İLGEZDİ: “ÇOCUKLARIN ELİNE ‘YAĞLI URGAN’ VERMEK, BU ÜLKE İÇİN YENİ BİR UTANÇ DEMEKTİR”

CHP’li İlgezdi, “Çocuklara idam ipi dağıtan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı mı? Söz konusu öğretmen halen görevinin başında mı?” sorularını yöneltti.

İLGEZDİ: “ÇOCUKLARIN ELİNE ‘YAĞLI URGAN’ VERMEK, BU ÜLKE İÇİN YENİ BİR UTANÇ DEMEKTİR”
 İLGEZDİ: “ÇOCUKLARIN ELİNE ‘YAĞLI URGAN’ VERMEK, BU ÜLKE İÇİN YENİ BİR UTANÇ DEMEKTİR
 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul'da, TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu'nda görevli bir öğretmenin, öğrencilerine 'yağlı urgan' ile poz verdirtmesini Meclis gündemine taşıdı. 

Ankara – (TBMM) İstanbul'da bir ilköğretim okulunda görev yapan A. E. adlı öğretmenin, öğrencilerine idam ipiyle poz verdirterek, sosyal medya hesabında paylaştığının altını çizen CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, söz konusu öğretmenin öğrencilerden uzak tutulması gerektiğini vurguladı. 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren İlgezdi, “İdam istediğini açıkça beyan eden ve bu konuda görevi başındayken çocukları istismar eden bu kişiyi görevden almayı düşünüyor musunuz? Yoksa kendisini bakanlık bünyesinde ‘idam’ konusunda çalışmalar yapmak için mi görevlendireceksiniz?” diye sordu.

BU ÜLKE İÇİN YENİ BİR UTANÇ
Önergesinde, laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaşıldığını savunan CHP’li İlgezdi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu öğretmeni korumak yerine derhal görevden alması gerektiğini, belirterek, “Çocukları böylesine bir fotoğraf karesinin içinde görmek bu ülke için yeni bir utanç demektir” açıklamasını yaptı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?
Fotoğrafın kendisi kadar, söz konusu öğretmene sahip çıkan müdür yardımcısının “sanıyorum izci düğümü yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur” şeklinde açıklamasının da trajik olduğunun altını çizen CHP’li İlgezdi, “Çocuklara idam ipi dağıtan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı mı? Söz konusu öğretmen halen görevinin başında mı?” sorularını yöneltti. 

CHP’li İlgezdi’nin, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yönelttiği sorular şu şekilde;
1. Basında ve sosyal medyada yer alan görüntüler sonrası öğretmen ve okuldaki yetkililer hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa başlatmayı düşünüyor musunuz?
2. Okul yönetimi Aydın E. Hakkında soruşturma başlatmış mıdır? Başlatmamış ise gerekçesi nedir? Okul yönetimi bu fotoğraftan ne zaman haberdar olmuştur?
3. Çocuklara ‘idam ipi’ dağıtan öğretmen halen görevinin başında mıdır? 
4. Müdür yardımcısı yaptığı açıklamayla “Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur” demiştir. Sizce de ‘izci düğümü çalışması’ mı yapılmıştır? 
5. İdam istediğini açıkça beyan eden ve bu konuda görevi başındayken çocukları istismar eden bu kişiyi görevden almayı düşünüyor musunuz? Hakkında Milli Eğitim Bakanı olarak suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz? Yoksa kendisini bakanlık bünyesinde ‘idam’ konusunda çalışmalar yapmak için mi görevlendireceksiniz?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109