CHP'li belediyelerde asgari ücret Bin 500 TL oldu

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul’daki CHP’li belediyelerde asgari ücretin bin 500 TL olduğunu açıkladı.

CHP'li belediyelerde asgari ücret Bin 500 TL oldu
 CHP'li belediyelerde asgari ücret Bin 500 TL oldu
CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul’daki CHP’li belediyelerde asgari ücretin bin 500 TL olduğunu açıkladı. Canpolat, “Seçim beyannamemizde yer alan asgari ücretin bin 500 TL olmasını, İstanbul’daki 14 belediyemizde karar alarak uygulamaya başladık.” dedi
Cemal Canpolat ve beraberindekiler Bölge İdare Mahkemesine gelerek İstanbul’da uygulamaya konulan ulaşım zammının iptali için dava açtı. İstanbulda CHP'li 14 belediyede asgari ücretin seçim beyannamesinde yeraldığı şekliyle bin 500 TL olmasını bugün itibariyle uygulamaya koyduklarını açıkladı.

Canpolat, "Yani bir tarafta AKP zamlarına mücadele vereceğiz. Öte taraftan ise CHP’li 14 belediyemizde asgari ücretin bin 500 TL olması kararını aldık, uygulamaya başladık.” diye konuştu. Adliye çıkışında açıklama yapan Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zam yaparak ayakta kalmaya çalıştığını, toplu taşıma araçları da dahil olmak üzere sürekli zam yapıldığını söyledi.

Canpolat, “2001 yılından bu yana toplu ulaşıma yüzde 300 zam yapılmış. Büyükşehir belediyesinin durduk yere yaptığı zammın geri alınması konusunda bugün dava açtık. Sadece dava açmak da yetmiyor, grubumuz büyükşehir gündemine zamların geri alınmasını getirecek. Yapılan zamların geri alınması için bugün dava açtık ve bu davanın takipçisi olacağız.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109