CHP'den 14 Mart Cumartesi günü, İstanbul'da dev miting

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 14 Mart Cumartesi günü Maltepe sahilinde yapılacak miting hakkında bilgi verdi.

CHP'den 14  Mart Cumartesi günü, İstanbul'da dev miting
CHP'den 14  Mart Cumartesi günü, İstanbul'da dev miting

CHP; İç Güvenlik Paketi ve dolardaki artışın yansımalarını anlatmak için sokağa iniyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Mitingle, her türlü baskıya ve zulme geçit vermeyeceğimizi haykıracağız” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında son yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, İstanbul’da büyük bir miting düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Mitingin organizasyonunu üstlenen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 14 Mart Cumartesi günü Maltepe sahilinde yapılacak miting hakkında  bilgi verdi.

Tekin, “Son siyasi gelişmeler üzerine seçim mitinglerini beklemeden halkımızla bir araya gelmeye karar verdik. Bu yüzden ‘acil demokrasi’ için İstanbul’da toplanacağız. Yüz binlerce vatandaşımızla bir araya gelerek bu kötü gidişata ‘Dur’ diyeceğiz. Demokrasiye, özgürlüğe sahip çıkan, hükümetin baskıcı uygulamalarından rahatsız olan bütün vatandaşlarımızı demokrasi şölenimize bekliyoruz” dedi. CHP hakkında kapatma davası hazırlığı yapıldığı iddialarını da değerlendiren Tekin, “AK Parti’ye çağrıda bulunuyorum. İş Bankası ile meşgul olmayın; bizimle ne hesabınız varsa karşımıza çıkın, hesaplaşalım. Ekonominin bu kadar kırılgan olduğu bir ortamda İş Bankası’nı kirli siyaset tartışması haline getirmek bu ülkeyi batırmaktır” ifadesini kullandı.

‘YÜZDE 40’IN ALTINDA’
Tekin, İç Güvenlik Paketi’yle AK Parti’nin sıkıyönetim yasalarını geri getirmeye çalıştığını öne sürdü ve “Çünkü kamuoyu araştırmalarında AK Parti’nin gidici olduğu görüldü. O yüzden sıkıyönetim yasaklarıyla, önümüzdeki seçimi nasıl garantiye alacaklarının hesaplarını yapıyorlar. Kendi yaptırdıkları anketlerde bile yüzde 40’ın altında olduklarını görüyorlar” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2015, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER