CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu

CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi. Kaftancıoğlu 325, Cemal Canpolat 318 oy aldı. Kaftancıoğlu, CHP'nin İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu
 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu

CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi. Kaftancıoğlu 325, Cemal Canpolat 318 oy aldı. Kaftancıoğlu, CHP'nin İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul'da yeni dönem.  36. Olağan İl  Kongresi'nde il başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi.    Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan kongreye çok sayıda partili  katıldı. 643 delegenin oy kullandığı kongrede, Canan Kaftancıoğlu'nun yer aldığı  mavi liste 325, mevcut il başkanı Cemal Canpolat'ın beyaz listesi ise 318 oy  aldı.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

CHP kongresinde dikkat çeken bir ayrıntı  ise 14 ilçe belediye başkanın 10 tanesi Kaftancıoğlu'nun  kurultay delegesi listesinde yer alırken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ise Cemal Campolat'ın kurultay delegesi listesinde yer alması dikkat çekti. 2015 yılında yapılan seçimi Canpolat 29 oy farkla kazanmış ama 322 oy almıştı. 


TEŞEKKÜR ETTİ!

Oylama sonucunun açıklanmasının ardından kürsüye gelen Kaftancıoğlu, teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: ''Örgütümle kazanacağım demiştim ve öyle oldu. İyi ki varsınız, hepimiz çok çalıştık, çok yorulduk. Güzel organize ettiği için Cemal Canpolat ve  ekibine teşekkür ediyoruz. Biz ne demiştik, söylediğimiz şeyi yapacağız,  yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz diye, şimdi şunu söylüyorum'' dedi.
BİR İLKİ BAŞARDI

Kaftancıoğlu CHP'nin İstanbul İl Başkanı seçilen ilk kadın olma özelliğini taşıyor.  Mokorsiklet tutkusu ile bilinen Kaftancıoğlu 1980 yılında öldürülen gazeteci Ümit Kaftancıoğlu'nun gelini. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olan Çağım Işık isminde bir kızı bulunuyor. Kaftancıoğlu  Rocky isminde sahiplenilmiş dört ayaklı bir oğlu bulunuyor.




CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

1972 Ordu doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak çalıştı. 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı. TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamladı. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dernek ve demokratik kitle örgütlerinde görev aldı. Toplumsal Bellek Platformu’nun kurulmasında önayak oldu.


Yakın tarihimizde yaşanan faili meçhul bırakılmış cinayetlere dikkat çeken Yalın Ses yayınlarından “Benim Babam Bir Kahramandı” isimli derleme kitabı bulunmaktadır. İletişim yayınlarından Müge Tuzcuoğlu derlemesi “Roboski İstenmeyen Çocuklar” ve Um:Ag yayınlarından Eren Aysan derlemesi “Bir Eflatun Ölüm” isimli kitaplara yazı katkısı sunmuştur. Bilimsel ve sosyal alanlarda yayınlanmış yüzü aşkın makalesi vardır. Birleşik Haziran Hareketi geçici yürütmesinde görev almıştır. Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri düzenleme komitesindedir.

2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürmüştür. Motorsiklet kullanmak ve seyahat etmekten hoşlanır. Halen kurucu ortağı olduğu özel bir sağlık kuruluşunda genel koordinatör olarak çalışmaktadır. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olup Çağım Işık isminde bir kızı, Rocky isminde sahiplenilmiş dört ayaklı bir oğlu bulunmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109