CHP’Lİ İLGEZDİ HAPİSHANELERDEKİ HAK İHLALLERİNİ BAKAN BOZDAĞ’A SORDU

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Şakran ve Tekirdağ hapishanelerinde yaşanan hak ihlallerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

CHP’Lİ İLGEZDİ HAPİSHANELERDEKİ HAK İHLALLERİNİ BAKAN BOZDAĞ’A SORDU
 CHP’Lİ İLGEZDİ HAPİSHANELERDEKİ HAK İHLALLERİNİ BAKAN BOZDAĞ’A SORDU

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Şakran ve Tekirdağ hapishanelerinde yaşanan hak ihlallerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlüler üzerindeki baskının arttığını belirterek, “darbe günlerine rahmet okutan uygulamalarla insanlık onurunun ayaklar altına alınmasına neden müsaade ediliyor” diye sordu.
 
ANKARA-(TBMM) 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yürürlüğe giren OHAL uygulamasıyla birlikte işkence, tecrit, çıplak arama, kötü muamele gibi hak ihlalleriyle daha sık anılır olan hapishaneler, Meclis gündemine taşındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına önerge veren CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Şakran ve Tekirdağ hapishanelerinde yaşanan hak ihlallerini sordu. 

“HÜCRE UYGULAMASI VE İLAÇ YASAĞI”
Önergesinde Şakran ve Tekirdağ hapishanelerinde yaşanan, ilaç ve kıyafet yasağı ile tecrit gibi hak ihlali iddialarına yer veren CHP’li İlgezdi, “Unutulmamalıdır ki, suçlu bile olsalar, hapishanelerde bulunanlar devletimize emanettir.” dedi.

İlgezdi Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

Hapishaneler ve hapishanelerde yaşananlar ülke gündeminde sık sık yer almaktadır. Özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası OHAL uygulamasıyla birlikte işkence, tecrit, çıplak arama, kötü muamele gibi hak ihlalleriyle gündeme gelen hapishaneler, bir gözdağı ya da had bildirme aracı olarak kullanılmaktadır. Sözde 12 Eylül darbesini eleştiren iktidarınız hapishanelerde darbe günlerine rahmet okutan uygulamalarıyla insanlık onurunun ayaklar altına alınmasına müsaade etmektedir. Hapishanelerden mahkûmların gönderdiği mektuplar da son zamanlarda ihlallerin arttığını göstermektedir. Unutulmamalıdır ki hapishanelerde bulunanlar suçlu olsa bile devletimize emanettir. Bu çerçevede,Hapishanedeki yakınları için toplanan  kadınlarını göz altına almaya kalktılar.

1. Şakran Kadın Hapishanesi’nde mahkûm N.Y’ye işkence yapıldığı ve kolunun iki farklı yerden kırıldığı iddiaları doğru mudur? Kolu kırılan mahkûmun 3 gün hastaneye götürülmediği iddiaları doğru mudur?
2. Şakran Kadın Hapishanesi’nde bir mahkûmun görüş sonrası koğuşu yerine tek kişilik hücreye götürüldüğü iddiaları doğru mudur? 
3. Sincan 1 No’lu F Tipi Hapishanesi’nden Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’ne sevk edilen mahkûmlara aylardır başta giyecekleri olmak üzere hiçbir eşyasının verilmediği iddiaları doğru mudur? Doğruysa gerekçesi nedir?
4. Tekirdağ Hapishanesi’nde kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak ‘Wernicke Korsakof’ hastası olan bir mahkûmun tek kişilik hücrede tutulduğu iddiaları doğru mudur?
5. Tekirdağ Hapishanesi’nde kalp hastası mahkûmların ilaçlarının verilmediği iddiaları doğru mudur?

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER