CHP Müzesi: Ülkemizin ilk siyasi tarih müzesi

Gamze Akkuş İlgezdi, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden, Halk Partisine uzanan şanlı bir tarihi sergilemek üzere CHP Müzesini oluşturuyoruz.

CHP Müzesi: Ülkemizin ilk siyasi tarih müzesi
 CHP Müzesi: Ülkemizin ilk siyasi tarih müzesi

Gamze Akkuş İlgezdi, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden, Halk Partisine uzanan şanlı bir tarihi sergilemek üzere CHP Müzesini oluşturuyoruz. 
Cumhuriyet Halk Partisi  Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Türkiye'nin kurtarıcı ve kurucu iradesi olarak, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetinden, Halk Partisine uzanan şanlı bir tarihi sergilemek üzere CHP Müzesini oluşturuyoruz. Sadece partimizin değil, ülkemizin ve demokrasi mücadelemizin tarihine ışık tutacak eserleri, belgeleri ziyaretçiler ile buluşturacağız. Bu bakımdan ülkemizin ilk siyasi tarih müzesi klasik bir müze olmayacak. Yaşayan ve yaşanan bir Müze kuruyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi müze ve müzeyi oluşturan ana bölümler ile ilgili bilgi verdi.

Müzenin Empatya, kütüphane, talephane, hafıza mekanı ve zamanın ruhunu yansıtan Zeitgeist alanından oluştuğunu açıklayan İlgezdi, "Empatya bölümü güncel sergilemeler için ihtiyaca göre kullanılacak alan olacak.

Burada farklı tarzlar için farklı düzenlemelere imkan verecek bir alan yaratmayı planlıyoruz.

Bu alanı sın derece önemsiyoruz çünkü sayede müzemiz tıpkı bir sergi salonu gibi işlev görecek ve Türkiye'nin güncel sorunlarına ilişkin  yaratıcı tasarımlar ziyaretçilerimizle buluşacak.

Kütüphane alanında seçkin yayın, kitap ve dijital içerikler bulunacak.

Talephane ise ziyaretçilerin düşünce ve taleplerinin dile getirildiği bir alan olacak. Burada Türkiye'nin sosyal ve siyasal sorunlarını ilk elden duyma, görme ve tepkiyi ölçme imkanımız olacak.  

Hafıza mekanı ise Cumhuriyet tarihindeki önemli gün ve tarihleri hatırlatan bir mekan olarak  tasarlandı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazırlanıyoruz. Bu tarihin her anında CHP olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz.

Zeitgeist bölümü ise güncel konuların izlendiği bir alan olacak. Burada gündemdeki konular izleyiciye, kısa filmler, info grafikler ve istatistiksel görsel veriler, videolar ve belgeler yolu ile anlatılacak” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi "Müzemiz sadece tarihi belgelerden oluşan, rutin sergilemelere yer verilen ‘klasik müzelerden’ farklı olacak. Yaşayan ve yaşanan bir Müze oluşturacağız. Müzemiz ‘Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızdan günümüze tarihe ışık tutacak bilgi ve belgeler ile teknolojinin tasarımla birleşeceği bir yapıyı birlikte barındıracak. Kısacası, sadece tarihi belgelerin olduğu klasik bir müze değil, CHP’nin müzesi yaşanan ve yaşanan bir müze olacak." açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2020, 19:42

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109