“HAYIR” İÇİN ANNELER PLATFORMU KURULDU

İstanbul’un 1. Seçim bölgesinde 200’den fazla anneyle harekete geçen platform, kapı kapı dolaşıp, “Hayır dile komşuna, hayır gele başına” diyor.

“HAYIR” İÇİN ANNELER PLATFORMU KURULDU
HABERİN GALERİSİ
Anneler Platformu

Anneler Platformu

HAYIRİÇİN ANNELER PLATFORMU KURULDU
İstanbul’un 1. Seçim bölgesinde 200’den fazla anneyle harekete geçen platform, kapı kapı dolaşıp, “Hayır dile komşuna, hayır gele başına” diyor.
Anneler Platformu, tüm annelere “Anne” başlıklı birer mektup da dağıtıyor.

İstanbul’un 1. Seçim Bölgesi olan Anadolu Yakası’nda çocuklarının geleceklerine sahip çıkmak için Anneler Platformu kuruldu. 16 Nisan’da Anayasa Değişikliği Referandumu’nda “hayır” için yola çıkan anneler, partiler üstü bir yapı kurdu. 
Kadıköy’den Gebze’ye kadar uzanan 1. Seçim Bölgesi’nde örgütlenen Anneler Platformu, kapı kapı dolaşıp, ev toplantılarında bir araya gelerek, yeni Anayasa’nın neler getirdiğini anlatıyor. Aralarında CHP, MHP ve AK Partili kadınların da yer aldığı Anneler Platformu, “Hayır dile komşuna, hayır gele başına” diyor.
Oluşumun hayata geçmesinde ilk adımları atan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, platformla ilgili 16 Nisan 2017’de yapılacak Anayasa Değişikliği Referandumu için evlere en kolay girebilecek kişilerin kadınlar olduğu gerçeğinden hareketle küçük bir komiteyle başlanan referandumda çalışacak olan bir kadın hareketi oluşturmak için toplantılar düzenlediklerini ve bunun sonunda Anneler Platformu kurulmasına karar verdiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Önce bu referandumun partiler üstü bir olay olduğunu herkese anlatmamız lazım. Çıkışımızın temelini de bu oluşturuyor.  Anneler Platformu siyasi partilerin üstünde bir oluşum, çünkü bu halkoylaması siyasi bir olayın çok üstünde, ötesinde bir olay. Burada biz geleceğimizle ilgili bir karar veriyoruz, bu gelecek öncelikle çocuklarımızın geleceğini etkileyecek. Ben ve diğer anneler çocuklarımızın geleceği için yola çıktık” dedi. 
Anneler Platformu üyeleri, “Evlerde, site toplantılarında, derneklerde toplantılar yapıyoruz ve neden hayır dediğimizi anlatıyoruz. Ama bunu hayırcılara anlatmıyoruz, bizim işimiz evetçilerle “ dediler.   
Anneler Platformu, 200’den fazla anneyle yola çıktı. Sayıları her geçen saat artan Anneler Platformu üyeleri, Anadolu yakasındaki 14 ilçede örgütleniyor ve “Hayır” kampanyası yürütüyor.
Anneler Platformu, “Anne” başlıklı bir mektup kaleme alarak tüm annelere dağıtmaya başladı. Mektupta, “Hatırla anne!  Yüzyıl önce, yedi düvel yurdunu işgal ettiğinde hayır demiştin. Padişah ve çevresinin evet demesine rağmen, bin kere, milyonlarca kere hayır diye haykırmıştın” diye başlayıp devem ediyor.
 Anneler Platformu içinde,  kadın dernekleriyle, yardım dernekleri de bulunuyor.  


ANNE!
Yemeyip yedirdiğin, giymeyip giydirdiğin, yüreğinle nennilediğin oğlunum, kızınım ben. Çok iyi biliyorum, ay yıldızlı bayrağın gölgesinde, mutlu ve onurlu yaşamam için canını bile vereceğini. Yaşamıma yönelik tüm tehditlere HAYIR diyeceğini!

Hatırla Anne!
Yüzyıl önce, yedi düvel yurdunu işgal ettiğinde HAYIR demiştin.  Padişah ve çevresinin EVET demesine rağmen, bin kere, milyonlarca kere HAYIR diye haykırmıştın. 

Hatırla anne!
İşgali kınayan mitinglerin kürsülerinde, HAYIR diye seslendiği için idama mahkûm edilen Halide Edip’tin. İşgalcilerin aradığı Asker Saime, çetesi ile düşmana aman vermeyen Kara Fatma’ydın. Askere ekmek pişirdiği için fırına atılan Nazife Kadın’dın. Bebesinin yorganını cephaneye örten Şerife, Fransızları pusuya düşüren Kılavuz Hatice, İstiklal Madalyalı Adile Hala'ydın. 
Anne!
Egemenliğine göz dikenlere HAYIR diyerek askerlik şubelerine başvurmuştun. Cephaneyi iki büklüm taşımıştın cepheye.
“Biraz dinlen” diyen komutana, HAYIR, asker silah bekler demiştin.

Anne!
Sen işgale HAYIR diyerek giriştiğin Kurtuluş Savaşı'yla bugünleri yarattın. 

Üzerinde özgür, eşit ve adil yaşamaya çalıştığımız laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimize sen can verdin. 

Bana da… Bana da emek verdin, can verdin anne. Beni korumak için tüm kötülüklere kol kanat gerdin, HAYIR dedin.  

Canımı canından aziz bildin, tıpkı vatan gibi.  Şimdi aziz vatanın da, canından ileri oğullarının, kızlarının da geleceği tehdit altında.

Biliyorsun değil mi anne?  

16 Nisan'da, Meclisin yetkilerini bir kişiye vermeni, ulusal egemenliği devretmeni istiyorlar! HAYIR de anne! HAYIR… 


Buna izin verme! 

Yüzyıl önce "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" demiştik. Şimdi ondan vazgeçemezsin!

Anne!
Referandumda HAYIR demezsen eğer; her şey, tüm yetkiler tek bir kişinin olacak. Kanunu o yapacak, hükümet o olacak, o yönetecek, mahkeme o olacak. Hatta askerin başındaki başkomutan o olacak. Cumhurbaşkanı o olacak, Parti Genel Başkanı o olacak, Kaymakamı, Valiyi, Rektörü her şeyi o atayacak. Bütçeyi o belirleyecek ama kimseye hesap vermeyecek. Savaşa girerken dahi o tek adam, tek başına karar verecek. Yani 21. Yüzyılda kula kulluk edilecek, köleler pazarına dönülecek. O köleler sen, ben, biz olacağız.

Bir düşün, böyle bir ülkede nasıl yaşanır Anne?

Oğlunun, kızının yaşamını tek kişinin eline teslim etme anne!
 
Anne! ... Nisanda sandık başına git.
Oyunla kaderde, kıvançta ve tasada ortak, bölünmez bütünlüğümüze sahip çık. HAYIR de anne!

Nasıl yaşamak istediğini bir düşün anne. Bana nasıl bir Türkiye bırakmak istediğini düşün... Sonra haykır gür sesinle;        
                                                                                 
  "ÜLKEMİN VE DOĞURDUKLARIMIN KADERİNİ BİR KİŞİYE TESLİM ETMİYORUM!" 

Duy çığlığımı, büyüt dayanışmayı anne. Geleceğim ellerinde. Kahverengi toprağın rengindir anne. Bereketin, doğumun rengidir. 

16 Nisanda sandık başına gittiğinde kahverengini; toprağın ve bereketin rengini seç. Karanlığa bir ışık yak anne. HAYIR diyerek karanlıktaki aydınlığım ol!                                                               

HAYIRlı bir gelecek kur bana anne. 
HAYIR de!...

HAYIR! HAYIR! HAYIR! 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2017, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109