CHP'Lİ İLGEZDİ, "PROJE OKULLARI"NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili TBMM İHİK Üyesi Gamze AKKUŞ İLGEZDİ, "PROJE OKULLARI"NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI CHP İstanbul Milletvekili TBMM İHİK Üyesi Gamze AKKUŞ İLGEZDİ, "PROJE OKULLARI"NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI

CHP'Lİ İLGEZDİ, "PROJE OKULLARI"NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI

 CHP'Lİ İLGEZDİ, "PROJE OKULLARI"NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI


CHP İstanbul Milletvekili TBMM İHİK Üyesi Gamze AKKUŞ İLGEZDİ, "PROJE OKULLARI"NI İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONUNA TAŞIDI

19 Eylül tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, MEB tarafından 'proje okullara' dönüştürülen okullarda sekiz yılı aşkın süredir görev yapan öğretmenlerin başka okullara tayin edileceği bildirilmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise 24 Eylül'de Twitter hesabında, öğretmen değişikliği yapılacak toplam 155 proje okulunda 4 bin 598 öğretmenin çalıştığını ve bunların içinde sekiz yıldan fazla süredir aynı okula bulunan 1.187 öğretmenin başka okullara görevlendirileceğini açıklamıştır. 

Öğretmen kadrolarının değiştirileceği liseler arasında; İstanbul Erkek, Vefa, Galatasaray, Cağaloğlu, Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Hüseyin Avni Akyol, Çankaya Fen, Ankara Atatürk, Bornova Anadolu ve İzmir Fen Lisesi gibi Türkiye'nin en yüksek puanlarla öğrenci alan liseleri bulunmaktadır.

Türkiye'de yapılan tüm sınavlarda en başarılı olan okulların öğrencileri, velileri ve hatta mezunları günlerdir eğitim hakları ve gelecekleri için öğretmenlerine, okullarına sahip çıkmaktadır. Öğrenciler, tam dört haftadır sınıflarından uzak; dersleri boş geçiyor ve ders kitapları dağıtılmıyor. 

Eğitim sisteminde hali hazırda bulunan sorunların çözülmesi yerine Türkiye’nin başarılı okullarında sorunlar yaratılması eğitimi olumsuz yönde etkilemektedir. ‘Proje okulları’ olarak adlandırılan okulları, liyakate dayanmayan kişilere teslim etmek, geleceğimiz olan gençlerimize büyük bir haksızlıktır.

3686 Sayılı İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kanunu gereğince, ‘proje okul’ kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde başta öğrencilerin yaptıkları eylemler olmak üzere yaşananları, eğitim, temel hak ve özgürlükler gereği araştırılması, okulların ziyaret edilmesi, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin dinlenilmesi, eğitim ve öğretimin olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerin bir an önce alınması ve mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla araştırma yapılmasını ve gerek görüldüğünde her partiden bir milletvekili olacak şekilde araştırma komisyonu kurulmasını arz ederim. 12.10.2016

                   

Gamze AKKUŞ İLGEZDİ
CHP İstanbul Milletvekili
TBMM İHİK Üyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER