“Adalet Öldü, Ethem Sarısülük Yaşıyor”

Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Ethem Sarısülük’ü öldüren polise verilen cezanın, cezasızlık uygulamasının yeni bir örneği olduğunu söyledi.

“Adalet Öldü, Ethem Sarısülük Yaşıyor”
 “Adalet Öldü, Ethem Sarısülük Yaşıyor
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Ethem Sarısülük’ü öldüren polise verilen cezanın, cezasızlık uygulamasının yeni bir örneği olduğunu söyledi

ANKARA-(TBMM) Ankara'da, Gezi Parkı eylemleri sırasında Ethem Sarısülük'ün öldürülmesiyle ilgili davanın karar duruşmasından cezasızlık çıkması Meclis gündemine taşındı. Davayla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, “Adalet öldü ancak Ethem Sarısülük yaşıyor” dedi. 

1297 GÜN SONRA 
Türkiye’de yaşam hakkını ihlal eden bir takım kamu görevlilerine yönelik davalardan cezasızlık çıktığını anımsatan CHP’li İlgezdi, Ethem Sarısülük’ü öldüren polise de ödül gibi ceza verildiğini belirterek, “Vurulduğu günden bin iki yüz doksan yedi gün sonra yargılaması tamamlanan sanığa bir yıl, dört ay, yirmi gün hapis cezası verildi. Mahkeme bu cezayı 10 bin 100 lira adli para cezasına çevirdi. Yani bir canın, bir genç fidanın bedeli 10 bin lira olarak mahkeme tutanaklarına geçti.” dedi.

AİLEYE DAHA FAZLA CEZA İSTENDİ
Dava sürecinde sanık polisin şikâyeti üzerine Ethem Sarısülük’ün ailesine de dava açıldığını anımsatan CHP’li İlgezdi, “Aileye hakaret suçlamasından on yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Hakaret için Sarısülük ailesine on yıl isteyen yargı, dün çıkan kararla Ethem'i öldüren kişiyi ödüllendirdi.” diye konuştu.

ADALET ÖLDÜ, ETHEM YAŞIYOR
Yargı bağımsızlığına da vurgu yapan CHP’li İlgezdi, sözlerini “Yargıya güvenin yüzde 3'lere düştüğü bu günlerde adalet ağır bir yara daha aldı. Ama bir gerçek bilinmelidir ki; adalet öldü, Ethem Sarısülük yaşıyor.” diyerek tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109