Günay Pendik'te Ödül Törenine Katıldı

Günay Pendik'te Ödül Törenine Katıldı

Günay Pendik'te Ödül Törenine Katıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye`nin dünyada önde gelen 10 turizm ülkesi arasında olduğunu belirterek, `Bu 10 ülkenin 9`u geçen seneyi eksiyle kapattı. Sadece Türkiye, 26 milyondan 27 milyona çıkmayı başararak 2009`u artıyla kapattı` dedi.Günay, Pendik Sanayici ve İşadamları Derneğince Green Park Otel`de düzenlenen iftar yemeğine ve `Pendik`te Yılın Enleri Ödül Töreni`ne katıldı.

Törende konuşan Günay, turizmin doğrudan doğruya getirdiği gelir itibariyle ekonomiye istihdam ve katma değer açısından büyük yarar sağladığını vurguladı.
Geçen yıl ekonomik kriz ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle zor günler yaşadıklarını kaydeden Günay, şunları söyledi:

`Dünyada biz önde gelen 10 turizm ülkesi arasındayız. Birkaç yıldan bu yana yedinci sıradayız. Bu 10 ülkenin 9`u geçen seneyi eksiyle kapattı. Bunlar içinde Amerika, İspanya, İtalya, Fransa var. Çok iddialı turizm ülkeleri var. Sadece Türkiye, 26 milyondan 27 milyona çıkmayı başararak 2009`u artıyla kapattı. Yüzde 3 seviyesinde bir başarı elde ettik. Gelirimiz bir ölçüde yerinde saydı. Çünkü Türkiye`den transit geçenler de çok fazla. O açıdan ortalamaya böldüğünüz zaman kişi başına gelir çok artmış gibi gözükmüyor, ama Türkiye`nin turizm potansiyeli hızla artıyor. Haziran ve Temmuz sonuçları itibariyle yüzde 9,2 seviyesinde artı ile turizm devam ediyor.`
Günay, geçen yıl turizmin getirdiği 21,5 milyar doların, dış ticaret açığının yüzde 55`ini kapattığını belirterek, bu yıl da hem gelen ziyaretçi sayısının hem de gelirin artmasını beklediklerini vurguladı.

Turist sayısının yanında geliri de artırarak ülke turizminin devamlılığını sağlamayı hedeflediklerini aktaran Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:
`Büyük ölçüde kıyı turizmi yapıyoruz. Şu anda gelen 27 milyonun sadece 9 milyonu Antalya`ya geliyor. Son 10 yılda Antalya, sadece dünyanın önemli bir turizm ülkesinin aldığı turist sayısını tek başına alabiliyor. Bu, bir bölgenin destinasyon olarak çok ön plana çıktığını gösteriyor`

İstanbul`un turizm açısından özel bir konumda olduğunu belirten Günay, şöyle konuştu:
`İstanbul geçen yıl 7,5 milyon civarında bir rakamı taşıyor. Basında bu yıl İstanbul`a gelenlerin azaldığı yer alıyor. Transit geçişler, sadece İstanbul`da gümrük işlemi yaptırmadığı için, Anadolu`nun başka yerlerinde yaptırma imkanı bulduğu için, İstanbul`un görünürde azaldığı gibi bir istatistik sonuç veriyor. Ama otel doluluğuna baktığımız zaman konaklama sayısı artıyor. İstanbul azalmıyor. Öyle bir şey yok` diyerek sözlerini bitirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109