Galatasaray Medical Park'ın Yenilmezlik serisi hezimetle sona erdi

Galatasaray Medical Park, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 7. maçında İspanya’nın Ros Casares takımına 30 sayı farkla 76-46 yenilerek grubundaki ilk mağlubiyetini aldı. Yenilmezlik serisi sona erdi

Galatasaray Medical Park'ın Yenilmezlik serisi hezimetle sona erdi

Galatasaray Medical Park, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 7. maçında İspanya’nın Ros Casares takımına 30 sayı farkla 76-46 yenilerek grubundaki ilk mağlubiyetini aldı.

Yenilmezlik serisi sona erdi

Karşılaşmaya iyi başlayan Ros Casares, savunmada etkisiz kalan Galatasaray Medical Park karşısında 4. dakikada 12-3 öne geçti.

Sarı-kırmızılılar, Işıl ve Charles’in basketleriyle farkı eritmeye çalışırken, uzun oyuncularını pota altında iyi kullanan İspanyol temsilcisi ilk periyodu 22-13 üstün geçti.

İkinci periyotun ilk bölümlerinde çok top kaybı yapan takımlar skor bulmakta zorlanırken, 15. dakikaya 26-17 konuk takımın üstünlüğüyle devam edildi.

Daha sonra yaptığı hücumları çok kötü bir şekilde harcayan ve bu periyotta sadece 6 sayı bulabilen Galatasaray Medical Park karşısında hem savunmada, hem de hücumda fiziksel üstünlüğünü iyi kullanan Ros Casares, ilk yarıyı 34-19 önde tamamladı.

Etkili oyununu karşılaşmanın ikinci yarısına da taşıyan Ros Casares, dış atışlarda Palau, pota altında da Wauters ve Yacoubou ile üst üste basketler bularak 26. dakika farkı 27 sayıya (26-53) çıkardı. Konuk takım, oldukça kötü bir mücadele sergileyen ve yaklaşık 8 dakikalık bir sürede sayı üretemeyen sarı-kırmızılı takım karşısında son çeyreğe 30 sayı farkla (26-56) önde girdi.

Son periyotta da etkili olan Ros Casares, baştan sona üstün olduğu karşılaşmadan 76-46 galip ayrıldı ve sarı-kırmızılı takıma ağır bir yenilgi tattırdı.

Galatasaray Medical Park’ta yıldız oyuncular Diana Taurasi, Tina Charles ve Epifaniya Prints beklentilerin altında bir mücadele sergilerken, sakatlığı bulunan Alba Torrens ise karşılaşmada forma giymedi.

-Bu sezon ilk kez bir resmi maçı kaybettiler- Galatasaray Medical Park, Ros Casares yenilgisiyle bu sezon ilk kez bir resmi karşılaşmayı kaybetti.

Sezona ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında 19. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanarak başlayan sarı-kırmızılı takım, daha sonra Avrupa Ligi’nde üst üste yaptığı 6 karşılaşmayı ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki 5 maçını kazanma başarısı gösterdi.

Galatasaray Medical Park’ın bu sezonki 12 maçlık yenilmezlik serisi, Ros Casares mağlubiyetiyle sona erdi.   Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER