DSP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Saadet Garan

DSP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Eğitimci Saadet Garan’dan Ataşehir ile ilgili görüşlerini aldık

DSP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Saadet Garan
DSP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Saadet Garan

DSP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Eğitimci Saadet Garan’dan Ataşehir ile ilgili görüşlerini aldık

Saadet Garan

Ülkemizde her gün bizi şaşırtan bir çok şey yaşanmakta.İnsanlarımız artık bir şeyleri takip etmekten yorulup, bıkar oldu.Gelecekle ilgili endişeli olmasına rağmen ilgisiz kalmaya itilir oldu.

Demokrasi sadece oy kullanmak mıdır?.Hayır demokraside yönetimlere katılmak yönetimlerde söz sahibi olmak ta var.Ülkemizin kanayan yaralarına ,üzülerek bakmak yerine ,sadece şikayet eden bir vatandaş olmak istemedim.Çözüm üreten olmak istedim .Vatandaşlık; yeri geldiğinde ,elini taşın altına koymaktır düşüncesiyle ,duyarlı bir birey olarak görev bilerek siyasette rol almak istedim.

Bilinçli vatandaşlar olarak kent ve yaşam oluşumunda bizlere düşen görevler var.Bizler bu görevleri gönüllülükle,sevgiyle yaparsak yaşamı daha kolay kılmış ,mutlu bireyler olarak yaşarız.Halkın içinden gelen insanlar olarak yaşadığımız kente olan borcumuzu ödemenin de gururunu taşırız.

YEREL YÖNETİMLER
,demokrasiyi temelden güçlendirmenin ve demokratik katılımla gelişmeyi hızlandırıp yaygınlaştırmanın en verimli aracıdır.

Bundan ötürü:

Yerel yönetim çalışmalarına halkın sürekli etkin katılımı sağlanmalıdır.
Yerel yönetim halkla sürekli iletişim içinde olmalıdır.

Yerel yönetim,halk dayanışmasıyla ,ekonomik kalkınmaya,genel anlamda gelişmeye ve yerel planlamaya öncülük ederken genel planlama çalışmalarına da etkin katılımı sağlamalıdır.

Yerel yönetimler belli kurallar içinde ve demokratik denetim altında yetkilerini ve bağımsız çalışma ve kaynak oluşturma olanaklarını sürekli geliştirmelidir.
yerel yönetimler düzensiz kentleşmeyi ve sağlıksız büyümeyi rehabilite edecek çalışmalar yapmalıdır.

İşte bunları sağlayabilen yerel yönetim,uygar kent özelliğini taşır.bu proje ,en sade özetle halkın yönetime katılımı ve kendini ifade etmesi olur ki demokrasi kültürü de yaygınlaşır ve gelişir.

Şimdi bu ana hatlar üzerinden yola çıkarak incelediğimizde ,üzüntüyle görüyoruz ki yaşamsal önemi olan çok şeyi henüz habitat ödüllü Ataşehir’de geliştirememişiz.
Dikine büyüyen binalar,sağlıklı,mutlu insanların yaşadığı kentten uzaktır.İnsanları, yalnızlığa itilen dar kutularda yaşama mahkum eden bir yapılaşma aldı başını gidiyor.

Engellilerin yaşam alanları oldukça kısıtlı koca Ataşehir’de kaç tane engelli parkına rastladınız sorarım sizlere var mı?

Mahallelerdeki yaşam ne kadar sağlıklı çocukların oyun parkları yetecek kadar mı?

Sokaklarda atıkların arasında ömür tüketen çocuk işçiler ve gençleri görünce modern habitat ödüllü bir kentte yaşadığımızı söyleyebilir miyiz?

Yoksulluktan ,bebelerini doyuramadığı için intihar eden ana-babalar hala varken,

işsizlikten bıkıp yaşama küsen,uyuşturucu batağına giren ,kötü yola düşen gençlerimiz varken bizler iyi yönetildiğimize inanabilir miyiz? Rahat uyuyabilir miyiz?

Türk gelenek ,görenek,örf ve adetlerimizi ,komşuluk ilişkilerimizi gereği gibi yaşayabiliyor muyuz?

Göç,kentlerimizi yaşanmaz hale getirmekte,”İstanbulun Taşı Toprağı Altın”ama İstanbul artık kan ağlıyor,insanları ömrünü yollarda,öfkeyle ,küfürle ,kavgayla ,stresle geçiriyor.

YAŞAM BİR KABUS İSTANBUL’DA AMA GARİP NE YAPSIN,ANADOLUDAN ÇIKIP GELDİĞİ GİBİ YAŞAMINI İDAME ETTİRME DERDİNDE,İSTANBUL ONU ANLAMAZ ,”O “DA İSTANBUL’U
Çözümler olmalı yaşamı kolay kılan ,işte o çözümlerde ancak yerel yönetimlerle sağlanır.

Ancak kendini patron gibi gören ,vatandaşın asla ulaşamadığı belediyecilik anlayışıyla bu sorunları çözmek mümkün mü?

Halka dokunabilen ,halkla karar alıp halkla yönetilen kurumlarda başarı sağlanır.

Ben 40 yıllık eğitimciyim.Yaşamı kolay kılmanın elbette ki çözümleri vardır.Kenti mutlu ve sağlıklı kılmanın elbette ki çözümleri vardır.
Var olan kaynakları iyi değerlendirmek ve planlı bir yapıya sahip olmakla başlar her şey.

İnsan en büyük kaynak insandır.insan odaklı yönetimlerle mutlu insanların yaşadığı uygar kentleri sağlamak ve çoğaltmak kaçınılmazdır.

Bir eğitimci olarak üzüldüğüm şeyler var;Örneğin Ataşehir neredeyse üniversite kenti oldu ama üniversitelerle bilimsel çalışmalar yok.Ben üniversitelerle bilimsel çalışmalar yaparak ,projeler üreterek Ataşehir’e dünya fonlarını çekerek ,Ataşehir’i” Dünyanın Bilim Şehri “yaparım.

Bununla birlikte “Beyin Göçünü”önlemiş oluruz.Gençlerin ufukları,vizyonları müthiş onlardan yararlanmak gerek.Onlara ülke sevgisini,başarma hazzını projelerle kazandırmak gerek.

Araştırma hastaneleri yaparak bilmin,fennin gelişimine gençlerimizi katarak halkın ve çevrenin sağlığını onararak , halkın hastanelere kolay ulaşabilirliliğini sağlamak gerek.
İlçemizde okullarımız arasında çok üzücü şekilde eşitsizlikler var.Her çocuğa fırsat eşitliği yaratmak zorundayız.özellikle Ferhatpaşa,Mustafakemal ve bir çok mahallemizde son derecede sağlıksız olan 2014 yılının çok gerisinde bir yaşam var. Eğitim ve kültür evleri açarak ,öğretmenlerin eğitimine olanak sağlayan projelerim var.biliyoruz ki ülkenin kalkınması öğretmenden geçmekte,donanımlı öğretmenlerle kaliteli eğitimi sağlamak mümkün.Benim eğitimci kimliğimden dolayı,,bu sorunların inanılmaz kolay çözümlerini biliyorum,inanın Avrupa ülkelerini aratmayacak eğitim modelleriyle Ataşehir en kaliteli eğitim şehri haline gelir.Zaten eğitim gelişirse ona bağlı olarak,bilinçli yaşam ,bilinçli birey,tutumlu birey,kaynakları bilinçli tüketen birey yaşamı başlar bu da doğal olarak kalkınma hızını ve kalitesini yükseltir.”Eğitim Şart”sadece iş olsun diye söylenen bir deyim olmamalı artık.

Lütfen biraz gözlerinizi kapatın ve düşünün sadece bir iki günlük yaşamınızda bile size off dedirtecek birkaç şey bulmanız mümkün.
Bir postaneye gitmek,bir İgdaş’a gitmek,bir elektrik idaresine gitmek bir İski’ye gitmek her birine birer gün gerek nerdeyse.Neden bu eziyet ,neden bu israf, aracın yakıtını ,trafikte geçen zamanı hesaplayınca bu ülkenin kaynaklarının ne kadar boşuna telef olduğunu hissedeceksiniz.
Ben başkan olduğumda bu dertlerin hiç biri yaşanmayacak,adli kağıt almak için kimse Kadıköy’e gitmeyecek,Kiraladığı veya satın aldığı evine suyu bağlatmak için Kadıköy rıhtıma gitmeyecek

Ataşehir’de kent meydanı yapacağız.PTT,askerlik,İgdaş,Ayedaş,,emniyet,sağlık ocağı,hemşehri dernekleri,sergi ve el sanatları alanları vb. tüm kurumların şubeleri olacak,arabalarınız çekilmeyecek otoparklı bu kent meydanında tüm işlemleriniz çabucak bitecek size yaşamınızı kolay kılacağız.Ayrıca bu meydanlarda insanlar birbirleriyle tanış olacak ,kahvelerini çaylarını içecekler,çocuklar birbirleriyle oynayabilecekler.

Çocuk işçiler,dilenciler ,uyuşturucu çetelerini,tacirlerin eline düşen organ çeteli tarafından kaçırılan çocuklar da ayrı bir toplumsal yaramızdır.
İnsanlara iş olanakları yaratırsak bu sorunları çözeriz.Evlere yapılan para ,erzak yardımları vatandaşı hem utandırmakta hem üretkenlikten uzaklaştırmaktadır.

MESLEK EĞİTİMİ VE İŞ SAĞLARSAK BU SORUNLARI ÇÖZERİZ

Milli eğitimle ortak yapacağımız projelerimiz hazır bu projelerle Ataşehir’i daha da geliştirmeyi eğitim kalitesini cazip hale getirmeyi hedefledik
Ben 5 yıl işitme engelli okulda öğretmenlik yaptım.Özellikle engelli çocuklarımıza özel,onların yaşamını zorlaştırmayan okullar yapılacak.şu an bu konuda çok sıkıntı var mevcut okulları da ellerinden alınmış vaziyettedir.

Okul meclisleri aracılığıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin yönetime dahil olmaları en önemsediğimiz konulardan biridir.
Ataşehir’in ciddi ,kendine yakışır bir kültür merkezi olmalıdır.bu merkez halkın kaynaştığı bir işlevsel hal almalıdır.Bununla ilgili İtalya’da çok güzel örnekler var. Bu konuda inanılmaz güzel projelerimiz var.

Bilgi Evleri,kütüphaneler,spor alanları,gençler için gelişim merkezleri,bilim fuarları,bilim çadırları,yaşlılar için özel dinlenme evleri ve sağlık alanları,Alzheimer çağımızın hastalığı ,bu hastalarımızın yaşamlarını kolay kılacak gündüz bakım evleri çok önemli ,ihtiyaç temini hizmet noktaları,acil yardım hizmet birimleri STK’ larla işbirlikçi çalışmalar çocuk eğitimi için trafik parkları,kreşler ,sanat evleri .Türk motiflerini yaşatan milli değerlerimizin korunması çalışmaları yönetim anlayışımda olmazsa olmaz çalışmalardır .
Ben çok uzun yıllardır STK’larda çalışmış ve bu konuda başarılara imza atmış birisi olarak bu çalışmaları çok önemsiyorum.Toplumun gelişmesinde müthiş etkileri var ve ülkemiz adını çok sayıda başarıda dünyaya tanıtmakta.

Yapılaşma sorunu ,her ilçede olduğu gibi Ataşehiri ‘de zorlamakta. Dikine büyüme yerine yatay yerleşim ,adaletli, gerçekten şeffaf ihaleler,her mahalleye eşit imar yasaları,bilinçli ,uygar yapılaşma kent yaşamını sağlıklı kılar.

SAĞLIKLI BÜYÜMEYİ SAĞLADIĞIMIZDA ULAŞIM SORUNU DA KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLECEKTİR.DÜŞÜNÜN Kİ

Ataşehir’de bir mahalleden diğerine hala 2 vasıtayla gidilebilmekte böyle bir modern kent olur mu?

Gereksiz AVM’ler yaşamı zorlaştırmakta,trafiği zorlamakta ve mahalle esnafını kepenk kapatmaya itmektedir.IETT GARAJI,HAL,GÜMRÜK yine Ataşehir’in yaşamını zorlaştırmaktadır ve bu ve bunun gibi alanlar toprak rantını,dolayısıyla rakamları gereksiz yükselterek,özellikler gençleri ve yeni evlileri ömür boyu bankalara krediye mahkum ederek onları sosyal hayattan uzaklaştırmaktadır.

Gördüğünüz gibi ekibimle dersimize iyi hazırlanmış şekilde Ataşehir’li komşularımızdan görev yapma izni istiyoruz ,onay bekliyoruz .yapacak çok işi var.belediyecilik halkın kolayca ulaşabileceği bir birim olmalıdır. Bizim kapılarımızda “başkanım yok” sözcüğü asla duyulmayacak.kapılarımız şeffaf olacak her daim açık olacak.”biz sizi ararız”asla olmayacak.

Yerel basın her an bizimle olacak.Tarafımız olarak değil,yerel basın bizim duyamadıklarımızı ,göremediklerimizi bize her an bildirmek için bizimle olacak belediyemizde odaları birimleri olacak.

Yine muhtarlarımız ,halkın sesi olan muhtarlarımızın belediyemizde de çalışma odaları olacak.Biz belediye olarak , halka anında hizmeti muhtarlarımızla birlikte sağlayacağız.
Gördüğünüz gibi her alanda kadın eli,kadın hassaslığı ve inceliği var.Evimizin kahrını annelerimiz çeker ,tertip düzen annelerimizce sağlanır,annemizin yemeğinin tadını nedense hiçbir yerde bulamayız.Nedendir bilir misiniz “sevgidendir”sevgiyle yapılan ,özveriyle yapılan her şey daha güzeldir daha anlamlıdır.
Ben de bir anne,bir kadın ve bir eğitimci olarak,temeli atıldığı günden bu yana Ataşehir’de yaşayan çağdaş bir Türk Kadını olarak yaşadığım bölgede siyasette var olmak istedim.Kadınların daha başarılı olduğunu sizlerin desteğiyle başarmak ve bu başarıyı sizlere hizmet ederek ödemek isteğiyle yola çıktım.Özellikle Ataşehirli kadınlardan, hemcinslerimden çok ama çok destek istiyorum.”Kadının Adı Yok “ diye üzülüyoruz .İşte ben hepinizin adına adımı ortaya koyuyorum.Biz kadınların birlik gücünün gösterilmesini değerlendirelim.Birlikte yönetelim.Çocuklarımızın ,torunlarımızın geleceğini birlikte çizelim .Yaşamda güzel olan ne varsa paylaşmak için.En derin sevgi ve saygılarımla.


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109