CHP'yi sarsacak müthiş piyango

CHP'yi sarsacak müthiş piyango

CHP'yi sarsacak müthiş piyango
CHP'yi sarsacak müthiş piyango ! Yolsuzlukları dilinden düşürmeyen Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'e vuran SÜPER PİYANGO için ne diyecek? İşte o şok iddia;

 Oturulamaz raporlu evin değeri 30 kat arttı CHP il Başkanı Berhan Şimşek'in oturulamaz raporu olan bir evi 20 bin liraya satın aldığı ve kentsel dönüşüm projesi sayesinde bu evin değerinin 500-600 bin liraya çıkacağı iddia edildi. İste Star Gazetesi'nde yer alan o iddia...

Berhan Şimşek'e Kentsel Dönüşüm Piyangosu Yılbaşı çekilişine daha iki ay var amaCHPİstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'e piyango, önceden vurdu.
Turnayı da gözünden. Böyle talih kuşu herkese konmuyor işte. Ne ise lafı dolandırmayayım. CHP'li Başkan Berhan Bey, İstanbul'un şu sıralar en prestijli ilçelerinden birinden, oturulamaz ve hasarlı yapı raporu olan bir ev alır. Gerisi, gelir. Evin bulunduğu bölge, 4 ya da 5 ay gibi kısa bir sürede kentsel dönüşüm alanı içine dahil olur. (20 bin TL'ye alındığı söylenen bu ev, uygulanacak proje ile bittiğinde değeri 500 bin, 600 bin edecektir)

'Alındığında kentsel yenileme kapsamında değildi' şeklinde bir itiraz da gelebilir. Peki, eski milletvekili ve siyasette söz sahibi olan biri oturulamaz raporu olan ve hiç oturmayacağı bir yerden niye ev alır?

'Parayı sokaktan mı buldun' diye sormazlar mı?

Bizim de soracaklarımız vardı elbette.

Ancak, ulaşamadık kendisine.

Basın danışmanına ilettik, 'mail gönderin bir bakalım dendi' ne bilgi geldi ne de bir ses.

İlahi başkan!

Yıllardır kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm de, sonra önüne çıkan fırsatları da kaçırma. Aslında utanılacak bir durum değil bu. Bir şekilde risk hesabı gözetilerek olasılıklara yatırım yapılabilir.

Risk eşittir, rızk. Ancak sizin söylemlerinizle, eylemleriniz uyuşmuyor işte.

Paradoks burada.

Hatırlarsanız, 22.05.2007 yılında şöyle konuştunuz meclis kürsüsünden:

'Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; kentleşme, kentsel dönüşüm adı altında rant yaratmak amacıyla tarihî, doğal ve kültürel değerlerimizi yok etmek bize hiçbir şey kazandırmaz' Tabi sadece siz değil parti ileri gelenlerince de bu söylemler hep gündeme getirildi, getiriliyor.

'Evlerinizi vermeyin, ellerinizden alınmasına fırsat tanımayın' gibi fısıltı gazetesine malzeme olacak argümanlar kullanıldı, kullanılıyor.

Berhan Bey'in ne zaman ev aldığına gelince.

13.11.2009.

CHP'nin, Ataşehir Belediyesi'ni almasından 8 ay sonra.

Bölge ile ilgili araştırma yapmadık değil.

Evlerin değeri, bir yıl öncesinde 20 ila 40 bin arasında değişiyormuş.

TOKİ ile Ataşehir belediyesinin yaptığı protokolden sonra bu evler 250 bin-300 bin arasında satılıyor.

İnşaat süresince 500 TLTOKİidaresince, 200 TL de Ataşehir belediyesince, 1290 hak sahibine her ay 700 TL kira yardımı yapılacak.

Ataşehir Belediye başkanının ısrarı üzerine hak sahiplerine öncesinde belirlenen daha küçük daire tipi yerine 140 metrekareliklerden verilmesi kararlaştırıldı.

Bölge halkı ile yapılan bir toplantıda TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar CHP'li Belediye Başkanı Battal İlgezdi için 'Başkanınız günlerce bizimle görüştü, sizler için adeta bize yalvardı' şeklinde konuşması da bunu doğruluyor zaten (belediyenin kendi web sitesinde bu açıklamalar var)

Bize gelen bilgiler, iddialar buradaki bazı evlerin ucuzdan el değiştirdiği şeklinde.

Kamuoyunun yakından tanıdığı isimler geldikçe, ulaştıkça paylaşacağız.

Bizim, kimsenin yatırımında, kazancında gözümüz yok, bunu belirtelim.

İstanbul'un dönüşümünün mutlaka olması gerektiğini hep söyleriz.

Uygulamaya diyecek laf yok.

Hem dönüşüm sağlanıyor, hem vatandaş kazanıyor.

Her daim,'vatandaş olarak dönüşümü yapan kurumlarla işbirliği yapılmalı' deriz,

Ancak, garibanın evine göz dikilmesine de göz yummayız.

Yumamayız.

kaynak : Ekrem Okutan - Star Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER