Cumhur İttifakı'nın Hedefleri

Cumhur İttifakı'nın şimdiki hedefi 5 ili CHP-HDP-FETÖ ittifakından korumak

Cumhur İttifakı'nın Hedefleri
 Cumhur İttifakı'nın Hedefleri

 Cumhur İttifakı'nın şimdiki hedefi 5 ili CHP-HDP-FETÖ ittifakından korumak

Başkan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde mesajlar verdiği Cumhur İttifakı’nın hedefi yalnızca İstanbul ve Ankara’yı CHP-PKK ittifakından korumak değil.
24 Haziran’da hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçiminde CHP-İP-Saadet ve kripto ortakları HDP’yi sandıkta bozguna uğratan Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam etmesi yönünde MHP lideri Devlet Bahçeli ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görüş beyan edilirken, ittifakın stratejisi de gün yüzünü çıkmaya başladı.

5 KİLİT İLÇE

İttifakın ilk hedefi liderlerin kamuoyuna yansıyan ifadelerince İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirleri CHP-PKK-FETÖ ittifakından korumak. 24 Haziran seçimlerinde İstanbul’da AK Parti yüzde 42.7, MHP ise yüzde 8.3 oy almıştı. Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de İstanbul’u yüzde 50’inin üzerinde bir oyla kazanacağı öngörülürken, CHP küçük oy farklarıyla kazandığı Ataşehir, Avcılar, Büyükçekmece, Kartal ve Silivri gibi ilçelerin ittifaka geçmesi üzerine çalışılıyor. CHP’nin söz konusu ilçelerdeki skandalları da ibreyi Cumhur İttifakı’na döndürmüş durumda.

İZMİR ELDEN GİDECEK

 Cumhur İttifakı’nın en stratejik hedeflerinden biri de İzmir. Son yerel seçimlerde AK Parti’nin yüzde 35, MHP’nin ise yüzde 8 aldığı bölgede CHP yönetiminden şikayetçi olan halk değişiminden yana. CHP’nin HDP ile yakınlaşmasından rahatsız olan Kemalist ve ulusalcıların yoğun ilçede CHP ile İYİ Parti arasında oyların bölünmesi de Cumhur İttifakı’nın İzmir’de sandıktan zaferle çıkmasının gerçekçi yorumlarından. Aynı şekilde Muğla ve Eskişehir’de ittifakın gözünü kestirdiği bölgelerden.

TRAKYA’DA ZAFER YAKIN

Cumhur İttifakı’nın CHP’ye asıl sürprizi ise Trakya illerinde yapması planlanıyor. 2014 yerel seçim verilerine göre AK Parti ve MHP’nin oyları CHP-HDP ittifakına karşı Edirne’de ezici bir üstünlüğe sahip. Tekirdağ’da ve Kırklareli’nde de tablo çok farklı değil. 24 Haziran’da Çanakkale’yi CHP’nin elinden alan AK Parti’nin MHP ile beraber aynı başarıyı yerel seçimlerde de göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’li küskünlerin tutumu da bölgede belirleyici olacak.

3 İL BELLİ DEĞİL

AK Parti ve MHP arasında yerelde ittifakın büyük bölümü netleşirken, Manisa, Mersin, Adana gibi illerin durumu ise netleşmedi. Söz konusu illerde AK Parti’nin MHP’yi destekleyeceği yönünde duyumlar artmış durumda.

(Dirilişpostası)


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109