Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: "Maskeleri düşecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te yaptığı konuşmada "Demokrasi, terörün ilacıdır, panzehiridir. Terör örgütünün, onun uzantılarının maskesi çok yakında düşecek" diye konuştu. "Maskeleri düşecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te yaptığı konuşmada "Demokrasi, terörün ilacıdır, panzehiridir. Terör örgütünün, onun uzantılarının maskesi çok yakında düşecek" diye konuştu.

"Maskeleri düşecek"

Bitlis- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Bitlis Eren Üniversitesinde düzenlenen, aralarında Bitlis Eren Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi eğitim kurumu, öğrenci pansiyonları, hastane ve süt üretim fabrikasının da bulunduğu tesislerin toplu açılış töreninde konuştu.

''Benim bu bölgedeki tüm kardeşlerim, terör örgütü ve onun uzantılarının bu faşizan baskılarını lütfen artık görsün'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Nitekim görüyor da... Evladı ölen anne babalar, esnaf, sanatçılar, iş adamları, sivil toplum örgütleri artık cesaretle çıkıp, 'Yeter artık' diyorlar. Ben her fırsatta ifade ediyorum: Demokrasi, terörün ilacıdır, panzehiridir. Demokratik standartlar yükseldikçe, yatırımlar arttıkça, geçmişin hataları telafi edildikçe, yanlışlar düzeltildikçe, benim bu bölgedeki kardeşim de gerçeği görüyor ve teröre sırtını dönüyor, lanet okuyor. İnşallah bu süreç bu şekilde devam edecek. İnşallah, terör örgütünün elinde, bir tek dahi istismar aracı kalmayacak. Göreceksiniz, terör örgütünün, onun uzantılarının maskesi çok daha hızlı düşecek ve bölge insanı, terörün musallatından artık sıyrılacak. Biz vazgeçmeyeceğiz, yatırımlardan da reformlardan da asla geri adım atmayacağız.

Hakkari'de, Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz inşaat başlayacak 'istemezük', Şırnak'ta havaalanı yapacağız aynı anlayış, bütün gelenleri tehdit ediyorlar, 'gitmeyeceksiniz oraya' aynı şey Iğdır'da, ama biz dinlemedik. Hepsinin inşaatı devam ediyor. Şurada daha geçen hafta bir baraj çalışmasında gittiler iş makinelerini yaktılar. Bunların neresinde bu ülkenin evladı olmak veya bu vatanı sevmek veya bu ülkenin insanlarını sevmek var."

Barajlardaki suların Kürt'e, Türk'e, Laz'a, Çerkez'e, Gürcü'ye gideceğini, oralardan çıkan enerjinin milletin herbir ferdini aydınlatacağını söyleyen Erdoğan, ''Kürt'e ayrı enerji Türk'e ayrı enerji gitmiyor ki hepsine gidiyor, ama bunlar sıkılmadan utanmadan, sıkılmadan o suyu içiyor o sudan istifade ediyor'' dedi.    (Cumhuriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER