CHP yönetimi de "erken seçim" dedi "Sandık böyle tecelli etmiştir. Saygı duyacağız"

CHP yönetimi de "erken seçim" dedi "Sandık böyle tecelli etmiştir. Saygı duyacağız"

CHP yönetimi de
CHP yönetimi de "erken seçim" dedi
"Sandık böyle tecelli etmiştir. Saygı duyacağız"
 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, referandum sonuçlarından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Başbakan'ın belki bir erken seçim değerlendirmesi olabilir. Türkiye bir erken seçime de gidebilir" dedi.

Anayasa değişikliği referandumunun kesin sonucunun belli olmasından sonra CHP'den ilk değerlendirme geldi. CHP İstanbul Milletvekili Özyürek, parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Referandumdan beklemedikleri bir sonucun çıktığını ifade eden Özyürek, bir CHP milletvekili olarak bu sonuçtan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. "Hepimiz bu sonucu kabullenmek zorundayız" diye konuşan Özyürek, hukuk devletinden, yargı bağımsızlığından yana olan insanların, bundan sonra nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiğini oturup düşünmeleri gerektiğini dile getirdi. Özyürek şunları söyledi:

"Hayat devam ediyor. Siyaset devam ediyor. Mücadele devam edecektir. Her şeye rağmen sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Sandık böyle tecelli etmiştir. Hepimiz bu sonucu kabulleneceğiz. Ama bundan da ders çıkartarak yolumuza devam edeceğiz. Bu sonuç Türkiye açısından iyi olmamıştır. Türkiye açısından başarısız bir sonuç olmuştur."
'Sizce MHP bu referandumda başarılı oldu mu' sorusu üzerine Özyürek, MHP'nin güçlü olduğu illerde MHP'lilerin yeteri kadar referanduma destek vermediğinin ortaya çıktığını söyledi. Özyürek, "Rakamlar gösteyor ki MHP'liler daha çok Başbakan'ın söylemlerinden etkilenmişlerdir. Bazı ülkücülerin televizyon televizyon konuşmaları etkili olmuştur" şeklinde konuştu. Özyürek, BDP'nin boykotunun ise başarılı olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Özyürek, bir soru üzerine Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması konusunda özel bir bilgiye sahip olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğunu bilmediğini, bugün bir temasının da olmadığını açıkladı.

'CHP'de bir Genel Başkanlık tartışması başlar mı' sorusuna ise Özyürek şu karşılığı verdi:

"Olayı hemen CHP etrafında bir tartışma şeklinde almak doğru değil. Önce bunun Türkiye'ye ne getirip ne götüreceğini hep beraber tahlil etmeliyiz. Parti içi meseleleri tartışmak gereksiz. Niçin evetler bu kadar yüksek olmuştur, Başbakan'ın bile tahmin edemediği ölçüde yüksek olmuştur, bunların sebeplerini hep beraber değerlendirmeliyiz. Başbakan'ın belki bir erken seçim değerlendirmesi olabilir. Türkiye bir erken seçime de gidebilir. Bu referandum, Türk siyasetinde çok önemli sonuçlar doğuracak bir referandum olmuştur. Umarım; Türkiye'ye fazla zarar vermeyen sonuçlar ortaya çıkar. Ama ben gelecek açısından umutsuzum. Türkiye'yi zor günler bekliyor. Ama teslim olmak yok. Sonuna kadar mücadelemize devam etmek zorundayız."

Bu arada, sonuçların ortaya çıkmasının ardından CHP Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay'ın da aralarında bulunduğu parti yöneticileri değerlendirme yapmak üzere toplandı. Toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER