Kılıçdaroğlu, Avcı'ya sahip çıktı

Kılıçdaroğlu, Avcı'ya sahip çıktı

Kılıçdaroğlu, Avcı'ya sahip çıktı
Kılıçdaroğlu, Avcı'ya sahip çıktı

CHP Lideri, yazdığı kitapla Türkiye'yi sarsan polis şefi Hanefi Avcı'ya destek verdi. Kılıçdaroğlu Avcı için, "Namuslu ve düzgün bir bürokrat" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya arka çıkarak, "Avcı, namuslu ve düzgün bir bürokrat" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Keşke, Sayın Avcı’nın yaptığı bu çalışmanın benzerini, bir dönem değişik kamu kuruluşlarında görev yapmış ama AKP’nin hışmına uğrayıp da pasifize edilen bürokratlar da yapabilseler, O cesareti gösterebilseler" değerlendirmesini yaptı.

CHP Lideri, Isparta ziyareti sırasında, gazetecilerin sorusu üzerine, Avcı’nın devlette uzun yıllar hizmet etmiş bir kamu görevlisi olduğunu ve olayların perde arkasını iyi bildiğini ifade etti. Avcı’nın TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda da bilgisine başvurulmak üzere davet edildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

KİTAP, ÖNEMLİ BİR BELGE

"Son kitabı gerçekten Türkiye’yi sarsan bir kitap. Belli gerçeklerin öğrenilmesi açısından Sayın Avcı’nın kitabı önemli bir belge olarak karşımıza çıktı. Bu kitabı yazan kişi sıradan bir kişi değil. Olayın içinde olan, yaşayan, tanık olan bir kişi ve böyle bir kitabı bu süreçte yazmanın da önemini bilen ve kavrayan da bir kişi aslında. Hükümetin hemen bir inceleme başlatması, hükümetin baskıcı anlayışından kaynaklanan bir durum. Bugün sivil toplum kuruluşlarına, işçi, işveren sendikalarına baskı yapan hükümet, Sayın Avcı’ya da şu ya da bu şekilde baskı yapmanın yollarını arayacaktır. Herhalde ilk kez kitap yazdığı için bir kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır. Ben merak ediyorum. Bu kitap, medyada yer almasaydı bu inceleme başlatılacak mıydı? Ama medyada yer alması, geniş kitleler tarafından öğrenilmesi, hükümetin adına inceleme demekle beraber aslında, soruşturmaya hazırlık sürecini başlattığını gösteriyor." Kılıçdaroğlu, Hanefi Avcı’yı tanıdığını, Avcı’nın düzgün namuslu bir bürokrat, gerçekleri her ortamda söylemekten çekinmeyen, yolsuzluklara karşı mücadele etmeyi temel ilke edinen, halktan yana biri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Avcı’nın devlet içindeki cemaat örgütlenmesine ilişkin savlarını nasıl değerlendirdiğinin" sorulması üzerine, "Çok ciddi iddialar var bu konuda ama Sayın Avcı, bu iddiaları kaleme alırken herhalde bildikleri vardır" cevabını verdi.



internethaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109