muhtarlarımızla birlikte gezip sorunlarını dinleyeceğiz. İstediğimiz bu zaten. Toplumda barış, iİnsanlara müjdeler. Yeni bir siyaset anlayışı. Umarım herkes bu süreci destekler. Milletimiz huzur bulur" yanıtını verdi. 

KILIÇDAROĞLU: ''23 HAZİRAN KONUŞMAM ÖNEMLİ''

Son olarak Kılıçdaroğlu'na, ''Ekrem Beyin tüm siyasi partilere ziyaretleri oldu. Sistem tartışmaları da bir kulise işaret ediyor. Ankara'da makro siyaset düzeyinde sizin siyasi partilerle bu yönde görüşmeleriniz olacak mı? Makro siyasete yansıyacak mı İstanbul'da bu olanlar'' sorusu soruldu. Kılıçdaroğlu'nun bu soruya yanıtı, "Siyasi partilerle bu aşamada görüşmeyi çok doğru bulmuyorum. Ama Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz kendi görüşlerimizi 23 Nisan tarihli konuşmamda 6 madde halinde saydım. 23 Nisan konuşması bizim açımızdan da önemli, CHP açısından da önemli. Bize göre eğer gerçekten bu ülkeye hukuku, adaleti ve demokrasiyi getirmek isteyenler samimi iseler, bu 6 maddeye bakarlar, 6 maddenin gereğini yaparlar. Biz de her türlü desteği veririz" oldu. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109