KAFTANCIOĞLU; “SALDIRILAR PLANLI VE SİSTEMATİK”

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu; Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Hiçbir seçim hiçbir oy, insanımızın hayatından daha önemli değil.

KAFTANCIOĞLU; “SALDIRILAR PLANLI VE SİSTEMATİK”
 KAFTANCIOĞLU; “SALDIRILAR PLANLI VE SİSTEMATİK”

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu; Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Hiçbir seçim hiçbir oy, insanımızın hayatından daha önemli değil.

İstanbul Büyükada'da Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecede bir grubun seçim stantlarına yönelik saldırısında, yaralanan CHP Gençlik Kolları üyesi biri ağır iki kişinin yaralanması olayı yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; “Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Hiçbir seçim, hiçbir oy, insanımızın hayatından daha önemli değil. Sistematik bir biçimde saldırılara maruz kalıyoruz” dedi.
Büyükada’da geçtiğimiz hafta sonu bir grubun seçim stantlarına yaptığı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolu üyesi Vedat Demir’in tedavi gördüğü FSM Hastanesi önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki partililer olayı protesto ettiler.
 

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından yapılan basın açıklamasına, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, CHP 1.Bölge Milletvekili adayları Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu, Tahsin Usta, CHP eski Milletvekili ve PM üyesi Kadir Gökmen, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı, Adalar ve Ataşehir Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP örgütü ile Büyükada’da stantları yağmalanan HDP’nin Ataşehir İlçe Başkanı Necdet Özçelik ve Milletvekili adayı Prof.Dr. Erol Katırcıoğlu ile HDP’liler de katılarak destek verdi.
 

Basın açıklamasından önce yoğun bakımda tedavisi süren Vedat Demir’i ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu; Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Hiçbir seçim hiçbir oy, insanımızın hayatından daha önemli değil diyerek açıklamasına şöyle devam etti. 


“HER SEÇİMDE SANDIKLARA KAN BULAŞTIRMAKTAN, ŞAİBE KARIŞTIRMAKTAN VAZGEÇİN”

 
CHP İstanbul İl Örgütü, CHP gençlik kolları üyesi 2 gencin önceki gece Büyükada’da bıçaklı saldırıya uğramasını protesto etti. Yaralılardan Sedat Şahin taburcu edilirken; Vedat Demir’in yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. CHP’li Kaftancıoğlu, yaptığı açıklamada sistematik bir biçimde saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Hiçbir seçim hiçbir iktidar bir tek yurttaşımızın hayatından daha önemli değildir” dedi.

 
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala muhalefet partilerine yönelik baskılar da artıyor. Türkiye’nin birçok bölgesinde muhalefet partisine mensup vatandaşlar ve seçim stantları saldırılara maruz kalırken bir acı olay da önceki gece Büyükada’dan geldi. 16 Haziran Cumartesi’ni 17 Haziran Pazar’a bağlayan gece saat 01.30 sularında CHP’nin seçim standında bulunan 2 genç bıçaklı saldırıya uğradı. Önce HDP’nin seçim çadırını parçalayan saldırganlar daha sonra kendilerini uyaran CHP’li gençleri bıçakla yaraladı. CHP Adalar Gençlik Kolları üyesi Sedat Şahin (19) hafif yaralanırken; Vedat Demir’in (28) ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında tedavisi devam ediyor.

 
“OY İÇİN HER YOLU MÜBAH SAYAN MAFYA BOZUNTULARIYLA MÜCADELE EDİYORUZ”
 

CHP İstanbul İl Örgütü de bugün İstanbul’un birçok noktasında seçim çalışmalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları protesto etmek ve adil seçim çağrısı yapmak için bir basın açıklaması yaptı. Büyükada’da gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan Vedat Demir’in tedavisinin sürdüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen CHP’liler adına İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu açıklamalarda bulundu. Saldırılara sert tepki gösteren Kaftancıoğlu; “Devlet, bugün bir partinin elinde halkına karşı mücadeleye girişmiş durumda. Yurttaşlarımızın kanı üzerinden oy devşirmeye çalışan ve bu yolla muhalefeti susturmak isteyen alçak bir zihniyetle karşı karşıyayız. Oy için her yolu mübah sayan, kandan beslenen mafya bozuntularıyla mücadele diyoruz. Kendisine destek vermeyen herkesi hain ya da terörist ilan etmekten utanmayan iktidara sesleniyoruz: Her seçimde sandıklara kan bulaştırmaktan, şaibe karıştırmaktan vazgeçin. Yaklaşmakta olan sonunuzu değiştiremeyecek ama insanlarımızın saçının teline dahi zarar verse, canımızı yakan mafya özentilerinizi sokaklardan toplayın. İnsan ya da hayvan ayırmadan yaşamın her türlüsüne düşman bu anlayışı tarihin çöplüğüne göndermeye 1 haftadan az kaldı. Şimdi insana, doğaya, yaşama, demokrasiye düşman bu soytarılardan; 24 Haziran’da da sonra da onların tasmalarını elinde tutanlardan hesap soracağız. Umudunu, geleceğini, hayallerini çalıp para karşılığı sokaklarda adam bıçaklamaya gönderdiğiniz o insanları da sizin elinizden kurtaracağız” diye konuştu.


“SALDIRILAR PLANLI VE SİSTEMATİK”

 
Seçim sürecinde sistematik saldırılara maruz kaldıklarını kaydeden Kaftancıoğlu; “Bugün burada demokratik ve barışçıl bir ortamda adil bir seçim gerçekleştirilmesi talebimizi yinelemek için bir aradayız. Hiçbir seçim hiçbir oy insanımızın hayatından daha önemli değil. İki gencecik kardeşimizi kalleşçe yaraladılar. Planlı ve programlı bir şekilde adaya saldırı düzenlemek için gelen mafya bozuntusu bir grup önce HDP'nin seçim çadırını yaktı, yıktı. Aydınlık ve pırıl pırıl gençlerimiz orada haksızlığa müdahale ettiler. Bizim gençlerimiz, AKP'nin çadırını yakmak isteyenlere de müdahale ederdi. Gençlerimize ellerindeki bıçaklarla saldırdılar. Seçim sürecinde her gün başka bir bölgede saldırılara uğruyoruz. Sistematik bir biçimde yapılan saldırılar münferit bir vaka olarak kabul edilemeyecek boyuta ulaşmış durumda” şeklinde konuştu.

 
“İSTANBUL’UN HER YERİNDE PANKARTLARIMIZ, BAYRAKLARIMIZ, AFİŞLERİMİZ KESİLİYOR”

 
İstanbul’da partisinin seçim çalışmalarına yönelik yapılan saldırıları anlatan Kaftancıoğlu; “3 gün önce Üsküdar’da da Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’nin Üsküdar programına ilişkin pankart asan gençlerimiz saldırıya uğradı, darp edildi, yaralandı. Yine geçtiğimiz günlerde Esenyurt’ta 3. Bölge Milletvekili Adayımız Sinan Karaca Öztürk, pankartlarımızı kesen bir grubu uyardığı için saldırıya uğradı, yaralandı ve eline 17 dikiş atılmış durumda. Geçen hafta Sultanbeyli’de seyir halindeki seçim otobüsümüzün camlarına taş atıldı ve olası bir kazadan dönüldü. Ümraniye’de seçim çadırımız parçalandı, kullanılamaz hale getirildi. İstanbul’un her yerinde pankartlarımız, bayraklarımız, afişlerimiz kesiliyor” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109