CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan OHAL açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan OHAL açıklaması CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün Meclis'te görüşülecek OHAL tezkeresi için grup kararı almayacaklarını "Demokrasi için grup kararı mı alınır? Demokrasiyi savunuyoruz" sözleriyle açıkladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan OHAL açıklaması
 CHP lideri Kılıçdaroğlu'dan OHAL açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün Meclis'te görüşülecek OHAL tezkeresi için grup kararı almayacaklarını "Demokrasi için grup kararı mı alınır? Demokrasiyi savunuyoruz" sözleriyle açıkladı.
Darbe girişimi sonrası Bakanlar Kurulu kararı ile 3 aylık olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.
Kılıçdaroğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan, olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresine ilişkin grup kararı alıp almadıkları sorusu üzerine, "Demokrasi için grup kararı mı alınır? Demokrasiyi savunuyoruz" dedi.
"GAZİ MECLİS'E SİVİL DARBE"
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da OHAL kararına tepki gösterdi.
Özgür Özel, kararın Meclis'in gücünü zayıflatacağını söyledi ve "Gazi Meclis böyle bir muameleyi hak etmiyor. Bu, Gazi Meclis'e sivil bir darbe olur, paradoksal bir iş olur. OHAL yürütmenin çok ciddi olarak parlamentoya nankörlüğü olur" dedi.
"SİVİL İRADENİN KOLUNU KAPTIRMASI"
Mehmet Bekaroğlu ise OHAL'i "sivil  iradenin kolunu kaptırması" olarak nitelendirdi ve "Geçmişten ders alınmalıdır, OHAL çözüm olamaz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak/ntv

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER