CHP'de İstanbul teyakkuzu

23 Haziran’da yenilecek İstanbul seçimi için CHP İzmir milletvekillerinin görev şemasındaki yeri netleşti.

CHP'de İstanbul teyakkuzu
 CHP'de İstanbul teyakkuzu

23 Haziran’da yenilecek İstanbul seçimi için CHP İzmir milletvekillerinin görev şemasındaki yeri netleşti.
Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal edip 23 Haziran’da yeniden yapılması yönünde aldığı karar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) teyakkuza geçmişti.

Parti Genel Merkezi 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi nedeniyle milletvekillerinin çalışmalara etkin katılımını sağlamak amacıyla çalışma düzeni oluşturmuştu.
CHP’de vekillerin görev şeması ve İzmir milletvekillerinin görev şemasındaki yeri netleşti.

4 ETAPLI ÇALIŞMA PROGRAMI
4 etaptan oluşan çalışma programında ilçe sorumluları 23 Haziran’a kadar sabit olarak sorumlu oldukları ilçelerde görev yapacak. Dönüşümlü milletvekili olarak görev alacak isimler ise 23 Haziran’a kadar 2-3 kez ilçe değiştirecek.

İZMİR’DEN 6 İLÇE SORUMLUSU
İzmir’den 6 milletvekili ilçe sorumlusu olurken, 5 vekil ise dönüşümlü milletvekili olarak görev yapacak.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Kamil Okyay Sındır , Grup Başkanvekilli Engin Özkoç’un sorumlu olduğu 1. Bölge ilçe grubunda yer aldı. Bakan Ataşehir, Sındır ise Ümraniye sorumlusu olarak 23 Haziran’a kadar ilçede görev yapacak.
Özgür Özel’in sorumluluğundaki 2. Bölge ilçelerinde İzmir’den Bedri Serter yer aldı.  Bedri Serter, Kağıthane ilçe sorumlusu olarak görev yapacak.

Ednan Arslan, Mahir Polat ve Tacettin Bayır ise Grup Başkanvekili Engin Altay’In sorumluluğundaki 3. Bölge’de görev alacak. Arslan Bağcılar’da, Bayır Silivri’de Polat ise Güngören’de ilçe sorumlusu olarak çalışacak.

PROGRAMLARI OLUŞTURACAKLAR
İzmir’in İstanbul’da ilçe sorumlusu olarak görev yapacak 6 vekilinin 23 Haziran sürecindeki görevlerinin içeriği de belli oldu. İlçe sorumluları, sorumlu oldukları ilçelerde belediye başkanı yoksa belediye başkan adayı ve ilçe başkanı ile çalışma programlarını oluşturacak.

5 VEKİL DÖNÜŞÜMLÜ MİLLETVEKİLİ GÖREVİ ALDI
Selin Sayek Böke, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Mehmet Ali Çelebi, Kani Beko ise dönüşümlü milletvekili olarak görev alacak. Böke ilk olarak Avcılar ilçesinde, Beko Başakşehir’de, Kılıç Beşiktaş’ta, Çelebi Sultangazi’de, Sertel ise Zeytinburnu’nda görev alacak. Bu isimler 31 Mayıs’a kadar bu ilçelerde alan çalışması yapacak. Daha sonra ilçeleri değişecek.

 
İzmir Milletvekili Özcan Purçu konu/sorunlar itibariyle görevlendirilen vekiller arasında yer aldı.  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise Genel Merkez ve TBMM’deki çalışmalarda görev alacak.

BAYRAM TATİLİ DIŞINDA İSTANBUL’DALAR
Görevlendirilen milletvekilleri seçim kampanyasının başladığı 22 Mayıs Çarşamba günü itibariyle İstanbul’da çalışmaların startını verdi. Milletvekilleri 9 günlük bayram süresince ise kendi seçim bölgelerinde olacak.

Öte yandan belediye başkanları ise 23 Haziran’a kadar kendilerine bildirilecek ilçede ve tarihte 3 günlük saha çalışması yapacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109