Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,, Gençler karar süreçlerine katılmalı

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,, Gençler karar süreçlerine katılmalı

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,, Gençler karar süreçlerine katılmalı
Kurtulmuş, Gençler karar süreçlerine katılmalı

Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Topkapı Eresin Hotel’de 500 gençle buluştu. Türkiye’de 12 Eylül 1980’den bu yana siyasetin üzerinde çeşitli oyunların oynandığını belirten Kurtulmuş, bunlardan en önemlisinin depolitizasyon olduğunu söyledi. Gençlerin siyasete ve karar süreçlerine dahil olması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş’un konuşmaları gençler tarafından sık sık alkışlandı. Has Parti lideri Kurtulmuş, gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, milletvekili aday adayı olan 30 yaş altı gençlerden başvuru parası almayacaklarını söyledi.

Gençlerini siyasi karar mekanizmalarını içinde tutmayan hiçbir siyasi partinin başarılı olamayacağını dile getiren Kurtulmuş, “Has parti’yi bu millet kurdu ve sizler yöneteceksiniz. Bu partinin genel başkanı ile bir üyesi arasında fark yoktur. Esas bu partiyi yönetecekler sizlersiniz. Hepiniz bu partinin genel başkanı olarak yolunuza devam etmek durumundasınız” dedi  ve gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “ Muhayyilesi ve tasavvuru olmayan bir gençliğin geleceği olmaz. Zengin bir zihin dünyasına zengin bir muhayyileye ihtiyaç vardır. 21. Yüzyılda stratejik bilgiye sahip olan ülkeler dünyayı yönetecektir.

Bu kazanılan bilgiyi insanlara hikmetli bir şekilde göstereceksiniz. Doğru söz, doğru mekân, doğru adam ve doğru zamanda sözü söylemektir.  Mefkure, İlim, hikmet ve ahlak. Bizim medeniyetimizde savaşın bile ahlakı vardır” dedi ve bütün bunlara sahip olunsa bile yetmez  bütün bunların insanlığın hayrına dönmesi için aksiyonun önemine işaret etti.

Siyaset millet adına karar verme işidir

Siyasete bulaşmak lafının sadece Türkiye’de olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “ Peki siyasete kim bulaşacak ve millet adına kim karar verecek? Siyaset Millet adına iş yapma ve karar verme işidir. Bütün kararları siyaset veriyor ve tam bu noktada depolitizasyon giriyor. Millet siyasetten uzaklaştırılıyor. 12 Eylül’den bu yana devam eden en temel husus depolitizasyon süreci içinde herkes bırakılıyor. Bir ülkenin politik katılımı hangi derneğe üyesiniz, hangi siyasi partinin paydaşısınız. Bunlar önemlidir. Üniversite öğretim üyeleri bile siyasete karıştırılmıyor. Ülkemizde yıllardır bu yanlışlıklar yapıldı” dedi.

Milletimizi kutuplaştırdılar

Has Parti’nin siyaseti formatlayacağını söyleyen kurtulmuş, “Siyaset aristokratların değil, halka tepeden bakanların değil, milletin işidir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ile seyyar satıcısı arasında insanlık ve hukuk bakımından hiçbir fark yoktur. Biz yıllardır bu memlekette milletin siyasette yan yana getirilmeyecek şekilde siyaset tarzı ortaya konuyor. Bu ülkede ne yazık ki hep kimlikler üzerinden siyaset yapıldı. Sağcılar, solcular, ilericiler, gericiler, Türkler, Kürtler diyerek milleti böldüler. Bu memlekette 6-7 Eylül olayları oldu ve bu olaylar üzerinden spekülasyon yapıldı.

Bu memleketin vatandaşı olan gayri Müslim vatandaşlarımızın mallarına mülklerine el konuldu. Bunlar doğru şeyler değildi. Eğer solcu gençlerle dindar gençler birlikte ABD’li 6. Filodan inen conileri birlikte denize dökseydi siyasi tarihimiz başka türlü gelişirdi” diye konuştu.

Nimetlerden herkes eşit faydalanmalı

Türkiye’de kimlikler üzeriden “böl yönet” siyasetinin uygulamaya konulduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Türkler Kürtler diye böl ve milleti birbirine düşman et. Sonra da istediğini istediğin gibi yap. Bu ülkede, tuzla tersanelerinde bizim Mehmetlerimiz ölüyor, üniversitelerimizde bizim Fatmalarımız kapılarda bekletiliyor. Has Parti bu oyunu bozmak izin kurulmuş bir partidir” şeklinde konuştu. Sadece Türkiye’nin değil, Amsterdam’ın arka sokaklarında uyuşturucudan heba olan binlerce gencin sorumluluğunun da Türkiye’nin üzerinde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Mısır’da, Tunus’da yaşananları hepimiz biliyoruz.

Libya’da 200 civarında ölü olduğu söyleniyor. Bugün dünyada 2,5 milyar insan günde 2 doların altında gelirle geçiniyor. Ama az sayıda insan dünyanın bütün varlıklarını cebine indiriyor. Bizler, insanlığın dünyadaki bütün nimetlerden eşit şekilde faydalanması için  çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Dünyada herkesin alternatif bir çıkış aradığını dile getiren Kurutulmuş, “Eğer siz bireyselliği kutsar, kar hırsıyla dünyayı tahrip ederseniz gelinecek nokta burasıdır. Onlar dünyaya temellük ile bakıyorlar. Yani dünya benim malımdır, mülkümdür diyorlar. Bizim medeniyetimiz ise Tevarüs duygusu ile bakıyor. Aramızdaki fark budur. Esas sorun zihniyet sorunudur. Biz eşitlik, adalet, hak, hukuk, merhamet, insan hakları temelinde herkesin eşit olduğu bir dünya arzu ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109