Çanakkale Zaferi dünyada bu milletin varoluş iradesidir”

Çanakkale Zaferi dünyada bu milletin varoluş iradesidir”

Çanakkale Zaferi dünyada bu milletin varoluş iradesidir”
AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ayhan Balcı, Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir yol olduğunu belirterek, ''Çanakkale Zaferi'nin bir milletin bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve ahlakla nasıl  canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. 'Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür” dedi.

“Çanakkale Zaferi’nin eşine rastlanmaz”

Çanakkale Zaferi'nin, tarihin eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden Balcı, “'Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'na ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda da çok önemli bir kilometre taşıdır. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek Çanakkale'de işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. İnanıyorum ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır'' ifadelerine yer verdi.

“Aydınlık geleceğimizin teminatı”

Balcı, Türk milletinin tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere geldiğini kaydederek; ''Millet olarak yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale Geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruhtur, bu inançtır. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımakta kararlıyız. Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır. Bu inançla ve bu ruhla Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla ve sonsuz saygı ve hürmetlerimle anıyorum” dedi.

O3TCAU6ayhan_balcı-730.jpg
www.ayhanbalci.com

Ayhan BALCI
AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı
Tel: (0 212)  582 72 55    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER