Gülen'den iddialara yanıt

Gülen'den iddialara yanıt

Gülen'den iddialara yanıt
Gülen'den iddialara yanıt
Hanefi Avcı'nın kitabındaki iddialarla ilgili açıklama

Fethullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın kitabındaki iddialara yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

İddiaların bütün devlet kuruluşlarını ve idarecilerini zan altında bıraktığı dile getirilen açıklamada, "Gülen, şahıslarla, kurum ve kuruluşlarla, politik hesaplarla değil; fikirler âlemiyle alakadardır. Düşüncelerinin ve faaliyetlerinin eksenine insanı ve evrensel değerler çerçevesinde insanlığa hizmeti koymuş olup, yasalara aykırı hiçbir faaliyeti de bulunmamaktadır." denildi.

Daha önce de Gülen'in 'illegal bir örgüt kurarak devletin tüm kurumlarını ele geçirmek ve yönetmek'le suçlandığını hatırlatan Erdemli, "Bu tür iddialara ilişkin olarak açtığımız birçok dava sonucunda, iddiaların gerçek dışılığı kesinleşmiş, yargı kararlarıyla kanıtlanmış ve iddia sahipleri çeşitli ceza ve tazminatlara mahkum edilmiştir. İddiaların sadece 'duyumlara' dayalı olarak ileri sürülmüş olması da manidardır. Üstelik, Sayın Deniz Baykal tarafından bizzat açıklama yapılan bir konuda dahi müvekkilimi suçlamasına anlam vermekte zorlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109