Berhan Şimşek her gün dört ilçe geziyor

Berhan Şimşek her gün dört ilçe geziyor

Berhan Şimşek her gün dört ilçe geziyor
CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, partisinin referandum kampanyası doğrultusunda İstanbul'un 39 ilçe örgütüne ziyaretlerde bulunarak AKP Anayasası'na 'Hayır' mitingleri düzenliyor

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, partisinin referandum kampanyası doğrultusunda İstanbul'un 39 ilçe örgütüne ziyaretlerde bulunarak AKP Anayasası'na 'Hayır' mitingleri düzenliyor.

Gittiği her ilçede partililerine seslenen Şimşek, partililerden 12 Eylül'e kadar gece gündüz demeden çalışmalarını istedi. Şimşek, geçtiğimiz hafta partisinin Şişli, Beşiktaş, Kağıthane ve Sarıyer İlçe Örgütlerine yaptığı ziyaretlerde binlerce partiliyle buluştu.

Buralarda partililere hitap eden Şimşek yaklaşan referandumun ne anlama geldiğini anlattı. Başbakan Erdoğan’a yüklenen Şimşek “Recep Beyin anayasasına hayır diyeceğiz. Recep bey diyor ki, Çankaya’ya çıkayım bu anayasa paketi geçmezse beni yüce divana çıkarırlar. Ama bilsin ki 12 Eylül’de halk onu sandığa gömecek. Bizim görevimizi ülkemizi siyaset adamı olarak bu tür konularla ilgili bilgilendirmek, anlatmak. Recep bey bu milleti aptal mı sanıyor. Bu millet 12 Eylül günü gereğini yapacak. Çünkü bu anayasa değişikliğinin işçiye, çiftçiye, esnafa, iş adamına, öğrenciye, işverene kime faydası var. Eğer bir insan çıksın ve desin ki evet kardeşim haklar özgürlükler genişliyor. Gençler için kadınlar için yapılan değişikler gerçekten hayatımızın alanlarına dokunacak.

Bir tek insan bir tek işçi, işveren çıksın desin ki evet doğrusu bu. Ama doğrusu bu değil doğrusu hayır. Çünkü bu anaysa değişikliği Recep Bey için ve Recep Bey’ler için. Naylon faturacı Unakıtan için, armatörlük yapan oğlu için, ulaştırma bakanı için. Yediler içtiler kaçacaklar.  Şimdi biliyorsunuz ki Recep Bey her şeyi iyi istismar eder. 3 gün önce Aydın’da Adnan Menderes’in memleketinde bir anda beyaz gömlek kefenden bahsetti. Hani kendini Adnan Menderes yerine koydu. Andan Menderes’e benzeyecek bir tarafın varsa ben sana anlatayım sen bunu öğren. Adnan Menderes’in oğlu yurt dışında eğitimini yapmış Türkiye’ye geliyor.

 Babasına diyor ki baba ben memurluk müdürlük yapmayacağım. Benim niyetim ticaret yapmak. Arkadaşlarımla şirket kuracağım. Adnan Bey diyor ki oğlum ben siyaset yaptığım sürece sen ticaret yapamazsın. Ben devlet hizmetinde olduğum sürece sen şirket kuramazsın. Eğer sen ticaret yapıp şirket kurarsan bunun adına nüfus ticareti denir. Öğrendin mi Recep Bey Adnan Menderes’in söylediklerine ve Adnan Menderes’e inanıyorsan önce senin oğlan armatörlükten vazgeçsin. Önce sen bunları öğren. Elini vicdanına koy. Recep bey diriyle uğraşmıyor son zamanlarda ölülerle uğraşıyor. 15 gün önce grupta konuşuyor. Ağla gözlerim ağla niye ağlıyor Recep Bey? Herhalde vahiy geldi. Herhalde beyin nakli yaptılar.

 30 yıldır 12 Eylül’le ilgili tek bir laf etmemiş. Ettiğini duyan var mı? Recep Bey biz o şiirleri dinleyip acısını yaşarken sen Hikmet Yar’ın dizinin dibinde oturuyordun. Karton kahramanlık yapma.  30 yıl konuşma 8 yıl başbakan ol tek bir laf etme 12 Eylül’de anayasa oylaması var bir anda sen ah Erdal Eren, ahh Nejdet Adalı de. Recep Bey milletin diniyle uğraştı, imanıyla uğraştı şimdi de ölülerler uğraşıyor. Bırak ölüler yerinde rahat yatsın. Sen 73 milyon diriyle uğraş. Vatandaş aş bekliyor, iş bekliyor, ekmek bekliyor” dedi.

FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER