İlgezdi: Psikoloji’de açık öğretim kabul edilemez!

Gamze Akkuş İlgezdi, “İnsanı esas alan bir bilim olan Psikoloji eğitimi uygulamalı bir daldır. Psikoloji’de açık öğretim kabul edilemez!” dedi.

İlgezdi: Psikoloji’de açık öğretim kabul edilemez!
 İlgezdi: Psikoloji’de açık öğretim kabul edilemez!

Gamze Akkuş İlgezdi,  “İnsanı esas alan bir bilim olan Psikoloji eğitimi uygulamalı bir daldır. Psikoloji’de açık öğretim kabul edilemez!” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi psikoloji bölümünün açık öğretim programında açılmasını eleştirerek, “İnsanı esas alan bir bilim olan Psikoloji eğitimi uygulamalı bir daldır. Psikoloji’de açık öğretim kabul edilemez!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde psikoloji lisans programı açılacağının açıklandığını hatırlatarak, “Psikoloji bilimini okuyup psikolog olacaklar için mesleğin gerektirdiği beceri ve yetkinlik uzaktan eğitimle yeterli düzeyde kazanılamaz. Bu karar üniversite yönetimince değerlendirilmek zorundadır” dedi.

CHP’li İlgezdi yaşadığımız pandemi sürecinde kaygılı vatandaşlarımıza verilen yoğun psikolojik desteğin psikologların önemini bir kez daha hatırlattığını ortaya koyarak, "Psikoloji sadece teorik bilimsel bilgi değildir. Bu bilimde önemli olan bilimsel bilgi ile eğitim sürecindeki eğitmen, öğrenci iletişimi; uygulamalı eğitim, saha çalışmaları, örnek vakaların, deneylerin paylaşımı ve değerlendirilmesidir” diye konuştu.  

Uzmanların iyi bir psikoloğun, eğitimi boyunca, sadece kendi alanına ait bilgileri değil; duygu kontrolü, davranış kontrolü, beden dili, mimikler ve ses tonu kullanımı gibi insani ve sosyal beceriler de edinmiş olması gerektiği üzerinde uzlaştıklarını da hatırlatan İlgezdi, “Kim yeterli ve yetkin eğitim alamayan bir psikoloğun danışanı olmak ister? Uygulama ve örgün eğitim deneyimi eksiklikleri tüm toplumun ruh sağlını risk altına sokmaktadır” açıklamasında bulundu.  

“Hatırlayınız 17 Ağustos depreminden sonra yüzlerce psikolog travma yaşayan insanlara deprem bölgesinde psikolojik destek sağlamıştı” diyen İlgezdi, ayrıca ülkemizde psikolog ihtiyacı olmadığını, örgün eğitim alarak yetişmiş ve mesleğini yapmak için can atan ancak iş bulamayan birçok psikoloğun olduğunu ortaya koydu. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109